自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

利申:我晤係保險經紀。
我都唔買笠雜嘅保險,出道買人壽就怕阿媽未走我先走,之後已經無咩意義。如果你大把錢留俾後人,米唔使諗囉。
另一個醫療,到80。的確明嘅明,大把錢唔使明。如果你係經濟支柱,又唔係大把身家,被動收入,有事你真金白銀全部自己出,醫唔到走埋,又或者死唔去,郁唔到,儲蓄使曬,你屋企人唔使徬徨嘅,咪唔使諗囉。
最後一個旅遊保險,概念一樣。病咗,癱咗,死咗係國外,你家人一力照得起,都係唔使買。
一句講哂,你有需要,就唔好理人哋賺幾多。你出去食好西,會計下人哋賺你幾多先去幫襯嗎?

侯爵府

回覆 yantung2010 的帖子

買時睇清楚條款,唔好信哂經紀人情關係,口甜舌滑,跟住買埋啲唔知咩嘅保險就對啦。

侯爵府

回覆 littlefunpig 的帖子

我同學無買,癌症復發走埋。佢收入不至於可以得到同情,老婆全職主婦,樓係租嘅,仔剛剛入大學,兩次都睇政府醫院,藥仍要自己出。大家自己衡量。

侯爵府

回覆 littlefunpig 的帖子

所以我話大家自己衡量。

侯爵府

回覆 Fishqqma 的帖子

人哋嘅選擇我無問。好多人生咗小朋友都轉全職主婦,專心揍仔。

侯爵府

回覆 Fishqqma 的帖子

係剛剛入大學,唔係畢業。

侯爵府

回覆 yantung2010 的帖子

記得啦,係一啲私穩問題,全職照顧細路。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊