自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wwingshann 發表於 15-1-7 12:51
我果時4-5w流啡流到好似m到咁(我果時未知自己有左)都無事,依家個仔一歲好健康

你擔心就去睇埋 ...
公院會聽心跳,呢d情況,私家醫生都會建議即刻去急症。

珍珠宮

ddaa 發表於 15-1-7 13:04
因為私家驚情況嚴重?
私家D booking咁密,佢地插唔到時間。我之前10w突然出血,12點打去睇開的私家問,佢話無期,講多幾講,佢話最快要下午5點wall in去,到時再等,可能要到7、8點先有得睇。叫我去急症,急症唔洗半個鐘就睇到,但bb心跳已經無左。

珍珠宮

ddaa 發表於 15-1-7 13:49
請問你果陣有無作嘔嫁?

我當時有作嘔。樓主唔好咁驚,我第一次reply時無講我的情況就係唔想嚇親你,但見好多人都叫你去私家,先想講返我的情況,我之前都以為私家一定快過公家,點知我打去搵睇開的私家醫生、再問埋私家醫院,問左三四個,一係就唔接受wall in,一係就話我聽會等好耐,全部都叫我去急症。反而去到急症,你講清楚係孕婦,有出血,會分做第三級緊急。

珍珠宮

艾莉 發表於 15-1-7 15:02
我知有啲私家醫生係唔接受WALK IN客...所以私家醫生都要搵定一個係可以WALK IN去睇, 一係近屋企, 一係近公 ...
唉.....我個陣無經驗都唔知會咁。一開始係朋友介紹話個位醫生接生好,有經驗,咪搵佢睇囉。點知到出事就咁。我同我先生個日真係好徬徨,又驚,打左好多個電話搵醫生,都係話唔接。個時個感覺真係好無助,唉.......諗返起都好想喊.....

珍珠宮

jilly_goodsiste 發表於 15-1-7 15:02
我建議你睇醫生,我5週有血絲,無理佢,結果無左
唔好太傷心

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-01-07 發

原帖由 ddaa 於 15-01-08 發表
我bb都無左心跳了,bb八週就無生長了,你當時自然排定人工排??
唔好太傷心。我揀左塞藥

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-01-08 發

原帖由 ddaa 於 15-01-08 發表
排得清嗎?我媽同奶奶話刮宮清哂仲好
我好彩,排得清,我之後有睇中醫。 吸宮始終係手術,要全身麻醉,有風險(早排胡諾言太太單新聞就係唔怕一萬最怕萬一的不幸case),所以我家人反而主張唔好做手術。

你如果唔抗拒中醫,之後去睇中醫調理下

首頁

尾頁

跳至