跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,我新黎的。
我男朋友都係馬來西亞人,下年都準備註冊結婚了。
雖然多年來都飛來飛去都已經習慣左馬來西亞既生活,不過叫我定居,多少都會唔習慣既,我都有哂心理準備U_U

複式洋房

回覆 d_yeong 的帖子

ER.. 我果件都係咁架喎... 我過去既時候都係一齊坐低飲野吹水~ 反正第2日想訓到幾點都得~新年又係賭到夜麻麻..WAKAKA
新年我通常都在場.. 係好好氣氛的~ 我都會參加埋一份^O^"
只要你融入...就會覺得都幾開心丫~

複式洋房

當初我都諗住佢黎HK架~ 不過...香港而家都亂七八糟~ 以我地既收入... 馬來西亞好似化算D.. KEKE
我而家都未知做咩好架~ 習慣左先啦~ 唔會餓死就得架勒~
其實唔掂當都可以回歸香港既..
太大壓力會影響你地既關係架嘛

複式洋房

小賭者下嘛~?一大班朋友先咁者~
新年返HOMETOWN就係飲下賭下食下.. 唔係冇野做的=V=
唔係輸好多, 我都唔多理..

複式洋房

嘩,睇黎佢揾好多。。

佢去云頂嗎?

你平心靜氣同佢傾下囉。。你一下只叫佢唔做就冇可能架勒。。

複式洋房

如果揾到,唔影響生活,只係新年的話。。我覺得都ok既~

成9點幾10點都仲出街呀咁囉<--- 我尋晚都同我bf講: 喂,原來你地個個都係咁的。佢笑左。。
佢地一班朋友住附近,得閒就落街飲下野傾下計。就算我過去,佢地都會叫埋我,反而我覺得幾好丫,好過佢鐘意落d,揼骨喎。

你諗清楚係咪真係融入唔到囉~
畢竟兩個地方文化唔同嘛,真係要包容同適應。
就算你揀既係一個香港男仔,生活習慣都未必一樣啦~

複式洋房

係香港生活太緊湊,太大壓力者. 為個蝸居做到死果日都未必供得完..
我返朝九晚十都仲好似理所當然咁.. 就算7點放工個人都散左大半~
相反佢地大多準時收工, 多左自己私人時間自然多活動啦~
幾年前我都意識到佢唔可以習慣到香港既生活架勒~
鑑粗要逼佢習慣香港地獄式既生活, 不如我過去過下D半退休既生活=V=”
我BF做OFFICE, 所以作息都算定時~ 不過佢放長假果陣都係日夜癲倒..
新年果排我地返左怡保~ 夜晚12點先出去, 食宵夜.. 飲下野.. 吹下水..BBQ.. 睇下班朋友賭下錢咁~ 我通常3,4點就眼訓..強制我BF閃.. 不然真係飲埋早茶先返去訓=0=”

複式洋房

幾日先傾一次電話又真係太少, 會好冇安全感的~ 用TALKBOX留個言都好丫~
我地真真正正傾電話都好少, 反而得閒冇事就會WHATAPPS下我BF… 打兩句無聊野~
你而家一時迷茫架者, 冷靜左先同你BF慢慢傾~

複式洋房

下?新年到而家?
唔好鬥氣喎,冇咩著數!

首頁

尾頁

跳至