親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

到, 已買韓亞, 8-16/2, 2大1小. 阿仔到時剛5歲, 第一次去韓國, 會去雪場stay 4日3夜, 再返首爾. 未諗定邊個雪場, 呢到有人介紹第一次去high one, 大家有咩建議?
今次行程最主要都係玩雪, 兒童樂園呢d 例排野, 唔會點shopping.
首爾就會諗住民宿, 之前見人話弘大個邊唔錯

我搭中午1點機, 去到當地都5,6點, 諗住stay 1晚, 第朝再去雪場, 但呢一晚我又未諗住邊方便由機場去, 當晚又方便食晚飯.

我依家只係買咗機票, 其他野都一舊雪, 係到見到個d 咩 AP, 呢D 簡寫完全唔明白. 睇泥我要努力追吓POST.

別墅

1213 發表於 18-5-10 10:14
high 1 你打算坐咩車去 ? 如果機場去一日只有一班 07:xx 直巴, 坐唔到就要轉車先去到架啦 ...

我依家決定去大明啦,因為研究過後,大明多方面都好過high one,例如大明有shuttle接送,而且大明只需2個鐘左右就到。另外,大明我經TK 旅遊公司訂晒雪場,酒店,他們還可用粵語ws溝通。加上大明度假村有埋水上樂園,另外還有一個冰雪樂園好啱小朋友去。因為第一次去,所以揀了最方面的,其實小朋友只是想玩玩雪,high one 交通太唔方便,而且又遠,所以放棄了。哈哈

別墅

cattz288 發表於 18-5-11 00:54
你book左邊日入大明?

2月9日入,會stay 4日3夜。

別墅

yp26 發表於 18-5-11 07:19
9號入 4日3夜幾錢呀?
你地幾個?

我2大1小5歲,頭2日入雪場,1日去ocean world, 1日去snowy land, 住Oak A, 3799大人,小朋友3199。

本身每人貴200就4日都入雪場另送1張2選1。但我同tk講,其實小朋友想玩雪兜多,所以就有呢個全部去晒。

別墅

cattz288 發表於 18-5-11 01:21
咦~咁應該一齊學喎!不過我地3日兩夜

到時唔好嫌我地阻住進度。(emoji)

別墅

yp26 發表於 18-5-11 09:06
係囉 你地平 d 係咪唔係日日去雪場 我地大人 3999小朋友3599玩4日雪場

係呀,只係頭2日入咋,之後2日既中午就1日去ocean world, 1日去snowyland 。小朋友還小,佢未必鐘意滑,但玩就應該ok。所以我咁同tk講,佢幫我改,同埋平咁200俾我。我本身問埋住oak B,佢話每晚加hkd550,我覺得太貴。所以冇轉。

別墅

yp26 發表於 18-5-11 09:17
哦 所以平左
oak B 好 d 咖?

我係到見人講話B就新d,房靚d。但大小1樣。

別墅

yp26 發表於 18-5-11 09:20
哦 但每晚貴550
唔化算

哈哈,係呀,食好d好過。

別墅

yp26 發表於 18-5-11 09:26
係 食左佢好過啦
又或者去大名玩其他 遊戲我見佢重有啲室內嘅賽車保齡球場 同埋其 ...

哦,有呢d玩呀,我老公仲驚夜晚個到冇野做好悶,因為佢係夜鬼泥呀。

期待

首頁

尾頁

跳至