懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

原帖由 ek9718 於 09-3-3 12:43 發表
bk名 第幾胎(男/女) 醫院 EDD
===============================
princessash 2 養和 1/8
dku 3 ca ...

bk名 第幾胎(男/女) 醫院 EDD
===============================
princessash 2 養和 1/8
dku 3 canossa 2/8
venusnjoo 2 仁安 3/8
BB_Duck 1 瑪麗 3/8
ying2 2 canossa 6/8
siukoko2 1 廣華 7/8
wincat 1 養和 8/8
jjtseung 2 東區 12/8
silva 2 QEH 12/8
chunyatmama 2 KW 13/8
Mincola 1 St.Paul 14/8
Ceciy1006 1 威院 15/8
joyce817 1 QEH 17/8
janbibi 1 法國 18/8
jelly-pudding 1 法國 19/8
雨晴B 1 PWH 19/8
sweetcutecat 1 仁安 20/8
牛c9 2 QEH 21/8
hlbaby2004 2 QEH 23/8
BigPig阿花 2 QEH 24/8
piglet0529 1 仁安 25/8
小熊帽 1 PWH 27/8
ek9718 1 QEH 28/8

大宅

BK Milk勳章

原帖由 superbreadkaka 於 09-3-3 22:38 發表
各位mama, 你哋成日講嗰個何ec會唔會幫你煲藥架? 又或者用沖劑? 因為我唔方便自己煲呀。我而家全身皮膚敏感, 超痕, 睇緊個ec話冇bb都要幾個月先好, 有bb就要更長時間, 要咁耐, 唔睇醫生都可能自己好番la! 見你哋講到 ...

Hi , 我之前都係有出濕疹既煩腦 , 仲要出得都幾犀利 .. (腰呀 , 大肶內側 , 同加拿大) , 我去睇何ec, 本來唔想食藥 , 但係呀ec 話可大可小, 因為如果傳左比bb , 就會好麻煩, 所以如果出晒係媽咪度就會好d , 仲話一定要食藥, 叫我唔洗驚 .. 咁我就一定信佢 , 我睇左佢兩次 , 食左八日藥 (一至四食, 五六日唔食) , 加上我早晚搽埋 (初時太痕, 仲會係office hr 搽tim) 佢果隻"七味洗" , 同埋盡量介食牛.. 三個星期啦 . 唔係叫做完全好番晒, 都可以叫做九成.. 所以, 真係頂唔順既, 不防諗諗睇下... 仲有, 佢地可以幫手bo 埋藥架, 所以好方便..

我而家仲有keep 住搽"七味洗" , 仲係要c 佬幫我搽 , 等佢知道大肚係幾辛苦 .. ^^

大宅

BK Milk勳章

原帖由 ceciy1006 於 09-3-4 12:27 發表
我想問下你地何ec係邊架, 我都想睇下, 因為好似唔識肥咁, 個肚仲瘦左一吋吖........

www.vassarcmc.org

你慢慢睇下..

大宅

BK Milk勳章

原帖由 小熊帽 於 09-3-4 12:39 發表
你老細好衰.
你要小心, 可能要出番個email/ 或者去hr開個file record. 因為你老細既email 係written, 某程度上有效力. 第日佢要炒你, 都可以話之前有warn過你.

...

但係, 佢老細會唔會同hr 夾埋架 ?? 唉 , d 人真係衰 .

大宅

BK Milk勳章

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-4 13:50 發表
牛c9,

你去睇邊個中e呀? 我由未有bb之前睇上環吉叔,勁多人! 而且吉叔勁........串!

我都睇過吉叔, 佢對我嚟講.... 勁...................唔店 !!

大宅

BK Milk勳章

原帖由 雨晴B 於 09-3-4 13:40 發表

請問ho ec要打tel book嗎? 一次大概幾多元?

第一次睇, 可以join 做會員, 150蚊一年, 咁一年內睇症就免睇症費.. 而藥呢, 我每次睇濕疹, .. 大約200 蚊, 如果叫佢煲埋呢, 就每杯10蚊. 咁總共240 四日藥囉..

大宅

BK Milk勳章

原帖由 hlbaby2004 於 09-3-4 16:22 發表
何ec都幾reasonable喎! 吉叔每次診金都$150 ... 好貴:-( 最惨係好似求吉叔甘 feeling 好差!比錢佢,重要睇佢面色!

其實何ec 都有人話佢有脾氣架, 有時佢都會話你幾句tim 架, 不過佢都係出於好心. 所以睇你點睇囉.

大宅

BK Milk勳章

原帖由 superbreadkaka 於 09-3-4 21:47 發表
BB Duck,

請問如果要睇一段時間, 咁咪日日要去等煲葯? 定係會一次保定幾日葯? 食左d葯皮膚會唔會冇咁痕? 我已經痕左個幾禮拜, 好辛苦, 又怕抓得多會有疤

...

你可以叫佢地幫你一次過煲晒d 藥, 咁你拎反屋企放入雪櫃, 每日飲囉.. 又如果你唔想拎反屋企既, 你可以每日都上去佢地煲藥既地方, 我問過d 嬸嬸 , 佢地會一早已經煲好兩日既藥, 你一上去就可以飲 .. 完全唔洗等, 好方便架..
我之前都係晚晚痕醒.. 辛苦到c. 你快d 去睇ec 啦..

大宅

BK Milk勳章

原帖由 lalababe520 於 09-3-5 08:41 發表
To Miio,

你奶奶好good 丫~~

我今天要靠自己開始十多天的營養餐, 嚴格控制飲食份量同時間.
希望家人呢班魔鬼唔好引誘我~~ 因為今日我生日, 希望佢地唔好迫我回家食蛋糕 >" ...

生日快樂呀. ^^

大宅

BK Milk勳章

各位 , 我都收到抽羊水既report , 都係 -- 正常 -- 呀 , 同埋都confirm 左係b女呢架 .. 又過一關啦 , 而家等埋星期五照結構 , 就真係舒一口氣 lu..

首頁

尾頁

跳至