自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:如果同性戀合法的話,佢地就可以申請人工受

原帖由 mohatman 於 14-05-08 發表
如果同性戀合法的話,佢地就可以申請人工受孕,合法地收養小朋友,
小朋友的價值觀有機會比佢地改變(2個男性或 ...
以我理解,佢地一係有兩個爸爸或兩個媽媽,唔會仍然係一爸一媽嘅。

Display Picture from Rita et Machin

子爵府

引用:Quote:原帖由 小僕人 於 14-05-08 發表本帖

原帖由 sfmeow 於 14-05-08 發表
段片好長,我無睇,我知就算係男女婚姻,都可以剝奪父母既權利。

...
段片嘅narration 好悶,睇咗少少已放棄
其實點解同性合法化會剝奪做父母嘅權利?

Display Picture from Rita et Machin

子爵府

回覆:連父母去保護自己孩子的權利都可以剥奪埋...傻的嗎

各位稍安無燥。同性婚姻合法化喺香港根本無机會發生。香港同志平權進展緩慢,就算比你有生之年等到,中共都不會批准。

子爵府

引用:人類繁衍下一代係"一男一女"結合,正常家庭

原帖由 karenlyk 於 14-05-11 發表
人類繁衍下一代係"一男一女"結合,正常家庭應該係咁,既然唔能夠繁衍後代,咁點解要合法?

我唔反對同性戀,但1 ...
咁結咗婚又唔生小朋友嘅夫婦,你會唔會覺得要判佢地嘅結婚不合法?

子爵府

回覆:連父母去保護自己孩子的權利都可以剥奪埋...傻的嗎

討論還討論,可唔可以唔好成日將孌童癖,人獸,同埋你接受唔到嘅性行為拉埋同同性戀一齊講。呢D野異性戀人性中都會發生㗎。早幾日港聞咪有單補習男老師非禮學生,佢結咗婚有老婆。
利申-巳婚有小朋友,亦對新奇事接受程度低。不過對二人同性平權支持,因為覺得愛人可以超越性別。真心忠誠相愛的話,唔應該有同性異性分別。

子爵府

引用:Quote:HoneyBee30 發表於 14-5-12 00:34 討

原帖由 Tuscany 於 14-05-12 發表
雖然係咁講(話唔好將孌童癖同同性戀一齊講),不過真係好多男同性戀者非禮小男孩的case,外國時有所聞,我 ...
咁個教練係咪同性戀? 我都聽唔少呢D,教師搞學生,教練搞學生,先前有JM開帖講兒時不快經歷等等,施虐者都無話特別寫明係同性戀人 (我諗會有,但唔會係佔多數; 咁啫係多數咪係異性戀人)
唉!幼稚園就教我覺得早咗,高小可能迴響會無咁大,畢竟多元社會有同性異性戀係事實,唔提唔代表無,倒不如教導學生如何正確面對。

首頁

尾頁

跳至