跳至

首頁
12345...30

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 西區左鄰右里 - part 17

homacarol,

Please check pm, thanks~

伯爵府

?-( ?-( ?-(
homacarol 寫道:
唔知係咪我個電腦有問題.... 點解我見到個版面有d唔同左既? 定係烏龍媽媽係用一個唔同d 既方法post message 出嚟?

伯爵府

唔洗客氣! :mrgreen:
我而家終於明白點解我睇個版面有d奇怪勒, 原來我用左 "樹狀"展開..... 唔該晒 starry

伯爵府

amanda888 寫道:
Hello, 各位好我第一次來這個網,請多多指教, 我的bb已經有10個月大啦, 2006年5月出世, 名叫沛欣啦.

伯爵府

烏龍媽媽,

黃金我都入住過, 真係幾正~ 今年有乜主題呀??

係啦~ 開心既時間真係會過得特別快, fu一聲就過....星期四我仔就要返學lu~ 今日要佢坐定定做網上練習, 初時都仲係雲遊四海, 比我炳咗佢一野 (大力小小拍佢一吓, 再話吓佢), 個人先回魂

伯爵府

Hinma,

我地見到你, hinpa, hinhin and 綽綽不知幾開心 :mrgreen:
HinMa 寫道:
chrisnvic, homacarol, gloria & starry^.^,
幾日無上黎,我e+首先要向各位講聲唔好意思,呢幾日我都心掛掛,因為我果日join你地係公園度玩,唔知我有無做左深山大野人,但係我對仔女真係好想好想去玩,我又係一個慈母黎加碼,所以我都帶左佢地黎,我已經好小心無點d小朋友,但係呢幾日又擔心,又好似.............,你地唔好怪我呀.

伯爵府

烏龍媽媽,

真係好正wor~ 可惜今年出外不得去lu~ 我好大食ga, 去食buffet岩晒我, 不過我老公就唔多喜歡, 所以無乜機會食 :-|

伯爵府

ccmeow,

hinma幾時都咁鬼馬, 係一個好可人兒

伯爵府

卡路,

check pm, please~

伯爵府

有時間再車車佢啦 [quote]
starry,

checked & replied. thanks[quote]

伯爵府

卡路,

見到喇!

今日我要hugo收心養性啦, 除咗去學琴出咗去, 到而家都無出過去, 仲要佢溫中默tim! 佢主動肯溫都好快, 但我同佢預默後唔識既生字, 如螞蟻, 溫柔, 蘑菇....佢就坐咗成半個鐘都唔寫, 要佢寫佢又話要去poo poo

而家又要睇tv喇

伯爵府

wahmother,

真係long time no chat啦

bk唔logout都唔會有問題ga, 我一向都唔logout既 email就當你close咗windows佢就會自動logout, 不過就真係唔係咁好囉!

細路個個都係咁ga啦, 大人都係ga...放完長假要返工都無心機做野

伯爵府

烏龍媽媽,

我仔課文係用"菇"....蘑菇! 在我記憶入面都應該係呢個岩wor~ 又係時候玩吓"最緊要正字"
烏龍媽媽 寫道:

starry:
見你寫個"菇"字, 想問問:究竟同這個"菰"字, 哪個才是正字呢?

伯爵府

卡路,

下星期四中默第九課 同 第十一課! 呢d字大部份係第十一課 [quote]
starry,

係邊一課黎架? d 字咁深既 我都好耐無睇過呀仔既中文書lu.....今個星期六要睇睇先[quote]

伯爵府

烏龍媽媽,

我查我家用既學生字典, 係用蘑菇....但亦可寫作蘑菰, 不過字典入面查唔到"菰"呢個字 唔知係唔係因為我本字典係小學至初中適用, 所以無呢
starry^.^ 寫道:
烏龍媽媽,

我仔課文係用"菇"....蘑菇! 在我記憶入面都應該係呢個岩wor~ 又係時候玩吓"最緊要正字" [quote]
烏龍媽媽 寫道:

starry:
見你寫個"菇"字, 想問問:究竟同這個"菰"字, 哪個才是正字呢?
[/quote]

伯爵府

放假前我仔手冊已經寫咗下星期四要默啦wor, 你都知中默一定係同一日ga啦 [quote]
starry,

吓? 下星期四...咁咪好快lor, 唉,又要同呀仔博鬥.......
我仔好似未教第11課...唔會咁快默掛 [quote]

伯爵府

Teresa 寫道:

呢幾日, 好好玩呀!!! 最難忘係去zoo比gavin餵長頸鹿, 仲就係去一間小學參觀, 佢地成千幾人歡迎我地七十幾人, 仲有佢地當地電視台訪問, 仲有好隆重既表演, 真係好感動!

伯爵府

卡路,

我都話ga啦~~ 我仔今日手冊寫, 下星期三英默....即係星期三英默, 星期四中默 :-( :-(

gloria話老師叫hin仔自己去library wor, 唔好要人陪! 睇吓今日hin仔自己有無去先啦, 無先搵hugo or 家譽去壯膽

家譽仲乜要同同學去校務處??[quote]
starry,

呀仔手用今日寫左下星期四中默lu

Gloria,

呀仔話今日要同個同學仔去校務處, 所以無同hin仔去library...聽日會去喎 [quote]

伯爵府

唔怕wor, 家譽未必同hugo同一日默英文, 只係中默一定會同日之麻

家譽係班長嚟ga?? 同學欠交功課唔係話比老師知就得啦咩?? 有d唔明tim [quote]
星期三默英文....我下星期有2份功課交 tim

佢話佢負責數學科,個同學仔欠交功課, 所以佢要同個同學仔去校務處喎 ~~[quote]

伯爵府

Teresa,

gavin玩咗咁耐, 都係時候收番個心返來囉! 不過你都要比d時間佢既.

基恩今次假期都有trip, 去山區....不過我無報, 聽d家長講都唔錯呀!

首頁
12345...30

尾頁

跳至