親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:wwf68+發表於+12-11-16+18:15+回覆+i

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-17 發表
係呀, 63 住過真係唔錯 .... 無最平, 尾 2 隻房有嗎 ??

對面就係富源, 行後 D 又大把野食 ...... 我 ...
我見Jesslton Hotel 好似幾抵住。房間都唔錯。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:我上次去住Horizontal+Hotel,好ok,地點方便

原帖由 Strawberryjojo 於 12-11-16 發表
我上次去住Horizontal Hotel,好ok,地點方便,乾淨,係個早餐爭少少,你上Agoda睇下吖 ...
我上網睇過,住deluxe 連埋稅,大約HK$895/night(包早餐) 。考慮緊book 唔book 呢間好。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:Quote:原帖由+PCCW2319+於+12-11-18+發表我

原帖由 Strawberryjojo 於 12-11-18 發表
我住依間嗰時真係幾方便,去邊都係行去,無撘過的士,係個泳池細咗啲囉,整體唔錯!

...
你嗰時住乜野房? 知唔知Deluxe 同 superior 有幾大分別?

天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 00:28
我今年六月住superior包早餐連稅$1000晚,未住過Deluxe唔知道噃~~

我打算明年3月去. 上網睇左

Superior HK$723/night

Deluxe HK$895/night

有考慮過Grand Deluxe - HK$1,302/night

天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 14:04
依個價錢應該未計稅,其實我覺得superior 已經ok,反正到沙巴都出島多,留喺酒店hea時間不太多,而且依間酒 ...

個價錢已經包稅架啦. 可能如你所講EARLY BIRD 平D , 又或者我訂既日子唔係旺季啦.

我岩岩訂左2晚 - Horizon Hotel- Superior 啦.

另外都訂左1晚 - Shangri-La's Tanjung Aru Resort (Kinabalu Sea View) - HK$1,645
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:02
玩得開心啲,我有local tour嘅卡片,個男人識講廣東話嘅,個女人就識國語,可以安排出島,幾好人,上次去連 ...

我地只係倆公婆去玩.

計劃 :

第1日出島玩, 游水+浮潛

第2日, 去玩激流. 會去到酒店叫佢地介紹local tour 報名. 你有冇玩過激流呀? 有冇local tour 介紹 ?

第3日, 係酒店hea, 玩酒店設施.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:02
玩得開心啲,我有local tour嘅卡片,個男人識講廣東話嘅,個女人就識國語,可以安排出島,幾好人,上次去連 ...

我地只係倆公婆去玩.

計劃 :

第1日出島玩, 游水+浮潛

第2日, 去玩激流. 會去到酒店叫佢地介紹local tour 報名. 你有冇玩過激流呀? 有冇local tour 介紹 ?

第3日, 係酒店hea, 玩酒店設施.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

Strawberryjojo 發表於 12-11-19 15:54
安排得好好噃,正,不過第二日激流我就答唔到你,因為我上次見到要一朝早起身撘車去就放棄咗,選擇出多日島 ...

我都聽過"大茄來" , 係咪好近酒店架 ?

我都知道要好早起身, 現在爭扎緊. 老公話無所謂, 由我決定.

你地去過幾多個島玩? 邊個島靚D, 好玩D呀?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

LOLOANDY 發表於 12-11-20 13:39
市區好嘈雜,不如住市區旁邊Sutera Harbour,Resort feel,每個鐘有shuttle bus 去市區好方便。 ...

The Pacific Sutera - Sutera Harbour Resort, 都貴架.

明年3月份價格:
HK$1,093/night - Deluxe Golf View (including Tax)
HK$1,356/night - Deluxe Sea View (including Tax)

The Magellan Sutera Resort Sabah

HK$1,292/night - Deluxe garden view (including Tax)
HK$1,347/night -Magellan sutera deluxe garden view (including Tax)

但有人講, Sutera 比較舊. 所以我揀左Shangri-La's Tanjung Aru Resort

HK$1,645 - Kinabalu sea view (including TAX). 因為設施新, 又有水上樂園. 其實同小朋友去真係唔錯選擇.

天空之城, 快樂之地

水晶宮

ilovedancendanc 發表於 12-11-20 14:32
我最後都book左gaya centre hotel, 本想book jesselton, 但諗到太耐, 而家冇晒房

你BOOK幾時呀? 咁快FULL 左?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

joe1900 發表於 12-11-20 17:50
Shangri-La's Tanjung Aru Resort 唔該我想問問你係邊道book架(hk$1,645), 我已成日留意這resort價錢, 但 ...

http://www.hoteltravel.com/

我係呢度BOOK.

不過, 剛剛入去睇. 我BOOK 左果日, 現在已經要HK$1,943/NIGHT 啦. mouth: 相差HK$300 (即無左15% discount).

我BOOK 左既係我旅程既第3日. 之前考慮過旅程第1日住呢間, 所以有寫下第1日住呢間同類型房間價格HK$1,636. 而剛剛入去睇仍然係HK$1,636.

唔知係咪一有人book左, 價格會上升.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

LOLOANDY 發表於 12-11-20 20:39
試下直接出email 去問價!

其實send e-mail去酒店問價, 同酒店website 睇到既價格, 會唔會有唔同呢?

因為係酒店website 睇到個價, 貴過係網上book.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:可能酒店跟AGENCY簽了約,賣完特定數目平價

原帖由 ILMAMA 於 12-11-20 發表
可能酒店跟AGENCY簽了約,賣完特定數目平價錢的房便加價。我試過在網上BOOK完一間房,想再幫朋友BOOK另一間房 ...
我諗都係咁啦。不過一跳就跳$300 好似誇張大d。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

珊珊媽媽 發表於 12-11-21 14:18
想問下大家如下年七月去, 幾時BOOK先有EARLY BIRD?
幾時BOOK先係上策?
THANKS!

我通常都會BOOK 左機位後就睇酒店WEBSITE.

好似今次咁, 我15/Nov book 左機位, 19/Nov 就訂埋酒店啦.

雖然唔知幾時先有Early Bird 優惠. 但我覺得, 又唔需要過數住, 又可以係限期更改/取消, 就不收費用. 我覺得只要訂左機位就可以book酒店.

天空之城, 快樂之地

水晶宮

珊珊媽媽 發表於 12-11-21 14:18
想問下大家如下年七月去, 幾時BOOK先有EARLY BIRD?
幾時BOOK先係上策?
THANKS!

我通常都會BOOK 左機位後就睇酒店WEBSITE.

好似今次咁, 我15/Nov book 左機位, 19/Nov 就訂埋酒店啦.

雖然唔知幾時先有Early Bird 優惠. 但我覺得, 又唔需要過數住, 又可以係限期更改/取消, 就不收費用. 我覺得只要訂左機位就可以book酒店.

天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-11-21 22:57
咩Web 呀請問

http://www.hoteltravel.com/
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-12-7 01:18
我又開始搵 HOTEL .............. 格價中

我就祈待中, 希望快D三月.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 12-12-7 12:03
好可惜 .... 8 月我去個時, 佢都係話 star 沒有房間供應

希望遲 d 會有啦

我估......................可能最多係供應半年內既房, 太早唔會定到價格. 我諗你都係要keep住睇.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:Quote:ccyin+發表於+12-12-7+13:22+係呀,+

原帖由 chickenwing2006 於 12-12-07 發表
係呀係呀, 我係 booking.com book 到 sixty 3 , 但就 book 唔到 star ..... 真係要密密 check 住先 :funn ...
我係hotel travel .com 就試入17-22/8/2013, STAR 有價錢喎,應該有房供應。K.Seaview 房,HK$1,8xx 未包稅。

天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至