親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

sickbanana 發表於 13-1-23 10:02
出島目的只係比小朋友玩沙游泳, 如果去sapi就會有大lizard睇, 我哋仲執d人哋食完食物餵佢哋, 想影相, sapi ...

請問係咪每個島都要俾上島費 $10架? 如果去兩個島即要俾$20 ?

你覺得邊個島好玩d? 因為我只打算去一個島.

天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 13-2-21 09:55
Star 係包倆位 under 12 既小朋友住房,早餐也不另收費,可放心

...

你意思係star訂雙人房, 會容許2個12歲以下小朋友同住及包早餐. 即2大2小及4個早餐?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 13-2-21 14:34
Yes yes

咁如果有2個小朋友12歲以下, 住STAR 應該算抵住.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

chickenwing2006 發表於 13-2-21 15:45
係呀,之前 dinner buffet 二大人又係 free 2 kids , 不過有JM 好似話冇左,再問下近日有冇人係 star 住又 ...

等我3月去左話你知.

天空之城, 快樂之地

水晶宮

fatmth 發表於 13-2-21 15:38
我地8月尾去住star 仲貴, 我地4大2小 (booked 咗2間雙人房), total: $17,875. (住4晚)
平均$2,234/晚.:wah ...

嘩..............好貴呀. 不過你夏假一定貴D架啦.

我訂3月, Kin. Seaview Room $1,645 包稅 & 早餐.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-22 16:18
你book咗先, 乜鬼要錢都唔好選住, 淨係比基本收費先, 之後可以上去改, 一陣我pm你點要座位唔駛錢 ...

麻煩你都PM我, 點要座位唔駛錢, please
天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:我哋不如咁,+以上嗰d我會pm你,+之後我哋

原帖由 sickbanana 於 13-02-22 發表

我哋不如咁, 以上嗰d我會pm你, 之後我哋唔好再提, 有爬文 ...
明白了。收到pm,thanks

天空之城, 快樂之地

水晶宮

燁燁媽 發表於 13-2-25 13:39
另外,我訂aa時手快快按下一步...因為驚唔夠時間,,aa有時間限制, 我比哂錢才知道, 跟他們買了保險....激死.. ...

同我一樣, 手快快, 唔記得delete 個tick, 買埋保險 - HK$60/位. 所以我無再係出面買旅遊保險啦. 不過我以往係外面買旅遊保險, 真係平過同aa買.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sickbanana+於+13-02-25+發表

原帖由 bo_chau 於 13-02-25 發表
蠢左…之前有人話買機票時行李先八十但我買百一羅…
唔係喎。現在$110係真係加左價。而唔係買機票時唔一齊埋而貴d。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sickbanana+於+13-02-25+發表

原帖由 bo_chau 於 13-02-25 發表
蠢左…之前有人話買機票時行李先八十但我買百一羅…
唔係喎。現在$110係真係加左價。而唔係買機票時唔一齊埋而貴d。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

回覆:sickbanana 的帖子

sickbanana, 請問如果我做左online check in, 咁出發當日,aa 會唔會係機場專柜/counter for 已做online check in 既客人拎登機證㗎? 其實我未試過做online check in 㗎。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-26 10:20
行李費舊年好似加咗2次, 以前airasia好抵架, 每人包7kg寄倉行李上機, 我成日買到5百以內包哂上機架, 家陣 ...

依家都包7kgs 行李上機. 所以我地仲未買行李, 亦應該唔需要買.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-26 10:25
aa成日都改嘢, 之前一定要你做online check in, 否則去到機塲要比每程20元print機票, 之後又改話淨係當地 ...

即係你出發前, 都會做埋來回既online check in ?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-26 11:03
我必做, print哂機票出嚟安心d, 唔駛怕再比錢

基本上, 機票我PRINTED.

ONLINE CHECK IN 後, PRINT出黎果張應該唔係登機證, 仲要去COUNTER 換登機證; 但係就會有埋坐位, RIGHT ?

而ONLINE CHECK IN 後就唔可以再加行李.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-26 14:15
print嗰張巳經係登機證, check in後可以加行李買任何嘢都得, 只係轉航班唔得

即係我online check in 後, print 出黎果張就係登記證, 唔再需要去機場Air Asia counter 換登機證 , 直接入禁區 (如果我地冇行李要寄倉) ?

如果係咁, 即係唔需要咁早去機場?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

sickbanana 發表於 13-2-26 14:15
print嗰張巳經係登機證, check in後可以加行李買任何嘢都得, 只係轉航班唔得

我剛剛做左online check in 啦.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

bo_chau 發表於 13-3-3 20:05
唔好意思,你幾時飛?

我17號出發, aa可以係出發前14天內做online check in. 我無買行李, 所以早D check in , 希望拎到好D既位. 我都好滿意拎到現在個座位

天空之城, 快樂之地

水晶宮

JChan 發表於 13-3-3 21:37
買左行李, 唔可以早D check in ?

因為我未試過買行李, 唔敢肯定答你.

不過照睇其他jm留言. 我覺得可以. 因為佢地講過, 回程時, check in (即換登機証) 同埋托運行李係分2條隊架. 所以提議JM , 不論來回程都最好做online check in , 唔駛到時排完一條隊, 又排另外一條.

我咁早做online check in , 純粹係我無買位, 希望拎到靚位 (前D, 窗口位)
天空之城, 快樂之地

水晶宮

bo_chau 發表於 13-3-4 12:44
去到機場先羅位?

如果你之前無比$$ 買位, 做ONLINE CHECK IN 時, 會自動編埋座位比你架. 完成整個ONLINE CHECK IN 後, 會有BOARDING PASS, 要PRINT 出黎架.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

bo_chau 發表於 13-3-4 12:47
無買位但十四日前check in可羅位,對嗎?

對呀. 所以過幾日, 我就做埋回程ONLINE CHECK IN 架啦.
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至