自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢個世界真係痴晒線, 個女仔好慘呀

https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190125/59184848
巴士司機被指多次在寓所內非禮兼強姦親女,首次案發時女兒年僅11歲。不過,女兒早前在庭上突然推翻口供,聲稱父親不讓她玩新手機以及「錫細佬唔錫我」,因而誣告父親,法官前日指導陪審團裁定涉案司機強姦等罪名不成立。警方同晚拘捕一男兩女,控以串謀妨礙司法公正罪,案件今在屯門裁判法院提堂。
控方以不同英文字母作為三名被告的簡稱,男被告現年42歲,兩名女被告則分別40歲及65歲。三人涉於去年10月20日至本月16日間,威嚇女童X在庭上作假口供。裁判官頒下命令,嚴禁傳媒報道X的姓名、住址、職業,以及X與各被告的關係。
據悉,男被告趁40歲女被告探監時,要求她在強姦案開審前帶X回內地,她亦照做,而65歲女被告則要求X與律師合作。三名被告暫時毋須答辯,押後至今年3月8日再訊,以待警方繼續調查及諮詢律政司意見。三人不准保釋,還柙監房候訊。

chatterbox_mom    發表於 19-1-25 22:47
GKB    發表於 19-1-25 21:21
APIGMA    發表於 19-1-25 18:03

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hkgra 發表於 19-1-25 17:00
回覆 angelacch 的帖子

即係個女仔俾迫改口供?
好明顯係啦, 十幾歲點會識得攞亞爸自瀆完啲紙巾抹去自己陰道架

水晶宮

cy101 發表於 19-1-25 17:01
應該係之前估嘅阿嫲, 姑姐, 阿爸!
一定唔係亞爸架喇, 因為已經係監倉, 個男人可能係叔伯, 或者係姑姐個老公

水晶宮

甘小兜 發表於 19-1-25 17:07
好明顯警察都知咩料
一打甩就即拉人 拉得好呀3個人渣代個變態佬坐監啦
因為個大話實在太假喇

水晶宮

草莓妹 發表於 19-1-25 17:11
咁仲可唔可以再開庭告個亞爸?
唔得, 因為一罪不能告兩次

水晶宮

maggie196 發表於 19-1-25 17:13
應該係阿爸!

據悉,其中一名女被告曾往探望在羈押的男被告,期間有人著女被告把女童X帶離港,案件開審前 ...
係喎, 希望今次入到佢罪啦, 雖然罪名比佢強姦個女輕好多

水晶宮

Carhy 發表於 19-1-25 17:19
辯方律師係味都有份?
律師答你佢唔知囉

水晶宮

hellohappygirl 發表於 19-1-25 17:21
痴線個老豆係咪會有返罪?
唔會再告佢強姦, 只能夠告佢妨礙司法公正

水晶宮

算死草 發表於 19-1-25 17:12

會唔會果日上完庭放左再捉?
應該係啦, 我頭先睇完段新聞嬲到亂晒

強姦無得再告

水晶宮

rtkh 發表於 19-1-25 17:24
律政司可唔可以上訴?
唔知呀, 只知之前報導話"警方庭外表示,即使將來調查後發現有人教唆事主給假口供,亦不會申請重審本案。"

水晶宮

紫翹 發表於 19-1-25 17:29
點會係阿媽,係阿媽報警架
62歲個女人應該係老豆個亞媽, 即係亞嫲

水晶宮

yanau 發表於 19-1-25 17:42
強烈要求律政師重審

我吾識法律,但咁樣放過條xx 真係好嬲
佢入到去一定好多人招呼佢

水晶宮

Hopuco 發表於 19-1-25 17:46
愈來愈離奇,真係唔好跟車太貼
1. 個呀媽首先報警,轉頭又要個女作假證供?
2. 其實呢D案件告得入機會好大 ...
都無講拉左個兩個女人係個女仔亞媽

水晶宮

goat 發表於 19-1-25 17:51
一個只有11/12女仔又點會咁理性諗到咁多野, 我地亦唔知呢三個人用乜野去逼佢改口供,
況且如果BK JM冇估錯 ...
我都信個女仔係被迫改口供, 但個女仔而家係15歲

水晶宮

fundfund 發表於 19-1-25 17:51
但最離奇係陰道有精液但無破處女膜
有幾奇? 可能佢老豆太短未去到個膜到

水晶宮

Carhy 發表於 19-1-25 18:40
可以帶離境應該要係好親,或者監護人,唔知姑姐阿嫲係咪可以帶離境,有冇人知可唔可以?
...

15歲自己過關都得啦

水晶宮

千千萬萬 發表於 19-1-26 09:13
非常離奇,冇錯,嗰頭話怕冇呀爸改口供,呢頭一嘢煮死三個,我認我智商低,完全黑人問號。
...

應該改完口供後,俾警察拉番去審,咁一驚咪又爆晒出黎囉

首頁

尾頁

跳至