跳至

首頁

尾頁

大宅

無人reply !!!!

最 arm 開 part 31 !!!

[ 本文章最後由 靖之父 於 08-9-23 11:19 編輯 ]

大宅

原文章由 mat媽 於 08-10-9 08:43 發表
morning

morning 2

大宅

原文章由 LongYin 於 08-10-9 12:46 發表

朗言坐得定?

靖靖已經坐唔定啦...!!!

ARM ARM 同靖食飯又扭...始終在家食飯仲是一個大問題,對我來說好有挑戰性!!!

大宅

原文章由 fannyyug 於 08-10-10 09:37 發表

GOOD MORNING,

好爸爸! 我琴日又同做"短直線 .
OK喎. 我問要唔要擦,
佢話唔要. OK ! 咁我就無擦哪.

我都一向無擦靖靖的手作仔...因為靖靖未有功課做...不用做duck 好... 只要肯做一定進步 ma !!!

不過可以分享下另一個有用的心得...

我會為靖靖的作品評分也有叫靖靖對自己的作品評分...

希望比個價值觀佢等佢知道自己那一些做得好...那一些做得差...

大宅

原文章由 jolo 於 08-10-10 10:23 發表
早晨~~~~

你o地好勤力呀.... 睇o黎我都要晚晚要泡菜, 填下色、畫下線先....

我都無日日做 只是靖靖想做時做law...

日日做的就是同靖靖玩煮飯仔...

都唔知有咩好玩 靖靖日日都要玩架...悶死我 !!!

大宅

原文章由 jolo 於 08-10-10 10:41 發表

你日日煮飯仔... 我日日同泡菜玩, 同車配音, 扮救火、食野、捉壞人..... 加句 : 『任務完成 ~~』:;pppp:
最新遊戲, 玩人疊人 3文治... 係床, 爸爸做底包, 幾個枕頭/泡菜/我 做 "函", or 最頂件包..... mouth: : ...

人肉三文治 ... 勁 !!!

大宅

原文章由 jolo 於 08-10-10 10:49 發表
泡菜都好鐘意玩煮飯仔... 去親診所一見唔願走...
我無買, 成座好貴... 無位擺...
所以, 間唔時泡菜會拎 沙灘兜、鏟、叉, 拎 d 積木係食物, 問我食咩, 煮俾我食....
拎住隻 烏龜, 話係龜0膏...
拎條 ...

龜零膏...泡都識 勁wow !!!

大宅

原文章由 LongYin 於 08-10-10 13:25 發表

http://www.discoverhongkong.com/taiwan/showtime/whaton/index.jhtml

有香港10-12月既節目安排。

蘭桂坊個嘉年華會....好明顯arm 我地男士多d...
不如唔好帶小朋友去 la...
barry 我同你去影相 la ...hehe !!!

講開又講...上次在apm sony有新相機做show...幾個model 穿三點色比人任影仲set 晒燈...我見到即時扮晒野行.....

行快步走人...因為太太在場 haha...

點知靖靖好識做...唔比我地走要留下來看 haha !!!

[ 本文章最後由 靖之父 於 08-10-10 14:15 編輯 ]

大宅

原文章由 weewee 於 08-10-10 14:38 發表
謙謙都好驚halloween,所以上兩個禮拜我同謙爸兩個人去左Disney黑夜世界玩,謙謙留係屋企玩

好唔好玩 是否一張入場卷玩足日夜...

下星期有朋友請我地一家入場 haha !!!

大宅

原文章由 weewee 於 08-10-10 15:57 發表
btw,點解你成日有人請你去disney,你有朋友係staff?

上年同今年annual pass 都有某d月份可一帶一入場!!!

今次去是朋友的公司的活動...

大宅

我無都無 bo...

大宅

原文章由 jolo 於 08-10-13 16:58 發表
各位可唔可以教下我整甜品呀 ??
我係整甜品白痴, 幾十歲人前幾日先第一次整o者喱咋...

1) 有咩甜品, 可以整少量o架 ?? 可以放入雪櫃, 細細份, 俾泡菜每晚食一份 ....
2) 魚 ...

西米焗布甸 好易做 熱食的 haha !!!

大宅

原文章由 mat媽 於 08-10-14 14:50 發表

你個畫室係邊呀?? 我想帶mat去玩下

PM 比我 too la...

大宅

原文章由 jolo 於 08-10-15 09:53 發表
泡菜相反...
前晚開始扭, 話要返學... 夜媽媽, 返乜野o者.... ... 半夜扎醒, 嗌返學....
尋晚扭返學外, 重不停話掛住班主任, 爸爸問佢, 佢唔想見爸媽咩... 泡菜話 : 『好想見x老師呀 ~ 好掛住佢呀~』:badf ...

靖靖返學情緒始終未完全穩定,昨天因為有小朋友唔肯分享圖晝,又哭了 !!!

大宅

mat 仔畫的畫好靚...

大宅

原文章由 LongYin 於 08-10-17 11:32 發表
早晨~~~

今日係朗言學校既化妝生日會,所以湊佢返學,
順便影下相,佢有d 同學仔扮得好正,
有個係古裝武打片既服飾。

幾時有相看 !!!

大宅

原文章由 LongYin 於 08-10-21 10:56 發表

尼d 你要問醫生喎,佢地係建議年年打,
一來係每年世衛出既報告預測類型唔同,
所以每年都打過一支新既去預防,
二來已經係靠左打針去增強抗體,
咁夠期就自然要去打架喇。 ...

有d 醫生建意首次打最好半年一支 一年打兩支...再年年打...
靖靖上年有打 今年無打 十一月會去打...
打又是有好有唔好law...看你能否接受 !!!
不過靖靖打左真是小病左 ... 但其實又未必關支針是 !!!

大宅

ARMARM 回家同靖食飯 又扭計...
結果又收晒d 飯 ...
靖又狂哭...兩老出來救...我唔比... 佢地又發老皮 haha !!!

大宅

原文章由 annamjyeung 於 08-10-21 18:08 發表

d老人家係禁,見慣
我99以前都會,但經我訓練後,明白我地兩公婆會好堅持,要罰要收飯,我地係唔會理其他人,所以Chloe扭計,冇人敢爭佢。 ...

我今日回家lunch 靖又 cry ... 掛住媽媽 用左十幾分鐘才穩定情緒,好在今日不用我收飯....不過兩老由我一回家開始就走左入房無出來...無聲抗議

大宅

MORNING

首頁

尾頁

跳至