跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 professor 於 07-7-3 17:27 發表
I really hate the new BK version

d 公仔又核突, d post 又要向後睇

:-P 大家好!我小朋友今年準備考幼稚園,希望大家幫幫忙!有朋友話英藝幾好,叫我試吓幫仔仔考,我仔仔1月出世,是大仔嚟,想問下各位媽媽對英藝有無啲咩意見可以提供吓呢?同埋面試時大概會問小朋友啲咩呢?同埋想知道課程係咪好深架?學校有無外藉老師呢?是否每天都有英文堂/跟外藉老師上課呢?唔該各位!

複式洋房

sheeta
唔該哂你嘅幫忙!thank you!
原文章由 sheeta 於 07-7-8 11:54 發表

以我所知... 英藝面試好簡單, 只係同小朋友玩下, 睇下佢反應。老實講, 一啲都唔難入囉。

佢地有外藉老師, 雖然佢地有啲曉聽少少, 甚至曉講少少廣東話, 但校長話... 外藉老師喺校內係只 ...

複式洋房

professor,
我仔仔到依家都仲未肯講嘢,只係得閒先叫下爸媽,你越叫佢,佢就越唔肯講.一日就講埋啲BB話,返playgroup仲搞笑,老師同佢講嘢,佢明白老師叫佢做セ,不過佢一於少理,自己玩自己,一係就走人,你話係咪比佢激死 ,咩都唔講点考學校呢!
原文章由 professor 於 07-7-9 09:21 發表
yiuyiuhui,

arm 5 arm 讀英藝, 要好睇自己個小朋友既性格 ga

我個仔比較靜, 好 like 閱讀. That's why 我比個仔試英藝. e+ 讀緊 N1, 8 月升 K1. 如果 K1 佢跟唔上, 我會同佢轉校, 因為勉強冇幸 ...

複式洋房

prefessor,
我仔2歲7個月啦!到返學時巳經係大仔(3歲半有多),我巳經成日揾小朋友同佢一齊玩,等佢學下一齊講,而大少呢排仲衰,屋企人有時話佢唔乖/盞,佢唔啱聽就用手cover隻耳,等你哋閙都無用,激死人呀!!!:-( 1
原文章由 professor 於 07-7-10 15:24 發表

how old is your son ? my son do 係遲 speaking ga, but 一返左學, 真係 speaking 快左好多 so you don't have to worry wor

首頁

尾頁

跳至