懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主

我絕對需要有人支持下我!我受夠身邊既人講好多孕婦係咁!但我真係快去到頂唔順既邊邊了,個腦只係諗點解佢要折磨我!訓唔好 食唔好 咩都唔好 我宜家好灰!覺得自己快散開,而這只是開始?!

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-4-30 22:38
我同你一樣都覺得好辛苦,我日頭翻工想嘔,因為未過3個月,同事唔知,我只話自己胃炎發作,佢哋只會話我唔 ...

唔餓諗住唔食 ,結果又餓又暈更想嘔!老實說,有時我想像唔到 之後了!你講得岩 腸胃炎 我都係咁同同事講,但已經兩星期腸胃炎 仲要幾時先好?好想見到希望 但日子過得好慢。

水晶宮

回覆樓主

我宜家都係 食隻包 嘔隻包,隔一陣飲杯奶就嘔杯奶。無野停到係胃度咁! 每況越下 越來越辛苦!

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-5-4 14:20
你有無睇醫生呀?我前晚睇左醫生,食左黃色既止嘔藥,有少少作用,不過副作用係好眼訓。但口仲好苦。
...

有食止嘔藥,一樣嘔。。

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-5-6 07:27
我已經8週了,琴日嘔左4次酸水,而且係好多嗰隻,生不如死呀。即使到12週,我都要忍多一個月!加油呀我哋 ...

我都係咁嘔啊!醫生成日話12周好啲,前題係嘔多一個月耶!番工好辛苦,常嘔

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-5-6 14:08
無錯,啲人話12週開始無事架啦,我心諗,仲有一個月呀30日呀,每一個鐘都難受,仲要忍!做嘢老實講,無影 ...

有汽唔會仲想嘔?我試下
我宜家餐餐啪一粒 止嘔 先keep 到食物係胃度

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-5-6 14:34
我開頭都覺得有氣更加想嘔,但飲左真係舒服啲,因為會「打嗝」,啲胃氣吐出黎,不過唔可以飲好多,啲啲咁 ...

食橙,我隔一陣渣汁咁嘔番晒出黎架!我就係見人講橙衣止嘔,不過我就唔得!

水晶宮

回覆樓主

試左有汽礦泉水,照樣嘔到九彩!唔嘔唔舒服,嘔完個人散晒!宜家知道想嘔 要多行來行去 快啲嘔到!試過遲嘔,啲食物溝胃酸,喉嚨灼傷晒。除非餐餐食餅乾,無野唔嘔的。人肉榨汁機!

水晶宮

回覆樓主

我8周2 呢個星期第三日病假係屋企典了
嘔到唔知個橫隔膜定咩好累 累到訓係度都無幫助
我都要食止嘔藥 不過食完照嘔!

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-5-10 12:27
我今個禮拜都係請左幾日假,我都係頂唔順,一直訓一直頭痛,我都好想返工,不過真係好辛苦,唔知幾時先可 ...

想番去公司一日睇下交啲野俾人做,點知一日都番唔到。兩星期黎番過兩日工咋!滿三個月真係感覺很漫長

水晶宮

Evonneyip 發表於 18-6-1 14:03
我自己就係本身消化系統差既人。我真係好擔心自己會嘔好耐,就快頂唔順了。
...

我都係架!之前都會胃痛,又易腸胃炎果啲,宜家仍然係嘔!sosad

首頁

尾頁

跳至