跳至

首頁

尾頁

大宅

why not buy?

大宅

hello 禧媽媽:

我呀囡長時間無論有病無病, 都wear mask呀! 加上我唔比佢返足5日, 選擇性返學, 多人返學日子又唔比佢返, 其實我同老公都覺得甘樣好似好浪費金錢, 不過沒辦法啦! 學習上好似有進步及改善. 希望她可以continue做得好d啦.

天氣好差呀, 我都好怕囡囡病呀. 唯有小心小心. 囡囡放學回家, 我都會問佢多唔多人咳, 流鼻水等問題, 有時囡囡答我有1個, 有時答我好多個!

你仔仔有沒有wear mask返學呀? wear mask雖然辛苦d, 但我估都會有小小保護, 仔仔現在如何? 好返沒有?

你有沒有安排課外活動比仔仔呀? 我想比囡囡學鋼琴, 知唔知去邊學好? 我見好多都話要3.5/4 yrs old先有得學!

大宅

Thank you 禧媽媽, 我都好開心, 因d人真係做得好靚呀, 其實我本初只是想攞張親子積極參與獎, 現在得到第一名, 我自己都估唔到呀!

今早我囡囡係張床跳跳 跳 , 結果跌左落地, 塊臉同眼角撞到及跌傷, "yu" 左一大塊呀! 好慘.

大宅

禧媽媽:
你會不會同仔仔出席畢業典禮及畢業自助餐?

大宅

禧媽媽:
畢業典禮 ~ 我會去 !
畢業自助餐 ~ 我唔去啦! 因我怕會boring!

另外, 而架囡囡好鍾意返學, 日日都話想返學, 所以我想緊明年新學校, 她會否開心.

大宅

係呀, 校服一樣, 可以唔駛買!
現在我好怕呀囡唔like 新學校, 因環境各位都好似係現在個間好d, 但我老公話多人報一定有原因. 如果真係唔like新校, 我估我要9秒9立即搵唐校長希望佢收番我呀囡, 不過我估都好困難了, 以前便話少人讀, 現在間間都話打賓頭. 到時先再算.

另外我呀囡跌親,番臉瘀了好大塊, 老師真係一句都無問過呀! 都幾失望! 不過都明白, 學校甘多學生, 點take care 到所有人呀.

我囡囡同我說, 她好喜歡吳老師!

大宅

蔡老師話上午班一定無位啦, 下午班都可能有 。之前幾年都唔係甘, 大把位。

首頁

尾頁

跳至