夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經有前科,幾年前,老公在外面認識第 n 個小三,而當時我工作太忙,無時間陪佢,就被人淡忘了我的存在。那時候,佢同咗這個小三同居咗兩個幾月。

後來,佢又返到我身邊。

依家又話唔想對我唔公平,其實,佢出去玩,出去偷情,已經對我唔公平。

跟咗佢,到結婚都有三十幾年,依家先至嚟話大家性格不合,再繼續落去,怕我辛苦。

其實這個最新的小三都一直存在

老公間唔中唔返屋企瞓,
經常唔返屋企食晚飯,半夜熄咗電話唔聽,話電話無電,又話飲酒飲醉咗。一時又話要出差,上大陸或者過澳門一兩日。

我地仔女都有四個依家都長大了,
仔女細個的時候,為分擔佢的負擔,我要返工 full time 廿幾年,放工之後又要教仔女。

我覺得好無奈,好辛苦。

唔通老婆老咗,無晒青春,付出嘅原來係俾人當傻瓜定當工人湊大細路。

我現在已經無利用價值了。

別墅

好多謝各位的支持和鼓勵。

但個心仍然很痛。

小三帶住佢 ex 兩個讀緊小學的小朋友,但小三仲未同 ex 正式離婚的。

最底死就係c6 願意幫小三擔起佢頭家,

想起當年c6 搵得少,我要做工幫輕佢的負擔,無得玩,無得去旅行。依家仔女大晒,唔使佢養,就出去養小三的仔女,真過份。

別墅

引用:既然仔女都大,放過自己放過佢啦!揾定佢d

原帖由 竇漪房 於 15-03-18 發表
既然仔女都大,放過自己放過佢啦!
揾定佢d通奸証據同揾律師計身家!
個心都唔响你度留佢都冇意思啦!
佢仲無錢過我,之前有嘅都用晒在小三嗰邊,點會有身家可以分。

別墅

引用:你當年辛苦又唔係只為佢反正仔女已大, 何不

原帖由 mapp2009 於 15-03-18 發表
你當年辛苦又唔係只為佢

反正仔女已大, 何不放生自己?? 其實佢玩女人咁多年, 你早只當佢同屋主, 由佢走, ...
間屋係我屋企人的,無聯名戶口

別墅

引用:回覆 TSEWAIYIN 的帖子男人出軌時總有一堆

原帖由 mc 於 15-03-18 發表
回覆 TSEWAIYIN 的帖子

男人出軌時總有一堆的藉口,
講真,已經無第一,二次嗰段時間的日哭夜哭的情況了。

但心仍很痛。

別墅

引用:到左尼個時候,最緊要係小朋友,我係五會比

原帖由 Mrs.Ten 於 15-03-18 發表
到左尼個時候,最緊要係小朋友,我係五會比佢見啲仔女
仔女已經很大了,佢地鐘意見就見,我都管唔到,始於佢都係仔女的爸爸。

別墅

引用:佢話要走也阻止唔到佢,現在必須同佢計清錢

原帖由 Bling11 於 15-03-18 發表
佢話要走也阻止唔到佢,現在必須同佢計清錢銀,攞得幾多得幾多。仔女都大了,不用你照顧,你就享受下自由, ...
條死佬就係因為扎咗,做咗絕育手術,先至出去玩,無後遺症,小三應該唔會大肚,

如果佢的小三用有咗 bb 嚟威脅佢,佢都心水清係咩一回事。

別墅

引用:咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,

原帖由 babybabyu 於 15-03-18 發表
咁多年,真心覺得你好偉大,如果佢要分開,你可唔可以同啲仔女搬走,唔好比個衰人再返轉頭,雖然你話老了, ...
間屋係我屋企人的,要搬的,就只有佢。

別墅

回覆 mc 的帖子

多謝妳 !
妳比起我的 c6 更了解我 !

別墅

kkkk9527 發表於 15-3-18 15:26
最慘係自己大量付出左後,對方只係覺得當初又冇人搵支槍逼你跟我,呢D真係勁無言
...
c6 覺得當初為咗頭家,佢都有付出。
我地對咗成三十幾年,當然已經無頭幾年的浪漫同激情,感情一路變淡,可能當我只係親人,唔係愛情的愛人。會有小小關心,但唔會將我的事擺上心。

尤其依幾年我要湊孫,新抱又唔肯自己湊佢的仔女,我同c6單獨相處的時間就更加少。

佢就經常話有公事要處理,唔得閒聽我的電話,就算半夜三更都話好忙,好唔得閒。

別墅

回覆:NandM 的帖子

佢依幾個星期,差不多每晚都無返屋企瞓,每晚 whatsapp 話,唔好等佢,要我早 d 瞓,唔好搵佢,唔好問佢喺邊。但第二朝一早就打電話俾我,話返緊嚟,佢返到屋企,沖涼後,換咗衫就趕住搭車去返工。

有幾晚,只 在 whatsapp 話今晚唔返,唔好等門。就將手提全部關上。

尋晚又無返來,又關電話,我今朝打電話俾佢唔聽,只係 whatsapp 話今朝唔返嚟換衫。

我就問佢究竟想點?但佢一直在拖。仲話唔知自己想點

別墅

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

佢簡直係嚴重影響我的情緒,令我心情唔好,發脾氣。

別墅

引用:So sad.... but that is true

原帖由 soymama 於 15-04-06 發表
So sad.... but that is true
so sad, but this is truth.

c6 真係當我屋企係酒店,洗衣房。仲話我無幫佢洗衫,洗完衫又話有 up 味,但洗衣粉無轉過其他牌子,洗衫方法都無變過,卻事事不滿意。

鐘意返嚟就返嚟,唔鐘意又可以唔返嚟。

肚餓又要等住我煮俾佢食。

我已經多次叫佢搬走,我仲話唔會俾佢見我的孫,佢話我唔好,做得好絕,連朋友都無得做。

佢話要俾時間佢,叫佢即刻搬走,又話唔得閒。

依家我好辛苦,日日都唔夠瞓。

我可以點做 ??

別墅

引用:Quote:原帖由 TSEWAIYIN 於 15-03-18 發表

原帖由 jodyfan 於 15-06-24 發表
妳有四份家用收。佢就一無所有。不是很好嗎?
四個仔女都無俾家用,女兒仍然在讀緊大學,結咗婚嘅,份糧都要俾佢地自己的家庭。

總之,一言難盡。

如果無湊孫。我就一定自己去返工揾錢俾自己用。

首頁

尾頁

跳至