跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想炒我果個!
工人今日任由快餐店收銀員(當時我在食飯,工人睇BB)領走BB離開食肆達20分鐘,不但無通知我,在我發現時重同我講唔知BB去左邊!雖然最後BB有比帶番黎,但係佢咁樣令我擔心有日佢真係會唔見左我個囡!我係咪要即炒?

大宅

你去邊度請?成本又如何?

原文章由 as_sheep 於 08-12-22 19:54 發表
我依家改左用鐘點,very good.

你可以考慮law.

大宅

因為一直都無咩工人可以比我選所以我一路都忍住佢,因為除左尋日件事之外都未至於要即走果種囉。但係而家佢真係無晒令我留佢既理由啦!

尋日我AGENT已經SEND左幾個人既PROFILE比我,我睇落都覺OK,或者會好快決定請新人。

SUM107,我個女由一歲到而家都係重左2磅咋,梗係瘦左啦!不過都唔想佢太肥嚕(醫生仍然話佢係中大碼架!),第日好似阿媽咁飲啖水都肥重煩!

[ 本文章最後由 CoffeeCake 於 08-12-23 10:00 編輯 ]

大宅

我尋日真係嚇到死死下!個工人竟然都無SAY SORRY,你話佢係咪死而無憾丫!

原文章由 Mrs_Piglet 於 08-12-23 09:58 發表
"工人今日任由快餐店收銀員領走BB離開食肆達20分鐘"

有無攪錯? 係柺子佬點算? 而家咁多變態人, 真係防人之心不可無呀!

大宅

腸仔包媽,你上一排咪同我提過請鐘點既地方既,你可唔可以再PM比我?

原文章由 yvette8026 於 08-12-23 09:47 發表
請鐘點真係好過請印傭喎!

大宅

唉,我其實都几矛盾,因為想PLAN生多個,如果係,鐘點又怕唔夠。。。煩死人啦!!

大宅

嘩,你個鐘點真係”非常鐘點”喎!妹仔大個主人!!

原帖由 Sum107 於 08-12-31 10:07 發表
其實欣欣都無搞住佢,只係欣欣驚個吸塵器啲聲佢囉...
我叫佢幫埋阿媽間屋清潔,佢一去到阿媽屋企問我阿媽"今朝無抹地咩,咁污漕嘅..."我叫你嚟清楚,唔通我抹乾淨晒啲嘢先咩! ...

大宅

而家印傭越來越巴閉啦,上星期我去AGENT睇新貨工人,AGENT同我講新簽既印傭都係同菲姐一樣,一個月放四日假!不過好彩,我已經請到一個一日做5粒鍾既PART-TIME,3月可以炒工人。

首頁

尾頁

跳至