美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 MsFriendly 於 07-7-28 22:49 發表
我到今日為止已減了17磅, 仲有17磅要減呀...
而脂肪率已減到去33%...起碼要減到去26%先得...
之前原本每天要做30分鐘運動, 但由今天開始要加多10分鐘.
仍要繼續努力!

我而家倒數20日就完成減肥期啦~ 真係好快過呀~ 但係離我target 仲有10磅要減~ 睇怕都減唔到架啦~ 因為而家開始鬆懈..
脂肪就24%, 希望可以減到23%啦~

大宅

原文章由 karencl 於 07-7-30 16:09 發表
我只剩下18天,但仲有12磅,我睇都無乜可能!!我係115停左成個月,我都5知點解 !!
好灰 !!:-(

karencl
我同你都係差唔多~ 唔洗擔心啦~ 減到咁上下係比以前難減的了~ 只要有效果就ok~ 但餘返d 日子我地一定要繼續努力呀~

大宅

原文章由 minmin82 於 07-8-1 00:37 發表
我由21號到25號就輕左2.5磅
由26號至31號輕得0.5咋~餐單我都跟到好多
係應酬d人~食左件西餅~飲左罐可樂,2舊生炒排骨,半碟多d既粟米肉粒飯~
其他都跟到架~但輕得咁小~
今日見營養師~佢都話唔使減量住~照食番 ...

如果我食左咁多野我就要做2set 運動去抵銷返架啦~ 每個星期4日都唔夠, 真係應該每日都做先會減得好, 你而家每星期4日, 每日做幾耐運動呀?

大宅

minmin82

如果照咁樣做運動法你一定可以好快瘦呀~ 努力呀~

原文章由 minmin82 於 07-8-1 13:09 發表

我之前都跟得好好架~係有d意外~
之後應該唔會食咁多架啦~~
我而家做4日運動~就係跳舞~跳1個半鐘
運動量好大架~我遲d會跳多日~
剩低果2日~應該去跑步

大宅

lufa_show
你食左牛奶麥皮, 如果仲有一份肉你可以加隻烚蛋呀, 因為最好跟足餐單既份量唔好食少野~ 我初初減係食m1980, 仲多野食呀~ 但係又真係落到磅喎~

原文章由 lufa_show 於 07-8-3 01:15 發表
我聽日開始第1日跟餐單啦...而家食m1830 先呀...
係咪算好多野食ga啦????????

我而家煩緊早餐點好...
我諗住食牛奶麥皮呀...
但係仲有1份肉唔知食咩好...
如果我食完麥皮之後..仲特登走去食埋個份肉會唔 ...

大宅

其實我身邊都好多誘惑架~ 公司同事又成日買零食, 我老細又成日買餅返黎請我地食, 仲要係咁迫我食, 有時我唔好意思推都會照食, 最多食左做返多d 運動囉, 久唔久食一次我又覺得無乜問題既~ 可能我減肥期長所以唔忍得咁耐呀~ hahaha

原文章由 minmin82 於 07-8-2 21:25 發表

我而家好忍得~~希望唔好有頭威~冇尾陣啦
成日見人地D野食~好好食~自己又冇得食
但為左減肥成功~~真係要努力忍口~
大家努力呀

大宅

如果食黃油蟹就盡量唔好食d 膏啦~ 食d 蟹肉就算囉~ 同埋可以叫個白粥或者白飯食飽d, 咁就唔洗食咁多其他野囉~

原文章由 minmin82 於 07-8-3 09:47 發表

我都係呀~我老細同事成日買好多野食返黎~
街邊檔果d野食~魚蛋~腸仔,3寶等等~係咁叫我食
我而家都推~但成日推真係唔好意思~
今晚老細好有興致話要去食黃油蟹~1人預我地幾隻,一定要食,慘啦~我諗住食1隻+好 ...

大宅

fatping1
你好耐無上黎啦~ 我而家減左49磅, 尋日見完營養師佢話最好可以減多6磅喎~ 佢會比一個月時間我~ 之後就到maintainance 啦~ 係呀, 好多朋友都唔認得我, 連公司樓下d管理阿姐都問我點減, 點解可以瘦左咁多~ 以前去買衫著XL甚至XXL, 而家著S-M 碼咋, 所以真係好開心~ 所以呢個月一定要努力埋佢呀~ 但係營養師話之後就會一路加返我D野食, 我驚到時會重返好多呀~

原文章由 fatping1 於 07-8-3 17:23 發表
minmin82,

Can you PM me your funky dance class information?

I also joined MSL last year for 5+2 plan... i lost 30 lbs at that time.. but after the plan is finished, i gained back 5 lbs. ar. ...

大宅

一個星期最好唔好食多過4隻蛋 (連蛋黃), 如果只係食蛋白就幾多都無問題~ 如果食得比餐單少係會有d 影響減肥效果架, 因為每餐營養唔均衡, 又會影響身陳代謝, 所以最好足夠餐單啦, 如果你員工食飯食少左, 晏少少再自己補返d 菜或者梳打餅囉~
sd飯盒係經過營養師計算過所有份量黎整的, 所以食晒d 汁都無乜問題~

原文章由 lufa_show 於 07-8-3 21:27 發表
to estherangel
我今日就食左蟹柳4條頂當...哈~~加埋食麥皮好似好怪咁...
但係聽人講唔係話一星期唔可以食多過幾隻egg 嗎?
如果唔係..egg 都幾好wo^^~

我好慘呀~~下午係公司食員 ...

大宅

MsFriendly
我都有食過蘋果餐, 不過每日只係食3個, 無食5個咁多, 我又無覺得個肚咕咕聲好似有風咁喎~ 反而我食薯湯餐就會食到個肚好似好多風, 同埋去厠所唔係幾好~ 我跟得最多反而係蛋白餐

原文章由 MsFriendly 於 07-8-7 13:48 發表

M1680我都唔記得食咗幾耐, 成日都轉來轉去, 都冇留意tim~
食蘋果餐, 全日總共要食5個蘋果, 都有少量五穀和肉和蔬菜; 我問過營養師, 佢話因水溶性纖維多咗, 所以個肚好似成日有風咁喎, 佢叫我飲 ...

大宅

fatping1
而家仲有一個禮拜就完減肥期了...一共8個月, 而家瘦左50磅了...雖然未到target weight 不過已經好開心滿足了~ 營養師話餘下落黎既磅數睇下maintainance 裡面幫唔幫到我喎~ 離target 仲有8磅呀:-(

原文章由 fatping1 於 07-8-8 16:03 發表
estherangel,

你好叻呀, 好有恆心減肥!Congratulations!!! How long did u lose 49 lbs. ar??? I still have to wear M - L size now... i guess u must be thinner than me la... 恭喜晒!

大宅

lufa_show

其實4日減1磅都唔算太慢, 我而家都係4 日減1-1.5磅架咋~ 比起以前少好多, 以前如果乖的話, 4 日可以落2-3磅的~ 加油呀~

原文章由 lufa_show 於 07-8-9 00:03 發表
嗚..我星期2先去完見營養師...
第1次見...
但係我已經食左4日餐單...
只係瘦得1磅ja~好慢呢....
嗚嗚嗚~

大宅

原文章由 minmin82 於 07-9-1 19:01 發表
今日見營養師~我重左3磅呀~
我星期一到今日~都係5日姐~唔知點解重咁多~
都冇亂食野~只係有一日飲左3杯啤酒><
我M又要過多10日到先黎~咁快水腫?
營養師話~可能有關係~佢話叫我星期3再去~睇下減唔減唔到~
好傷心呀~之 ...

minmin82
我呢個月都好似你咁, 成日無啦啦重2-3嗙, 但係乖返幾日又可以輕返2-3磅, 所以你唔洗咁擔心~ 呢幾日乖返d 就ok 架啦~

大宅

ms friendly

我減到最後都係一路食m1290, 而家開始左維持期一個月啦, 頭兩個week 都係食m1290, 跟住一個week m1370, 而家m1440, 不過都仲可以keep 住個磅數喎~ 減到最後階段係會比較之前難d落磅, 不過只要堅持住就ok 了~ 或者你可以襯放假多做一part運動去落磅~ 我而家覺得自己好似減完肥咁, 又開始食返零食啦唉:cry: 不過到weekday 我就會食得清淡返d, 咁個磅數上落都唔會好大~ 加油呀~

原文章由 MsFriendly 於 07-9-16 12:48 發表
各位姊好們:

你哋去晒邊呀?
咁耐都唔上來gei, 你哋的進度如何?

我而家仍然食緊M1290, 只是間中會食蛋白餐或Drum, 唉~ 我覺得而家實在食得太少, 覺得個人好攰, 同埋減肥的意志力開始有些少減退, 我再減多一 ...

大宅

好耐無上黎啦~ 我已經過左維持期個幾月啦, 好好彩,而家都仲keep 返減完o個時既磅數~ 不過而家已經鬆懈好多lu, 又飲茶又buffet 又bbq~ 不過都繼續keep 返一個星期4次45mins 既運動, 所以都仲可以keep 返個磅數~ 減完之後一路都係食緊M1440, 唔知點解而家個胃口細左好多, 所以1440已經好足夠了~
大家繼續努力呀~ 有決心一定可以成功!

原文章由 MsFriendly 於 07-11-15 17:32 發表
今日剛剛去完msl, 今日磅咗係115.2 lbs, 估唔到仲有得輕, 因為都有些放肆咗... 維持期要過了一個月, 仲有一個月就減完, 今日開始食M1600, 每星期要做3日的30分鐘運動便夠...

不過, 減完都會成日上來同你地分享減 ...

大宅

原文章由 katekei 於 07-12-4 22:15 發表
我想問下!
我成2百幾磅..咁去米施洛米一定貴到飛起!我又無意志力..所以成日都咁肥..但係又好想減肥成功..因為我想身體健康d同生bb!

katekei

我初初都有成180幾磅, 我試過好多方法都減唔到, 又高血壓膝頭哥又痛, 覺得健康開始差, 最後就管住為健康既心態去米施洛試下啦~ 因為自己無乜恆心所以初初都真係好驚會side 錢, 不過營養師好鼓勵我, 又成日提醒我黎減肥既原因, 經過佢監管之下, 我已經回復返生小朋友之後既身型, 仲比以前瘦d 添呀~ 所以你即管可以試下, 有信心一定可以成功架~

大宅

原文章由 mimilovehk 於 07-12-11 23:35 發表

火鍋可以成日食架咩? 唔係好肥架咩? 有咩方法食先唔肥架?
如果我去打邊爐,我一定會忍唔住食好多肉架

mimilovehk

我減肥期間每個星期都會去一次打邊爐(因為我老公好鬼鐘意打), 但係都一樣落到磅喎~ 只要叫d 清湯或者皮蛋芫茜, 一開始食菜先, 食到半成飽, 然後再食少少其他野例如雞肉或者鮮牛肉, 再加少少海鮮例如蝦, 乜蚌物蚌呀o個d 都無乜問題~ 鼓油唔好落咁多就ok~

首頁

尾頁

跳至