自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好耐好耐之前喺淘寶買咗呢個積木,但係因為一直諗住朋友結婚嗰陣時先送俾佢,點知今日攞出嚟砌嘅時候發覺黑色部份完全睇唔到我諗住去搵返嗰間店舖睇吓有冇分清楚嘅圖點知間舖佢已經執左,大家有冇方法可以諗到點樣睇得清楚啲又或者可唔可以重新自己創造,因真係太黑
attach1/tmp/php1DCMXE
attach2/tmp/phpo7dPSY
attach3/tmp/phpBLOgOi
attach4/tmp/php4BvYJC
attach5/tmp/phphTP2FW

子爵府

我講得唔好,sorry,我想問吓而家係唔係結婚嘅話既要比禮金又要比禮物,因為我禮金已經會做足,只不過我自己想發少少心意,因為我見其他朋友都好似冇買禮物

子爵府

咁又係,其實而家啲人都未必鍾意收手工嘢,因為以往我幾個朋友結婚,我自己都親手用毛冷去鈎對結婚公仔俾人,因為我而家手痛,所以無左織野,你地都講得岩,其實可能對方收到都當垃圾呢啲只不過係自我感動嘅嘢,就好似成日話啲女朋友親手整嘢俾男朋友,其實男朋友一啲都唔欣賞

子爵府

ff7477 發表於 23-2-22 20:11
明白的,真心畫蛇添足

因為我自己會覺得收咗人情,可能唔會特別記得邊個打邊個,但係如果親手整咗份禮物,假設對方仲係留左屋企嘅話佢見到都會諗起我呢個人,不過可能其實對方好似你哋所講,轉個頭就掉落垃圾桶

子爵府

Chole 發表於 23-2-22 19:49
建議只送禮金。

坦白講,唔會想擺件老翻display 喺屋企。

明白的,因為我啲朋友結婚我都有手整小禮物,所以都諗住繼續維持呢個習慣,不過你哋都講得啱嘅,可能我付出咗嘅心思,人哋根本只係嫌多咗嚿垃圾喺屋企

子爵府

因為有個結咗婚好耐嘅朋友,當時我用毛冷鈎左個戒指枕俾佢,佢用個透明膠盒保存好,放咗喺屋企嘅櫃上面,有陣時我去佢屋企玩見到都仲記起當時佢結婚既大概情形

子爵府

登陸火星 發表於 23-2-22 22:46
淘寶的質素很差,冇謂送畀人做結婚禮物

明白的,
不過切唔到,我諗都係掉垃圾桶㗎啦

登陸火星    發表於 23-2-22 22:52

子爵府

ff7477 發表於 23-2-22 23:17
你仲未明?係講緊你送老番呀!你送原廠行貨就話啫,整埋D老番放喺屋企,想唔記得你都幾難!
...

我明,我係一刻無為意老唔老翻呢樣野,因為我只係覺得個公仔幾靚,多謝你嘅提醒,否則好心做壞事

子爵府

Amy1974 發表於 23-2-23 08:09
又唔使掉嘅

放係宴會廳門口做裝飾,無人走去研究係咪山寨貨

多謝你嘅回覆,不過都係算啦,大家都會覺得朋友收到都只會覺得係垃圾,所以我都無謂畫蛇添足

首頁

尾頁

跳至