母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係呀~ 我餵左bb11個月後, 奶量開始跌, 跟住黎左m... 之後都keep住餵同pump (跟之前嘅schedule相若, 因為要返工, 不能餵/pump密d), 個多月後, 奶量仍然無辦法回復之前嘅水平... 而家早晚勉強都夠bb食, 不過佢應該未好飽 (佢唔肯食耐d), 同埋無儲備做下午茶... 係咪無得救?

大宅

我11/12個月時黎... 我聽過有d mami 13個月先黎, 但有d就算全職全埋身嘅 mami又會幾個月就黎番, 所以好難講...

工作多, 壓力大, 都會有影響... 無辦法啦~ 我地要返工, 都係見步行步...

原文章由 celerydream 於 08-8-5 15:26 發表

我餵左7個幾月咋就咁.... 係咪好快會黎番m架??
我都係要返工, 唔知會唔會關工作壓力事呢~

大宅

我pump出黎又係少左一半喎... 都無得餵密d, bb大過喇, 要食多d固體ma... 我又懶, 放假時都唔會pump密d, 半夜更加唔會起身pump奶... 所以順其自然, 睇下可唔可以捱到bb兩歲...

原文章由 ktv 於 08-8-5 22:24 發表
我bb 9個月, 大約6個月開始就變少奶了, pump出來的奶大約少咗一半, 無論我keep住密d餵+pump, 用盡其他奶媽教o既方法, 都無法回升, 我諗係因為bb已大咗d, 我的身體荷爾蒙會有變化,所以自己少咗奶, 奶量已到極跟, 冇法 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊