親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

11/2 新華 KSNNO5SD 我八位去,有無人都係里日呢?

大宅

請問"腳暖包"可在哪裡買到呢?我未聽過喎...好似唔錯喎

原帖由 tramtram 於 10-1-14 14:59 發表
我朋友講全部都有得租, 唔太建議自已帶, 驚唔夠暖/唔防水, 我諗住自備帽/頸巾/手套/暖包 (驚腳板凍, 就帶埋腳暖包)

大宅

排返靚仔先: (似乎多數人跟新華喎...)

3t 10/2 KSNN05-SP 新華
苡珈B媽咪 11/2 KSNN05-SD 新華
mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華
新華月師奶 17/2 SKC05N 永安
leunter 17/02 KSNN05-SD 新華
qk ma 18/2 KSNN05-SD 新華
tramtram 19/02 AKSEW-4PA 星晨
mandy 20/2 KSGD05 美麗華
bobohello 21/2 KSNN05-SP 新華
katkat123 21/2 KSNN05-SP 新華

大宅

我都開了茶會,不過我派家姐去聽埋,我一行八人,有老有嫩,都幾辛苦...
新華原來連袋都無,只有十蚊coupon俾你買暖包咁,果然係個團夠平呀!

我想問有無人知果d機場兌換錢的coupon係點用架?可以平幾多呢?是平個rate定係減手續費架?

原帖由 mandy_lee 於 10-2-1 09:40 發表
開咗茶會啦 . 米原來而家d 旅行袋變了環保袋啊.
我個團有 33人. 問咗佢市區住邊間酒店佢地話唔知.

大宅

我家姐咪買左呢兩樣囉,要個環保袋"把鬼"咩...

原帖由 mandy_lee 於 10-2-1 12:46 發表

SUNFLOWER 有2 隻環保袋供選擇, 如果你唔要就可以當 $10 CASH 買暖包OR 插頭.

大宅

我下星期三晚,11/2零晨囉,你好似係月l中,是嗎?

原帖由 mandy_lee 於 10-2-2 09:24 發表

你幾時出發啊? 我物都未準備啊.

大宅

Hi,你回來喇...你有無用coupon"唱錢"呀?
我想知點用架?可以平幾多呢?

原帖由 shirleyshek 於 10-2-2 12:40 發表
我回來了~~

大宅

Hi,你回來喇...你有無用coupon"唱錢"呀?
我想知點用架?可以平幾多呢?

我開始好緊張添...我剛在淘寶訂了鞋,唔知趕唔趕得切收貨呢?

大宅

請問你有無用coupon"唱錢"呀?

原帖由 sunbear_mama 於 10-2-3 08:54 發表
我update咗頭兩日行程o係個blog度!

http://hk.myblog.yahoo.com/sunbear317/article?mid=7556&prev=7569&next=7515

http://hk.myblog.yahoo.com/sunbear317/article?mid=7569

大宅

多謝你報料呀...我下星期三出發喇...越來越緊張添,因為好耐無去外國旅行了,哈哈!

原帖由 shirleyshek 於 10-2-3 16:55 發表
其實韓國沒有我想像中那裡寒冷, 我們都沒穿內膽褲都ok (我有皮帶), 我們都是穿fleece褲 / 雪褲已經ok, fleece真係好掂, 一件 = 著2件冷衫。

另外買雪花秀大家記住去明洞樂解天百貨買, 用白金信用卡有10%off, 用普通vi ...

大宅

我都在15/2回港喇,果邊好凍...唔講住,答左你先!

你可買外表運動褲,裡面夾毛里果種褲,我父母著(老人家),都夠暖的,在花園街買到架,雪鞋在淘寶買好正,我自己都係剛學點買,買回來真係同相一樣,防水又夠保暖架,好正!

原帖由 MIZU 於 10-2-17 16:28 發表
想請教, 雪褲可以去邊到買? 之前有媽咪POST 過係旺角花園街, 請問有無媽咪知道大約位置係邊呢 ?
另, 想問雪鞋, 除左淘宝, 香港仲有邊度有得買, 我無淘宝A/C 咁可唔可以買? 有無媽咪可以教路.

感謝 MIZU ...

首頁

尾頁

跳至