婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 KoyeBaby 於 08-11-3 14:28 發表

我本來諗住同一屋簷下,互相遷就下就無問題,但係原來我退一步,d人就會踩多我一腳!!我真係唔想再忍佢啦!反正佢都係有咩就屈我先,擺明唔妥我架啦! ...

我都剛剛比99屈呀!!!
雖然係d少事, 但個心都up住up住咁.

子爵府

原文章由 KoyeBaby 於 08-11-3 16:27 發表

係咩事呀?99次次屈我嘅其實都係小事,但係都唔代表我要硬食架?次次我都好唔開心,我d朋友話我99似係特登搵嘢嚟鬧我...

真係好少事. 可能果個係99我先up住, 如果係自己呀媽講可能我唔會咁up.

事原尋晚呀B瞓瞓下半夜勁喊左5分鐘先收聲, 頭先同C6傾開電話講呢件事, 佢話99話可能係我尋日煲左d紅蘿蔔栗米水比呀B飲, 飲到佢肚痛 (瞓覺都痛醒) 所以喊喎!... 但99又唔諗下, 尋日呀B打完水豆針唔舒服 or 臨瞓前玩得巔, 係都講D野話我整到呀B喊.

係唔係好少事呀? 唉...女人就係咁, 少少事都要呻下.

子爵府

原文章由 JoJo* 於 08-11-4 11:16 發表
果陣我屋企所有房門都有舊"門膠"頂住,
不過果度唔係我屋企,
每間房插舊門膠的話......我冇權話事.

發生夾手仔事件之後,
我叫老公將99屋企大門個door closer較緊去,
即使大風都唔怕一野"嘭"埋度門,
當我老 ...

100% agreed that "不過果度唔係我屋企,......我冇權話事."

之前呀B就快識行時我叫C6將d 椅角包住, 99聽到就話 "唔洗下話, 睇實d咪得囉", 結果咪係呀B撞親個頭C6先去動手包住d角.

如果係我自己屋企幾好呢... 問都唔洗問, 晨早做晒野啦.

首頁

尾頁

跳至