自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

故事情節:阿爸日夜對住客鬧,個仔又當真,鬧埋一份,好喇,客唔再上門,全家食自己當然,以上情節全屬虛構

伯爵府

sunnygirl 發表於 24-1-10 06:55
繽紛完再繽紛,咁我更加要洗少d錢,儲返多d儲備,証明政府已江郎才盡,市民自己睇路
...

財政司長前排仲話唔好自己嚇自己,意思係新加坡嘅市場成交、融資唔夠香港,而家問題外資對香港信任仲有幾多,睇住周圍日本、台灣、印度股市都新高,港股7.7倍PE都唔嚟,或者等到呢次開啟降息後就會見到真章。

伯爵府

sunnygirl 發表於 24-1-10 07:48
金融中心遺址指日可待
如果外資對香港市場真係已失興趣,咁金融、轉口貿易加埋呢兩個基礎上地產槓桿等於全熄火

伯爵府

甜mimi 發表於 24-1-9 16:19
大家都知香港係靠金融,靠物流業起家,你搞旅遊,但係又冇乜特色可言,都唔知係交功課俾人睇定係搵自己笨
...

好多人唔明白,呢兩樣都係建基於香港嘅特殊地位,記住呢個地位係外國畀嘅,等於人哋錢嚟,畀市場你。

伯爵府

selinako^^ 發表於 24-1-10 13:30
政府冇錢都係向中產埋手啦,都冇諗過發展經濟賺內地/外國人生意
...
如果降息咗,外資都唔入,咁就套用大陸經濟學家高善文2018年講嘅一句說話:大家洗洗睡吧。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊