自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:又有居屋出售

起樓都要時間架, 即刻變出黎咩, 房屋問題係曾生留落黎嘅蘇州屎, 好憎啲人係又反唔係又反。

珍珠宮

引用:起房屋呢個係佢政剛之一, 咁佢只係兌現返承

原帖由 Jack少杰杰 於 14-12-23 發表
起房屋呢個係佢政剛之一, 咁佢只係兌現返承諾je....
曾生夠話做好份工啦, 之後呢。 過左海就神仙lo

珍珠宮

引用:個個都只從自己角度利益出發,甘做咩都會有

原帖由 雲妮彭 於 14-12-23 發表
個個都只從自己角度利益出發,甘做咩都會有人反對.其實大家應該要寬宏D,就算今次惠及唔到中產,但亦都應該替 ...
個個都想一步登天,一上任解決哂啲問題。
我附近起緊10棟8棟公屋。 可能下年就建成啦。 雖然我無份參與。但房屋問題不是一朝一夕就解決到。我諗下年啲人就見到啲實務。 因為同期起嘅公屋應該7788啦

珍珠宮

引用:Quote:口水包包 發表於 14-12-23 11:02 個

原帖由 Dearkk 於 14-12-23 發表
我附近起緊10棟8棟公屋。 可能下年就建成啦。

>>>> sad but true is, 果10棟8棟公屋,大部份都係俾大陸人 ...
你香港佬唔娶大陸妹 何來大陸人?
學聯 工民黨唔幫新移民,佢地何來超齡都落得黎?雙非無公民黨同佢打官司點會咁多人落黎丫? 攪清楚源頭未?
未住夠7年有得拎綜援係政府輸官司丫。 攪清楚未丫
福利咁多唔落黎就有鬼啦

天佑我們    發表於 14-12-23 15:37

珍珠宮

引用:Quote:口水包包 發表於 14-12-23 14:04 你

搞清呢D 所謂源頭既"事實"咁又點呀?

而家事實就係每日有150個大陸人做香港人
咁就將矛頭指向政府? 點解唔係指去政棍到? 黑狗偷食白狗當災。 咩道理?

珍珠宮

引用:Quote:口水包包 發表於 14-12-23 14:04 你

搞清呢D 所謂源頭既"事實"咁又點呀?

而家事實就係每日有150個大陸人做香港人
有班咁嘅政棍 劉德華做都死啦。 香港司法獨立架。 邊個打官司想輸架?

首頁

尾頁

跳至