自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

樓主,
究竟你ready好做媽咪未??做人父母一定會有所犧牲(eg:私人時間..二人世界...etc)..等於你既父母都一樣為你犧牲左好多野...bb都未出世..你已經咁多唔好..出左世之後咁點..bb嘈就一定..咁你打算點處理?? 特別係bb唔係你湊開..佢扭計起上黎..真係唔聽你支笛嫁wor...既然屋企環境許可..好好考慮下自己湊番啦...我都係ftm..大肚就quit左份工(果陣公司裁員..補足錢(連產假既人工)再賠多半年人工比我)...我老公冇百萬年薪..不過正正因為佢係佢婆婆湊大..所以佢好明白媽媽對小朋友既重要, 就算辛苦d慳d..佢都堅持要我自己湊..我女女食人奶食到2歲幾...唔係呃你...佢身體真係好好, 就算病左都好快就好..我女女8歲喇...佢好痴我嫁..有咩都搵媽咪..成日都同我講佢好愛我..呢dsweet既感覺..就算老公都比唔到你呢..好好諗下丫..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

話說..我有某個親戚..個新抱返工唔肯湊BB..星期五,六..冇地方去先湊番屋企(不過唔係佢自己湊..係個老公湊..)..平日BB跟"麻麻"...大家估下..個BB而家半歲..見到阿媽係咩反應??

一見到阿媽就大喊(係響電話聽到阿媽把聲都喊)..唔比阿媽抱..而個阿媽就話: "個豆丁好煩好嘈,嘈住佢訓覺..不如唔過黎好返屋企啦"..反而..雖然個老豆都只係湊佢2日..不過一見到老豆就笑騎騎..又鍾意同個老豆玩..我有時都心諗: 既然咁唔鍾意小朋友又怕佢地嘈..又唔肯照顧..點解仲要生佢出黎?

為食熊  我抱得佢返屋企兩日,我一定會湊佢喎, 唔會唔理佢架!  發表於 11-6-4 00:11

首頁

尾頁

跳至