烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 #6 Mime 的文章

只是收CASH嗎 , 信用卡收不收 ?

男爵府

回覆 #3 mickeyeva 的文章

我上星期二下午第一次去和興行買羊架 , 要排隊呀 , 排 10幾個人 . 見到前面有一位女士買了一條銀雪魚$450幾蚊 .
在那店見到有人買銀雪魚 , 攪到好鬼吸引 , 睇到mokeyyyy的post原來有半條買的 .

男爵府

回覆 #1 monkeyyyy 的文章

monkeyyyy 我明白啦 ! 條銀雪魚好鬼吸引我 .

男爵府

回覆 #1 monkeyyyy 的文章

你越講越引鬼死我啦 !

男爵府

若我再去港島區灣仔 , 銅鑼灣那區 , 一家會再去和興行 , 我極之想買銀雪魚 ,免治牛肉及辣肉腸 呀 !

男爵府

回覆 #4 minka 的文章

minka : 請問 煙肉,雞亦 , 牛仔骨賣咩價錢 ?

男爵府

回覆 #2 康仔媽咪 的文章

嘩 ..好吸引喎 ..

男爵府

回覆 #5 kianmama 的文章

是會代切的 , 上次見有一位女士買銀雪魚 , 要求 以 2 吋厚度切的 .

男爵府

報告 !

今日去開灣仔區 , 順道去了和興行 , 見mokeyyyy提及到的銀雪魚咁好味 , 引鬼死我 , 咪入去買 , 點知店員說銀雪魚冇貨 , 近期都會冇貨返住 . 結果我買了半條白鱈魚 $527 / $68磅 , 好鬼大條 ,所以有半條買 ,另買了2包辣肉腸及2包免治牛 .
唉.....原來我仲唔記得買春雞呀 .........

其實早兩日在citysuper試食過白鱈魚 , 味道都ok, 好滑 , 好似話冇銀鱈魚咁多油囉 , 所以我先敢在和興行買白鱈魚咋 .

[ 本文章最後由 katrinafu 於 08-5-9 15:48 編輯 ]

男爵府

回覆 #1 kianmama 的文章

總數14件 , 但我是要魚下半身 , 因上半身面積太大 , 怕個鑊唔夠大 . 我今晚就煎來食了 .

男爵府

回覆 #1 kianmama 的文章

總數14件 , 但我是要魚下半身 , 因上半身面積太大 , 怕個鑊唔夠大 . 我今晚就煎來食了 .

男爵府

回覆 #25 monkeyyyy 的文章

mokeyyyy : 想請教你 , 點整牛肉餅好味道 , 我都想香到隔離屋呀 !

男爵府

回覆 #2 monkeyyyy 的文章

條白鱈魚都好正 , 好滑 , 好好味 , 我隻3歲馬騮囡食到唔停咀 ,成碗飯冇食 , 食哂舊魚 , 她一個人仔 , 差不多食了一塊 .

男爵府

報告

是今日買的白鱈魚

這是今日買的白鱈魚 , 我買了條魚下半身

我先吃了條魚較細的部份

我由尾食起先 , 我囡囡自己吃了近一片 . 其實是第2張圖中最底最大的一片 .

[ 本文章最後由 katrinafu 於 08-5-10 11:44 編輯 ]

男爵府

回覆 #3 minka 的文章

煙肉==我唔知 , 下次一定買 , $12咁平
牛仔骨== 一包5磅, $32/磅 , 我有問價 , 好想買 , 但雪櫃冇位 .
雞亦==好大隻, $65 / 4磅
嚮螺頭==金黃色,好大隻,煲湯正 .... 冇問冇買 , 因唔知有 , 下次再試 ,

男爵府

回覆 #3 康仔媽咪 的文章

我都食到停唔到口 !
我今日同一些做開西餐的飲食業朋友講開銀雪魚 , 他們說原來白雪魚的魚質及價錢是比銀雪魚 高及貴喎 . 但白雪魚太大條 ,每件size大 , 上碟難 , 所以多用銀雪魚因size教細 .

男爵府

回覆 #4 康仔媽咪 的文章

肥媽介紹的廣x , 即是那一間 , 在那裡呢 ?

男爵府

回覆 #1 魚生 的文章

唔駛咁誇張呀 !

我7月搬屋啦 , 真係要睇定個大雪櫃 , 新屋比現時買餸更唔方便 , 又貴又小種類 .

男爵府

回覆 #1 好姨 的文章

間舖有成條的銀鱈魚 , 白鱈魚 , 比目魚 , 我上星期買了半條白鱈魚 , 我是用來煎 + 沙律醬來吃 .
我見還有其他 一包包龍利"魚柳"呀 .

[ 本文章最後由 katrinafu 於 08-5-14 11:01 編輯 ]

男爵府

回覆 #1 cccake 的文章

sorry , 唔太記得確實價錢 , 好似是$50-$60 , 你睇番之前的post , 可打電話去問呀 !

首頁

尾頁

跳至