親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

如果懇丁只住3日2晚,是否足夠?

懇丁凱撒酒店是否很近大街?

謝謝!
原帖由 coney 於 10-5-19 15:10 發表
其實6日都ok, 我去8 日, 高雄 + 墾丁.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

用戶要求終止服務

如果唔玩水上活動,會唔會好悶?

如果2選1,你會選夏都還是凱撒?

謝謝!

原帖由 010 於 10-5-20 12:40 發表
>>>無話夠唔夠...睇你想睇d咩
hea下看下至紅幾個景點實OK
但d環境令人好想留耐d係真既

凱撒酒店是否很近大街-近.
>>>佢同夏都一頭一尾
中間個段就係墾丁大街!
凱撒行出去我諗5-10mins(近過旺角行落太子)
唔慢慢一間一間shop ...

用戶要求終止服務

010,

”聽”完你講,我即刻將機票改早一天,係墾丁玩多一日,嘻.

另上夏都網睇睇,發覺比凱撒更有”活力”,所以改變主意住夏都.

謝謝!

原帖由 010 於 10-5-20 14:19 發表
zen

我自己係唔好”水上活動”既,
所以無水上活動我都好OK

四圍hea行下睇下影下相都好滿足!
可以就咁係沙灘玩下水玩下沙
可以選留半日係海生館閒逛
可以租車慢慢繞-墾丁>>船帆石>>鵝鑾鼻
>>滿州/牡丹/楓港/旭海港仔區 ...

用戶要求終止服務

vkzone,

我都計劃8月15日去墾丁4日3夜,睇緊住 Yoho or 夏都.

請問你有沒有 Yoho shuttle bus 的資料?因官網好像找不到相關資料,謝謝!

原帖由 vkzone 於 10-6-1 00:05 發表

係呀, 我都打算晚上才去看出火, 仲可以燒炮谷呢!
多謝你地, 我會帶電筒去架啦!
請問台灣可以點買電話咭呢? 7-11有得買嗎?

YOHO我直接問過酒店啦, 佢地話就算未CHECK IN, 都可以先玩酒店設 ...

用戶要求終止服務

我原本打算8月15日-8月18日住YOHO,但C6話太貴,所以仲諗緊係咪住一日應酬下細路就算.

我唔係買package呀,只是經agent訂左機位,因為我係高雄入,台北出.

新華既package如果可以改routing就好啦,佢個價錢都幾抵呀.

原帖由 vkzone 於 10-6-2 18:04 發表

你打算那一天住YOHO呀? 我們可能見到面呢! 你跟那一間訂呀, 新華都出左package啦.
夏都$2299+700 (3d2n- KA)
YOHO$2799+700 (3d2n- KA)

YOHO SHUTTLE INFO.
http://www.yoho.com.tw/newsdetail.php?newsid=343&h ...

用戶要求終止服務

我計劃:高雄x2晚,墾丁x3晚,台北x4晚

所以墾丁去台北個程我又唔需要太趕,預左黃昏才到台北(我未查高鐵班次)

YOHO 回覆

本渡假村Check in 時間為下午15點整、check out 時間為中午12點整,入住當日如有提早抵達YOHO渡假村,建議您可先至櫃檯辦理入住手續完成後、行李寄放至櫃檯並可先行使用館內設施、等候至下午15點後即可進房休息,退房當天中午12點至櫃檯辦理check out手續完成後還是可享用館內設施的.

原帖由 naomiisaac 於 10-6-3 14:34 發表
我原先的計劃都是高雄入, 台北走, 當時問永x旅遊, 她話只有華航和港龍的機才可以.

不過, 後來計劃行程時, 發覺七日六夜, 有二個小朋友同行, 又要落墾丁的話, 都會幾疲累, 因為由高雄--墾丁那程, 就算包車也要1.5小 ...

用戶要求終止服務

coney:

麻煩你可否代為向高雄的朋友請教”高雄麗尊酒店”的意見?

謝謝!

用戶要求終止服務

我問左尼間:http://www.hellocar.com.tw/about-birth.html

8月15日:高雄市區-墾丁福華 +
墾丁半日遊
8月16日:墾丁全日遊
8月17日:墾丁褔華 - 悠活
8月18日:悠活 - 左營高鐵站

以上優惠價為8,000

使用車款為五人座車

似乎價錢都算OK.

原帖由 vkzone 於 10-6-9 23:49 發表

我問過好幾間包車公司, 1-2天8人車大約每天NT3500-4000.

但我都唔知那間好架, 我選東方足跡係因佢地幫客人拍D相好靚. 但相信佢唔係最平. http://tw.myblog.yahoo.com/footprint-tw/article?mid=1833&prev=1841&ne ...

首頁

尾頁

跳至