潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

小心此黑店【L x S】----花園街(好嬲)

黑店----花園街(好嬲)

黑店----花園街

黑店----花園街

鋪頭是花園街19x号(200-9)
鋪名~L x S(時裝店)
近卓悅十字路口位,斜對面有間賣魚旦、車仔面檔(有坐位的)
就在車仔面鋪頭果行,行前向太子方向4-5間鋪

事發........
今天中午時候,我與朋友到該鋪睇衫,
入到鋪,見到一件黑色乾濕褸,有XL碼,
但因我太肥,有點窄,
後來sales再介紹另一件特價$60外套給我,
但佢話...
sales A:因係最後一件,無問題的,可給你試穿一隻袖(右邊)不可試全件上身,如果你size唔啱可以換其
他嘢......
(我朋友在旁不斷叫她讓我試吓,著得落便即刻比$,但佢堅持唔比試!跟住佢就拎咗件褸去casher度,示意叫我比$)

咁當一比完$,就即刻企喺counter面前試...
一試,件褸兩邊隻袖根本唔對秤,一隻袖大(給我試果隻),一隻袖細,<此時一sales B過尼即刻示意sales A離開鋪頭>

咁我地就同sales B講:
小姐你件衫次咗喎,隻袖邊大邊細喎!咁你退返$比我

sales B看也不看件衫便一輪咀喺咁話:
咁你換過第二件lor..(不斷重複,且態度開始惡劣),其實我地貨一出門,恕不更換,而且特价品冇得換...

咁我同朋友笑住咁同sales B講,我党得好似有d欺騙成份lor...
佢即高8度話:小姐,你唔好咁講呀...xxxxxx
跟住我就好不情願嘗試揀,
我地條氣好唔順,又揀唔啱,咪再同佢揀唔啱,要求退$!
佢當然唔肯....
咁我朋友就好嬲,話佢擺明扼人,件貨咁有問題都賣比人,當你唔知,你都應該退$,連$60都扼..你唔退我報警ga....

sales B 佢就叫我地唔好喺度吠.......你中意咪報寫lor..

咁我朋友就即時報警.....

police尼度,佢仲叫d police出去傾,唔好阻佢做生意...

最後佢亦堅持唔肯退$
而police就叫我去"消委會"度投訴佢地

**期間多次叫我地唔好喺度"肺",返入個狗籠度"肺"

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chrisunkub 於 09-2-27 12:26 PM 發表
有冇影佢相?將佢間鋪影出來.

no ar...........

大宅

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至