想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

原文章由 卡樂B薯片 於 07-7-24 08:39 發表
CK豬
我之前睇過醫生, 佢話temp發唔起有可能係無排卵, even有m都唔代表有排卵, 你考慮下駛唔駛去check次, 我就係咁樣發現架

係呢, 大家可唔可以比d意見, 醫生話會開調經同排卵藥我食, 不過我呢個week都病緊 ...

卡樂豬,

你係dr tay到驗血check到?
大家一齊努力唔好灰心 yccv239

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-24 17:32 發表
kit豬
你dodo完即刻沖maybe 有dd影響啦...因為用野墊高個pat ...丁丁會快d 游入去架..同埋唔會流太多出黎囉...我就咁用紙巾抺架咋...不過..都唔mind 啦...if 有一條強壯丁丁都可以bingo 架喇...

早呀!!!!!!!!!!!今日temp36.9各位豬豬又點呢?

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-25 11:39 發表
你cycle 應該幾多呀..今個月..

今個月勁怪, 一排完個胸已經脹唔知係唔係D藥令到D荷爾蒙多左?-( 。

別墅

原文章由 CK_鼠鼠 於 07-7-25 14:15 發表
L豬/kit豬,

格價呢個動作我間中都會做, 但唔係專家囉, 我去超市最多留意買開o既日用品有無做特價, 我亨亨有時都會叫我唔好咁C9, 話又唔係平好多, 呢個時候我會計條數俾佢睇佢先明原來有時都慳唔小架, 你知啦 ...

CK豬,

唔似啦, 一定會來拍門。

我都好鍾意食壽司仲係好鍾意個隻, 我依加唔理咩都照食因為我覺得係你既點都係你唔駛太擔心, 個人放鬆D人都開心D。

別墅

原文章由 hotcheese 於 07-7-26 12:50 發表
YCCV239, CK鼠鼠, 卡樂B 同各位 BK Sisters :

係我呀 !! Hotcheese ar !! 好耐無同你地傾計 lar !!!
(我諗有成 3 個月了), 但我一得閒都會上黎 Bk, 仲一定黎呢個 topic 睇下你地 !!! 你地記唔記得我呀 ??? ...

各位靚豬豬,

今日TEMP 37.00, 跌左兩日又升番真係奇奇怪怪?-( 不過我都唔理LU。

hotcheese,

我更記得啦, 你同老公去邊到做BODYCHECK?因為我都試左就來一年lu食埋下個cycle既排卵藥都唔得既就要返去覆診, 可能醫生會同我驗血。

別墅

原文章由 hotcheese 於 07-7-26 13:12 發表
我地去左家計會 check.然後再去 C+ 抽血再做一份 details D 既 report.

我而家睇既係我自己睇開的女家庭醫生 (但佢 maily 係婦科的).

Actually 我今早去睇係想佢開排卵藥俾我, 但佢話我這個年紀未至於去到 ...

MRS.L,

我次次來m之前既temp都係甘底但m差不多到既時候佢就高, 你明啦:mrgreen:

hotcheese,

甘即係你同你老公係你個私家做body check, 希望你輸卵管無塞啦。 我個次去睇dr tay佢話我就甘睇就好似無塞因為無脹但醫生話有無塞就要照過至知但佢話我唔駛照住喎, 佢話食完d藥再唔bingo就再返去睇佢。

別墅

原文章由 hotcheese 於 07-7-26 13:28 發表
Yccv239 :

本來 doctor 都 suggest 俾我食三個月排卯藥先, 但後來我同佢講, 如果食完都唔得咁點呀 ? 佢話 : 咁就要照下輸卵管睇下有無塞, 塞左就幫你通番佢, 再食D藥, 包你即刻有仔生 !!

咁我話: E生, ...

hotcheese,

甘你真係好好彩。我同一個朋友傾佢話你照過無問題既但你甘耐都未有可能係老公問題, 所以我好想有咩醫生可以check到我地有無問題。

別墅

原文章由 hotcheese 於 07-7-26 13:39 發表
Yccv239 :
係呀!當我同我個E生講我試左幾個月都唔得,E生立即問我, 咁你老公有無做個 body check ar ?

我估好多時, 有事的會係男方有 problem. 但男方always 認為自己一定無問題, D C6 係咁架啦!!

hotcheese,

其實我係05年已經做係家計會做左body check, report話我地兩個都無問題但個日睇dr tay佢話如果3個月後都唔得既至再check多一次因為個report已經係2年前唔update喎。

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-27 12:31 發表
ck豬
咁你有冇用埋驗孕捧check 呀?? 不過我聽過miffy miffy講..m前都會有咁樣反應..

L豬,

係咩我POST錯左呀 真係余皮 好在你睇到乍。

我有DR TAY 地址呀, 我比你呀

尖沙咀加拿芬道18號
恆生大廈601室
TEL: 3521 0631, 3521 0632

你快D打去BOOK啦因為都好多人, 我9月都要BOOK唔知FULL唔
FULL呢

CK豬,

邊有消息呀 我都想呀

我呢兩日都無用D仔CHECK因為前兩日CHECK左都無線嬲起想來唔CHECK, 尊心等M來

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-27 12:58 發表
yy豬
鍚晒你..hehe:loveliness: :loveliness:
我諗住book 11月尾去睇囉....試多幾個月先...我唔心急..hehe

L豬

收到

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-27 13:54 發表
yy豬
我想問下呢...
dr tay 佢係only 睇我定還是睇埋我老公呀? 因為我老公8月驗丁丁..我想到時帶埋d report 比佢睇...

同埋..點收費呀?

L豬,

我個時只係睇我乍, 如果你去睇時有你老公既丁丁REPORT都拎埋去啦, 我05年去家計會做既檢查REPORT都有拎去甘會方便DR斷症。

我個次診金加埋3個cycle既排蛋藥8xx(唔係好記得實數)

別墅

原文章由 CK_鼠鼠 於 07-7-27 14:41 發表
卡樂豬,

我都有關於睇DR. TAYo既問題呀, 我亨亨05年去家計會驗過一次丁丁, 咁我十月去睇dr. tay果時好唔好帶埋呢份report去呢, 同埋果日可唔可以叫埋亨亨陪我一齊見dr. tay架

ck豬,

如果你老公有時間一齊去都好架。report更係帶埋去啦。

別墅

原文章由 卡樂B薯片 於 07-7-27 15:47 發表
ck豬
我老公果份report都係04年架, Dr Tay都有望下, 不過佢話都好耐啦wor….至於叫唔叫亨亨都無咩所謂, 因為第1次佢都係照下ultrasound, 不過你記得帶 temp record去呀

卡B豬

個次我有帶去但DR無問我拎來睇, 佢只係睇左我同老公05年係家計會個REPORT佢都話耐佢話如果唔咩就要再CHECK我唔知佢意思係我同老公都要再CHECK, 所以我下次都要問清楚。

MRS. L,

你有咩都可以問DR TAY架佢真係好好人, 佢比到好大信心你。

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-27 17:38 發表
yy豬
做乜叫返我mrs.l 喎...咁生外架 :(

知喇...希望到時唔洗睇佢啦..haha.....:loveliness:

L豬,

頭先有人問我野一時分心左, 錫番

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-30 12:07 發表
卡樂豬
做乜咁煩喎...
咁你呢個cycle 遲左幾多呀????

各位豬豬,

我尋日去完船河好鬼累 。今日temp係37.10不過可能係因為尋日曬完因為我都試過行完山曬完第日個temp都係高, 我計過m小姐應該係2/8-4/8來搵我。

ck豬,

其實黃體不足問題唔係好大架乍, 我之前都係甘食左排卵藥d 體溫正常番不過唔知點解唔兵之麻 。其實check到有事就可以對症下藥, 好過有一d人兩個都無問題都兵, 唔好甘擔心比d信心自己同dr tay:D

L 豬,

你今日又咩情況快D講來聽下先。

B豬,

DR TAY開得比你既你食啦唔好甘擔心, 按醫生既指示做佢會幫到你架。

別墅

原文章由 卡樂B薯片 於 07-7-30 12:38 發表
Mrs L
我遲左成個月啦, 我都唔知煩咩, 只知好煩

另外想問你地有無人食左排卵藥之後有作嘔既反應? 因為我見到有d人話會有呢個反應呀

B豬,

我個隻藥又無作嘔既反應喎。

別墅

原文章由 CK_鼠鼠 於 07-7-30 13:12 發表
yy豬,

原來你位M小姐到訪o既時間同我一樣播, 我今朝得36.53, 你有成37.1, 真係算高溫喎, 快d check下係咪兵左衰豬

CK豬, L豬,

我尋日曬左一日今日個體溫實高既, 但我day 13(16/7)排卵照數應該31/7 or 1/8左右來(我上個月係4/7)。我上星期頭用d仔又咩線都無, 所以都係no架啦

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-30 13:21 發表
yy豬
你m遲左幾多日呀?

L豬,

我正確來M係4/8, 但排卵後正常係14-16日來M, 所以我估計我今次會早D來可能係31/7-1/8來, 如果4/8之後一星期都未來至
check啦但我諗機會不大因為仲有5日, d temp好有機會好似近排既杜瓊斯指數甘跌

ck豬,

我上個cycle得28日乍可能係食左dr tay d藥。但我上星期用d仔
check都係搵條線都難之後就無check啦。

別墅

原文章由 CK_鼠鼠 於 07-7-30 13:35 發表
YY豬,

我尋日check到36.76, 心諗如果今朝都check到咁上下度數就應該有機, 不過今朝一見個數字就知今個cycle又食白果喇

CK豬,

我上一個星期d數字係36.9-37.00仲要係37.00keep2日, 36.9又keep2日之後又返去37.00真係比佢玩死, 如果一跌到36.8就無機架啦。

別墅

原文章由 MRS.L 於 07-7-30 13:49 發表
yy豬
咁你睇埋呢個week先啦..

L豬,

係呀但今日個肚已經有少少谷谷地想來M既FEEL, 係既就快D唔好左住我開工。

首頁
23456...8

尾頁

跳至