自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

小朋友五歲今日去咗試短跑x聯盟試堂。谷鬼氣一班29個學生,由中學到我個仔五歲,全部動作都係一齊做。我個仔第一堂,我明白細仔冇特權,但第一堂都應該教吓佢啲動作啊,冇嘅!淨係叫佢跟住跳,由熱身到跑都冇教佢,起跑又唔話俾佢聽點樣做,熱身所有動作都冇話俾佢聽佢做錯咩。兩個教練對29個學生,我仲見到老細成日喺度玩手機。真心講根本連其他學生都好少教。慳水慳力。有冇人有其他好嘅田徑班介紹吓?

別墅

回覆 wan_sosin 的帖子

嗰張sir不停撳電話,根本29個學生都冇咩點教。唔好話係我個仔細,根本大嘅我都只係叫佢哋不停跑,指導都冇咩。 冇錯,我都係打算搵其他會。我只係想喺呢度分享吓我自己的經驗,恐慌多打手誤導其他家長。佢係平,但質素係零,

別墅

wan_sosin 發表於 24-2-25 08:24
你要個別教授,可以請私人教練一對一或一對二咁學,可以問下張Sir有無小班可以報名,但師生比例越低,學費 ...
我想問吓,出面嘅會係教都唔教嘅咩?什麼姿勢都唔夠,錯又唔改正?我見到佢唔係淨係對我個仔第一堂係咁,佢基本上全班都係咁。淨係指到最大嗰幾個,其他就淨係由得佢哋自己跑

別墅

回覆 yeikaki 的帖子

真係太平,零質素。

別墅

回覆 wan_sosin 的帖子

冇分開兩班教。由幼稚園到中學都係做同一個動作,同一齊跑。我覺得如果第一堂見到咁細個嘅小朋友,同小朋友打個招呼,停低教一兩個動作都應該. 但完全冇,連招呼都冇打,只係手指指叫我個仔跟住大家一齊跑。我個仔就係咁樣上咗個半鐘。

別墅

回覆 gallychu 的帖子

$100一堂。係平,但真係冇意思。如果想學下姿勢,完全咩都冇教過。我覺得如果係勁嘅小朋友想進步,這個會都唔值得去。因為我見到都冇咩指導學生。除非你純粹想有小朋友一齊跑製造競爭性,咁是唯一的好處。其實我去過另一個會試堂,本來想參加,不過教練最後改咗時間我唔啱,所以我先參加這一間。我明白上面有人話教練通常唔會改你啲乜嘢,但如果一個咁細嘅新學生,我覺得花一兩分鐘教佢點樣做warm up 或跑都唔係好過分,但係佢連30秒都冇教過。

別墅

回覆 三個女兒 的帖子

我個剛五歲仔係同28個中小學學生一齊跑。其實我都覺得佢算本事,我投訴過話攰。你嗰班10個學生算少人,我嗰班墟冚到我有啲驚。我聽聞我之後嗰班仲多人。但得兩個打牙骹教練,你話小朋友可以學到幾多嘢。

別墅

回覆 CathyChan1126 的帖子

我都覺得好奇怪。我其他班都有啲大啲小朋友但係嗰個年齡差距冇咁誇張囉。佢一早都知道我個仔幾歲,但係都叫我哋嚟呢一班。我最嬲係一句嘢都冇同我個仔講過和教過,淨係扭佢自己跑。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊