美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都唔知個topic 唔見左.

不是收到mayyeung的email問我個topic去了那裡, 我才發現不見了.

之前有留要PM OR EMAIL 的可能要再PM我了.

我一直都是講D好既DIY 通淋巴 / DIY 腸道SPA方法同人SHARE都好地地
只不過我未試過隻甘勁一次就有效果的眼膜, 諗住同大家講下.

.

[ 本文章最後由 lovpucca 於 08-11-20 14:27 編輯 ]

大宅

DIY微晶煥膚霜

又係我lovpucca, 上次上個有機課程又學左樣新攪作. 我自己試了2次, 試老公個鬼面就有3次了. 效果都很好滑很乾淨. 老公個鼻同下巴d 黑頭比我kill左好多. 不防試下. 而且很平易.

● 利用海棉彈力
減低煥膚霜對皮膚的磨擦力
一般市售的微晶煥膚組,
除了煥膚霜之外,還會有一個海棉,
比起直接用手將去角質產品在臉上搓洗,
海棉的彈力能夠緩和磨砂顆粒對臉的磨擦力,
減少對皮膚的刺激性,
我們就是要仿照這樣的工具,
來自行製做溫和去角質的小道具。

● 道具準備:
厚的海棉(一般粉底用的即可)
小蘇打粉(超市就可買到)baking powder

首先,我們要準備一塊海棉,
一般上粉底用的海棉即可,
但建議可選厚一點的,
這樣彈性也比較好,
接下來要準備的是小蘇打粉,
弱鹼性的小蘇打粉,可以柔軟角質,
我們可以藉由它的顆粒來達到去角質的效果!

● 先將海棉沾溼
放上小蘇打粉+洗面乳+水

工具準備好了之後,
就要開始來製作了,
第一步,先把海棉沾溼,
也可以直接泡到水裡,再擰乾,
接著,將小蘇打粉放上去,
想要去角質同時洗臉可以加上洗面乳,
最後再加點水調和一下
如此一來,就完成囉!

輕輕的將海棉在臉上畫圓,
洗掉之後,可以發現,
膚色變的更透亮了,
而且也不會有發紅或過敏的現象,
去過角質之後,對於保養品的吸收效果也會更好!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1826307

原文章由 orange_yyk 於 08-11-19 18:28 發表
lovpucca,
我收到你的資料啦, 謝謝. 另外, 見到你話用梳打粉去黑頭, 我今晚會試, 如果真係work你就救咗我, 因為我真係好多黑頭, 用係個八字位得唔得架

有無其他美人都買咗, 報下資效果如何. ...

大宅

我係LOVPUCCA
我巳回了PM
如有留下MMAIL ADDRESS 有照片可以看.

BUBBLEW326
BAKING POWDER 本身是弱鹼性的

"DIY幫腸道做SPA" 我試試找出來.
原文章由 bubblew326 於 08-11-20 11:24 發表
Hi! Lovpucca, 弱鹼性的小蘇打粉是否在盒上有列明, 或它本身已是?
另外你另一個主題"DIY 幫腸道做spa"我搵唔返, 已收到你既pm, 不過我想問每次做幾耐, 係咪每日做一次? ...

大宅

我無日日用, 一星期一次至2次
每次20mins
少少吉吉地, 不過一定可以接受到.
每次用完就包好放係雪櫃. 到下次再用
我有時用自己個d眼精華(idebenonee)
有時不用精華, 因為本來對眼膜個度都有gel附住. 剩用個mask都很不錯.

不過sales 連眼膜送個包精華都不錯
個包送既眼精華的成份一點都不是cheap野.
有個成份係植物性肉毒桿菌/蛋白生"月太"
不過就細包左d. 有時有1包有時有2包

你唔好開第2條topic來講呢個眼膜啦. 甘唔係幾好. 你email我or 係呢度傾.
原文章由 emileleung 於 08-11-21 14:06 發表
LOVPUCCA

講吓你試過眼膜既感覺黎聽吓 ! 我好想試 ! 你話套眼膜用8-10次, 咁你係日日用 OR 久唔久用吓 ! 有幾痛 !

大宅

我剩係覺得有效就什麼都沒有理.比較粗心 你超細心.
我收到既眼膜黑色位是沒有gel (o). 我朋友講過個位是加入eye essence用的. 同你一樣.
我都有看到包裝上說明書 remove and discard 這一行,
我問過我朋友, 佢話不用理會, sale係佢買之前問過佢之前個皮膚醫生有無同你講過可以重覆用, 直到電源用盡為止. 佢甘講言下之意是醫生沒有跟她講過啦.

你同我一樣都眼皮DUM的情況嗎?
我超開心呀. 因為我之前個DIY通淋巴同DIY美白去黃既TOPIC有人支持我去用. 而且你仲主動問我眼膜D細節.

quote]原文章由 tintin8286 於 2008/11/29 07:06 發表

Hi Lovpucca,

I received my eye mask yesterday and have couple questions, please see if you can help me.

The brochure that came with the eye mask, it showed that there's hydrogel on top of the bla ... [/quote]

大宅

我第一次用都有刺刺feel, 因為唔慣. 不過是正常的. 我朋友都係是這樣.

我唔知有x"mas 優惠, 有摩洛哥玫瑰橙花精油送甘正,
我未用過唔知係唔係搽面? 不過有贈品送收左先再問啦,
我想問下你收個份贈品有幾大支? 通常贈品都不會太大份.

我家姐同佢d同事最近會再訂眼膜. 我到時8下先,
博下多份贈品都好.

原文章由 florame 於 2008/12/8 21:28 發表
我上星期一收到開始用了. 我先用自己的eye gel跟個眼膜做第一次. 有麻麻吉吉的感覺. 眼肚細紋明顯淡左同埋好明顯高低眼角的分別, 我先做一左眼, 還未用sell士送的eye精華.

我想問下lovpucca
因為sell士說12月有聖 ...

大宅

放下格可以了我都是
附送果d眼精華都很好,因為在我無意料的情況下退到個黑眼圈.

D贈品我未試過唔知好唔用.
這回真是要你報告一下了.

提外話, 可提下大家留意........
我家姐訂個時係770優惠, 點知同日佢公司又再減價.
個SALE主動回番再減之後既差額比我家姐. 不過不是回水(錢) , 是再寄送多一份贈品比我家姐.

我仲係好涷既英國................希望快D過完個X'MAS 就可以回HK啦.

希望你地祝福我同我老公順便既做人計劃可以成功....

原文章由 lc0608 於 2008/12/17 17:58 發表
lovpucca

我想問眼膜用完後,係放入冰隔定係普通隔? Thanks

我剛剛訂購咗,現在做緊聖誕優惠HK$770,仲有以下其中一款贈品送:-

1) 摩洛哥玫瑰橙花精油
2) EGF精華原液
3) 玻尿酸原液
4) 50倍抗氧化原液
5) 摩洛哥玫瑰 ...

大宅

有收過贈品的. 可否講下那一種贈品比較好用

膠原精粹露
艾地苯原液
玻尿酸原液100%
EGF精華液
洋甘菊安撫液

大宅

我將拉皮眼膜d資料再 update上個blog度啦.
http://hk.myblog.yahoo.com/lovpucca-lovpucca

而 DIY 通淋巴 / DIY 腸道SPA我巳經post了去我個blog了., 可以隨時來參觀.

而家版主有新的規條
不可以留"pm我". 或 "巳pm了" 這類字眼.

我怕被人舉報我

大宅

係 "lovpucca 好嘢通報社 " 裡面http://hk.myblog.yahoo.com/lovpucca-lovpucca

原帖由 vet 於 09-8-12 02:20 發表
找不到啊

大宅

廠商轉了新配方SUPER胜肽拉皮除皺霜膜
取代拉皮眼膜.

改良新配方:
奈米微雕鑽石粉
奈米科技研磨,可以深入真皮層達到除皺緊實的功效,加上鑽石本身就具有寶石能量,經過奈米化的鑽石粉末可產生負離子,吸收對人體有害的正離子,進一步的促進皮膚血液循環,提升皮膚免疫系統防禦能力,"鑽石微雕"功效使皮膚光滑緊實
類毒蛇血清(SYNR -AKE三胜肽)-皮下組織
阻斷神經傳導訊息(抑制肌肉收縮),幫助放鬆肌肉,調控減少動態表情紋,效果是"類肉毒桿菌"10
測試 :
每天在前額使用兩次含有4%SYNR -AKE的乳霜, 28天後皺紋能減少52% ; SYNR -AKE的生物活性可控制肌肉細胞的收縮頻率(類似注射的效果), 這個測試是以體外測試, 去了解SYNR -AKE對於肌肉收縮的效果能大量降低肌肉細胞的收縮頻率能減少52%的前額表情紋 .
鹽沼海藻(非胜肽)-表皮層
保護粒線體,促進角質細胞中ATP合成,幫助肌膚抗壓力,加速細胞再生速率,使肌膚色澤均勻
基底肽(+四胜肽)-基底膜層

唯一針對基底膜層開發的高科技胜肽,增加肌膚結構健全,改善分子傳遞黏合,提升緊實度
SYN-COLL(可消除一切皺紋的三胜肽)-真皮層

小分子穿透性高,激勵膠原蛋白合成,能減少任何類型的皺紋,使肌膚更緊實及水嫩

我的試用報告:

眼紋/虎紋同頸紋都有變淺左同較細的眼紋明顯無左,
我幫我老公搽抬頭紋, 真係有變淺左. 老公對鬆散眼皮緊緻左好多. 我老公平時有用"吳彥祖代言的保養品" 老公都覺得幾勁. 我老公只係搽左3晚, 不過我用比較厚full係老公個d有紋既地方上.當mask來用.

我個朋友仲誇張, 用來搽佢個d肚紋. 佢話有差. 大家都係用左7日.

今次呢個cream mask 2 in 1. 我發覺全部的成份都是天然有機既成份. 完全無化學野係入面. 佢地都有用中文好詳細甘將所有成份/含量表例出來

而且佢分3種不用皮膚質地的類型.
超乾
超油(過敏無油)
中性

最好既係廠商將佢入面既成份有既臨床report. 點解可以去拉皮除皺都用圖片文字表達出來. 你知道你而家搽緊既是什麼東東.

我不在這裡post上完全的成份啦.
我放左係blog度.
有興趣入去自己看看啦.

大宅

你再send多次啦. 有時我都要等2-3天先收到回覆.

你d眼紋好勁咩?

原帖由 hahamum1021 於 09-8-14 22:50 發表
請問上左你o既blog照你俾兩個email 方法email俾佢地,佐冇回應,點做好:(

首頁

尾頁

跳至