興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我都剛剛用左兩個星期睇晒四本...唔知係咪頭個三集太好睇,我又覺得第四集麻麻地...

Lulu

侯爵府

我覺得都ok嫁,最緊要佢肯睇,之前睇過d老師話只要明白書本文字70%左右,本書就適合小朋友睇,因為咁樣佢可以自學多d字!

另一個topic見到有d小朋友小三已經睇金庸,咁小五睇Twilight都ok呀!佢d內容都唔三級,Edward比起而家時下既年輕人更守禮!

nicki:

我之前都有個留言唔見左!其實係想話你知"The host"係圖書館有得book,比$2.5就得,不過可能要等吓!

Lulu

原帖由 diamondring 於 09-6-17 10:06 發表
我個女讀小五, 佢話有同學睇緊 ...
我想問, 以文字, 內容 ... 計, 佢地睇得明嗎?
(那些同學只是local school 的普通女生)

侯爵府

大家有無見到New Moon Movie tie-in edition 個封面?好正呀!

http://hollywoodinsider.ew.com/2009/06/new-moon-cover.html

Lulu

侯爵府

我都買左成套!不過個封面真係好正!Jacob同第一集比簡直脫胎換骨!

New Moon我都鐘意嫁,我覺得個作者寫呀Bella失戀個心情寫得好好,如果唔係咁就講唔到第三集,點解Jacob同Edward都係Bella心目中有地位,正常黎講邊有女仔做左Edward既女朋友之後,仲會鐘意第二個呀!所以我覺得都好睇嫁!

我反而唔鐘意Breaking Dawn最尾個段,個個變晒X-men!

Lulu

原帖由 nicki 於 09-6-24 21:28 發表

好正啊
可惜等唔切已買左普通封面..
不過我覺得new moon係4本裏面比較唔好睇的一本, 有d揾戲來做, 明知victoria, laurent仲未死但留低 bella....阿edward有咩理由唔查清楚以為bella死左, 自己就去尋死... ...

侯爵府

我睇晒the host喇!開頭有d悶,用左5日先睇左百零頁,差d想放棄,但過左150頁之後就ok,後面個四佰幾頁就兩三日睇晒!

不過依本唔會係我書架上既書,唔會好似Twilight saga咁會番睇!

Lulu

侯爵府

我剛睇完所以印象清晰d!作者用左好多時間去開頭,所以有d悶,但之後d人物多左,又講到佢地之間既矛盾,咁就好睇d,但我比較唔鐘意個背景,諗起o個個人都係污污穢穢,個地方又黑黑沈沈....就有d唔開胃!

人都係鐘意靚既野,所以我都係prefer呀Alice個d satin,silk呀個d多d!

Lulu

原帖由 jk67jk 於 09-6-29 14:32 發表

Me, too.

I nearly give up at the beginning, but I don't remember when I start chasing the story. Maybe, more or less somewhere close as you do.

侯爵府

過左開頭就ok嫁喇!個作者既idea都幾新,不過我同你一樣都係鐘意Volvo,Porsche呀個d,多過架殘jeep(睇落去就明!)

Twilighter...都係架!我好耐都無試過追書追得咁開心!亦好難得有人同我一樣,同d朋友講睇依套書,個個都無物興趣,有d仲同我講佢個小朋友(中一)睇緊! 攪到我好似史前怪物咁! 老公就更加唔會同我傾,係依度有人分享吓,真係幾開心!

Lulu

原帖由 nicki 於 09-6-29 20:01 發表

仲有silver Volvo, Mercedes, red convertable, Porsche....做有錢人...no, 有錢vampire幾好!!

我都捱緊the host的開頭, 希望之後好睇d啦..

侯爵府

same same :lol :lol !!!!

Lulu

原帖由 jk67jk 於 09-6-30 17:47 發表

原來有咁多媽咪睇,我都幾安慰。
^^

侯爵府

哈哈哈!!!繼續沉迷啦!無人拉到你返現實嫁喇!

我最初睇個陣,我老公同我反面咁制!我兩個囡以為我傻左...四本英文版用左唔夠兩個星期睇晒!之後瘋狂地愛上左Edward ,番睇左套書兩次...而家過左三個月先返番現實世界!

真係好好睇!!係happy ending黎嫁!睇完之後會好失落...因為好似無書可睇咁!

Lulu

原帖由 moontang 於 09-8-5 14:50 發表
嘩..不得了不得了.....睇左第1本.....我發現自己花痴得好緊要 ....movie 都睇左2次....有冇人拉拉我返現實呢???
一口氣買晒4本...我諗唔洗1個月就睇完...can anybody tell me th ...

侯爵府

我尋日經過香港站間書局見到,D公仔畫得好靚,好想買,但要成$199.00好貴呀!

原帖由 yeenmama 於 10-3-30 23:37 發表
Twilight: The Graphic Novel, Volume 1 (The Twilight Saga) (Hardcover)~ Stephenie Meyer
Reading level: Young AdultHardcover: 224 pages Publisher: Yen Press; Original edition (March 16, 2010) Language: ...

侯爵府

nicki,
咁arm既!我同你一樣,迷上左Vampire Diaries! 勁好睇!連D配樂都好正!

不過我連書都買左,兩個故仔好唔同,我自己都鍾意電視個故仔多D,但純講Damon就書寫佢個character寫得好D!

書我未睇晒,睇晒再話你知好無睇!

原帖由 nicki 於 10-5-31 23:38 發表
雖然個topic係我開,我曾經都好迷bella & Edward, 但pearl套vampires diaries實在太好睇,每個禮拜都緊張刺激,攪到我而家迷上stefan & Elena & Damon ...希望eclipse拍得好睇d, 唔好好似new moon 嘥左個古仔! ...

侯爵府

yeenmama & YN,

我係網上追緊Vampire diaries劇,書就睇到volume IV "Dark reunion",睇到volume III都仲覺得OK,但Volume IV就真係好悶,但因為三聯大減價,一次過買埋Volume V & VI,希望可以睇埋佢!

我仲係好鐘意twilight,但套書我已經前前後後睇左5次,(除左第四本後段,佢地結婚之後果D我麻麻地),要搵D其他野replace 吓!我睇過"marked","Fallen",睇晒percy jackson,但都無物邊套好鐘意,見你講Girl in dragon tatoo好似好正,又心思思諗吓買唔買黎睇好!

原帖由 yeenmama 於 10-6-2 18:18 發表
I've finished reading vampire diaries bk1-4. I'll not consider to buy the bk5&6.

It's time to pick up the twilight and re-read it again before watching Eclipse!

侯爵府

yeenmama,

Thank you so much for your advices!I'll try to see the movie and the book preview. Anyway, thank you!

I'm looking forward for the eclipse moive also. I think this is the best book in the series. Ice or fire!!

I was addicted to "ice" at the beginning but the "fire" is really hot in the movie!!

原帖由 yeenmama 於 10-6-3 09:49 發表
Lulu0820,

Millenium series: (Girl in dragon tatoo, girl who played with fire and the girl who kicked the hornet nest) is another type (criminology and thriller) of stories which is completely differe ...

首頁

尾頁

跳至