跳至

首頁

尾頁

別墅

我睇番自己d朋友呢, 生囡果d全部肥得好快, 個肚大得好快... 駝到尾果陣身型大左幾個碼... 反而生囝果d呢, 個個都keep住個身好瘦, 個肚都唔係好大.

我媽就話佢駝我果陣成日好為食, 今餐未食就諗定下餐, 但駝我細佬果陣就唔覺肚餓喎. 佢見我成日咁大食, 個肚又大得快, 估我實生囡~~ 嘻嘻, 唔知真唔真呢?

別墅

其實, 每個bb都係上天賜既禮物, 無論係囝係囡, 佢為父母帶黎既歡樂都係無盡的, 講真, 好多人想生都未必有, 你問生囡有咩好處, 會唔會對個bb唔公平, 你想要咩好處先? bb在你肚裡可能會feel到你唔鍾意佢架, 你要努力去喜歡佢呢~~

不過我相信, 當佢出左世後, 會成為你家族的掌上明珠, 大家都會好錫佢, 連你地兩公婆都一樣~~

我都係第一胎, 而我好想要囡囡, 因為覺得囡囡得意同乖好多....

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-3 16:12 發表
真係咁架?但係您係咪始終都想有一個囝一個囡就當然係完美啦..
其實生囡有咩好處架?因為我屋企所以姨生同侄仔都係全男班...所以唔知囡囡有咩優點....請您可以告知我嗎?
我想我要努力學習怎樣喜歡我的BB.....

...

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-10-17 16:25 發表
係呀..我都有少少肚痛架初時...開頭都好驚..但而家15週就放心d啦....同埋痛係正常的..因為子宮擴大...兩邊係會有時有扯住排住痛的感覺架..
個時我肚好痛...好驚..所以去問醫生..點知自己嚇自己...但千其唔好摸咁多個 ...

聽到你話接受左bb係囡囡都好安心, 希望你越黎越鍾意佢, 我相信你地一定會好愛錫佢架~ 我都未知係囝定囡, 希望下星期照oscar會睇到, 我鍾意囡囡呀

別墅

想問下你地照oscar時, 睇唔睇到bb係囝定囡? 同埋就算睇到會有幾準呢?

我前幾日去做, 問醫生, 佢答我"囝囡都無所謂啦", 我再問, 佢話"覺得" 係囝, 但好似好含糊咁, 我後尾"裝" 到佢響個report度寫住bb性別係M. 唔知真定假呢?

其實我鍾意囡囡多D, 同埋一路的徵狀同身邊個個都估我生囡.... 嘻嘻, 不過無所謂啦.

別墅

原文章由 mikitten 於 08-10-30 11:25 發表
最慘係有時起身去完廁所,瞓返上床就突然唔眼瞓,碌來碌去都瞓唔返........

呢個exactly係我尋晚的情況. 好慘呀無覺好訓. 今朝攰到爆, 仲要死返工.... 晚晚都去幾次廁所好辛苦呀. 我夜晚已經盡量唔飲咁多野但都係咁.

首頁

尾頁

跳至