美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

原帖由 Vanessa_ 於 09-5-21 13:35 發表

hi 安安
請問做完有無敏感或者紅哂??
是否會皮膚好乾呢?
請PM我美容院資料
謝謝

我做完晒之後只係個別既位紅左D, 但做完蘆薈 MASK 後完全無紅

佢吃我多做補濕, 因為頭幾日會好乾, 唔好曬太陽, 唔好做WHITING 住...

伯爵府

原帖由 加營 於 09-5-21 21:14 發表
我也好想做碳粉, 因為我好多毛孔和 面油, 請問仲有無人做過, 可分享嗎?

係啦!! 有無人做過, 做緊? 一齊傾丫....

伯爵府

今日係第八日, 我覺得出返D油, 但我今日無化過妝, 可以比較到同之前唔化妝前的分別, 情況比起我之前未做前明顯有分別, 毛孔既情況都係差唔多, 希望快D到6 月初可以做第二次

伯爵府

今日係第九日, 呢幾日都無咩分別, 都係有小小油, 我昨天做了個 dr. wu 的 mask, 今天做了個美麗日記, 保濕都唔錯。

點解時間過得咁慢, 重有2 星期先有得做第二次......

伯爵府

自己以為無驚喜, 今日我弟婦見到我話我白左, 皮膚均勻左, 我話俾佢聽我做左碳粉, 佢話唔怪之得... 因為佢見我之前毛孔大d同面色不均勻, 當bonus

伯爵府

原帖由 加營 於 09-5-25 18:54 發表
安安, 咁你做了幾多次碳粉? 你平日用d咩保濕mask?

我做左1 次咋, 下次係6 月5 日呀!!

平日我用多好品牌, 采豐行, dr. wu, 美麗日記, 韓國品牌, 總之係保濕既我就用。

伯爵府

原帖由 加營 於 09-5-27 23:16 發表
最緊要真係有效, 我面油係超多, 化妝都無用, 好快溶裝, 就係可面油成日好多粒粒和粉刺. 我點清潔都無用的。

呢幾日無UPDATE, 其實呢幾日都有出返D油, 等緊下星期五去做喇。。。

伯爵府

原帖由 irislukwy 於 09-5-28 12:21 發表
我都係超多面油,粉刺同黑頭, 所以好想做碳粉laser, 但之前search嗰d好貴(around $10,000 七次), 你做嗰間真係平好多, 你可以比你嗰間既資料我嘛???

你等我做多1-2次先啦, 我都係做左1 次, 我做完之後會UPDATE, 包括間野有無無勁SELL 我啦, 態度啦。。。 希望寫盡真實既一面。。

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-5-29 12:03 發表
另外我係youtube 睇到人地做炭粉的情況:

http://www.youtube.com/watch?v=uWFKAOBk1F4

你做的時候係唔係都係咁~~
我問過呢間的醫生...做一次要1600蚊..
我覺得好貴呀...如果你個間都係用呢部機做的話...我諗我會去 ...

我唔係好記得部機係點, 但應該唔係咁既樣.. 我諗有好多牌子既機, 我只係睇效果同價格合理。 1600蚊一次的話我肯定唔會去.......:lol :lol

伯爵府

原帖由 juicypig 於 09-5-29 16:53 發表
睇到我心癢癢呀,,,,安安, 你可否pm資料比我呀, 唔該晒

不如你等我做多次先啦........ 我試真D先可以話俾你地知.. 你問題係咩? 毛孔定面油問題?

伯爵府

原帖由 小夢星 於 09-5-29 23:18 發表
請問碳粉時痛唔痛? 會好紅的嗎?

唔痛, 只係開頭時唔慣, 我打左十幾下已經接受到, 唔係太紅, 只係小部份位有D D 紅, 做完蘆薈 MASK 行出去已經無晒任何紅喇

伯爵府

原帖由 加營 於 09-5-30 22:19 發表
安安, 好想等你做第2次O既結果, 想問你毛孔有無收細左小小?

做左一次真係小小, 我覺得起碼做幾次先真正見到效果, 我會不斷UPDATE , 希望做到真係分享...

伯爵府

原帖由 juicypig 於 09-6-1 16:32 發表
好呀,,,,我又係面油多, 毛孔粗大, 間唔中出吓暗瘡咁囉,,,,thank you so much ah

呢D都係歲月問題, 希望有改善啦!

我呢幾日都出返D面油, 即係1 次既LASER 係可以控油約十零日, 但個LASER 只係可以3 星期做一次, 星期五我去問下點做保養會好D.....

伯爵府

今天收到電話話搬左去對面大廈, 公司改左名添。。。 我有D擔心, 怕執左無晒D錢。。。。 我再打去佢話之前係因為公司太細, 而家搬去一家大D既地方, 總之做既野完全一樣。。。 希望係啦。。。

伯爵府

原帖由 加營 於 09-6-4 21:19 發表
哎呀, 咁點? 最怕比哂錢跟住接左, 你唔係聽日要去做咩? 咁點改期?

我BOOK 左明天嗎...... 明天就去架喇, 去完返黎UPDATE.....

伯爵府

原帖由 lovecatt 於 09-6-4 23:38 發表

where is the shop?

CWB 呀

伯爵府

返黎喇! 返黎喇!!

今日去左佢地搬左間公司度做, 環境不錯, 地方都算大。 我入到去之後就開始做碳粉FACIAL, 今次呢個姐姐同之前幫我做個姐姐有D分別, 上次那個比較DETAILS, 呢個唔夠細緻, 但都OK, 我做碳粉既過程約40-45 分鐘, 之後+15 分鐘蘆薈 MASK, 碳粉LASER 來來回回做左2 次, 佢有SELL 我普通既FACIAL + 又係脫毛, 我答我唔諗, 咁無再SELL 我, 我出去時又無叫我JOIN 呢D JOIN O個D, 覺得OK... 約左6 月28 日做第二次

我而家享受緊唔出油既日子, 鼻既毛孔細左DD, 同埋一做完已經覺得塊面好爽......

伯爵府

原帖由 加營 於 09-6-5 23:00 發表
安安, 咁就好啦, 唔使驚餐懵. 佢地會hardsell嗎 ? 我怕個d hardsell的人. 想問你個間有無website, 我想睇下佢地公司資料, 我想找間好d的。

有 SELL 我, 但係我婉拒後都無再問我.... 我諗呢D係我要既環境, 同埋我邊有咁多錢去JOIN 呢樣O個樣丫...

無 WEBSITE 呀.... 你想知D咩? 我見你都決定唔到做MTS 定係碳粉, 我諗你試做一次咪知囉..... 試做 $280 (居然平左100蚊) , 你決定唔到就唔好即JOIN 因為你要睇定D嗎

伯爵府

原帖由 gibimami 於 09-6-6 15:35 發表
安安, 好開心你分享第2次 experience俾大家, 做咗碳粉laser 真係好正, 可以solve 面油, 膚色平均 & 敏感... 而且價錢都好reasonable

我塊面之前有一粒暗瘡, 但做完之後極速無左, 關唔關事架呢?

今次第二次做, 我覺得同上一次比, 無上一次咁出色, 係唔係我同第一次已經控制左, 第二次已經無咁明顯呢? 定係永遠第一次係最出色? 我覺得第一次幫我做那個女仔最細心, 打左塊面好仔細, 下次我都REQUEST 返第一次試做個女仔.....

伯爵府

原帖由 aplbb 於 09-6-6 22:13 發表
安安,

我都想試下啊,可否pm我啊? 之後你join左10次,咁即係每次幾$?

thx~

我咪 $4800/10 次, 每次 $480, 其實我見有人話做碳粉會反彈返, 但我覺得做一次FACIAL 都攪唔惦我出油既問題, 但碳粉就可以幫我做到起碼2 星期左右面唔出油同白左, 我覺得值得。 當然唔係做完10 次後就唔理佢, 我會再SEARCH 下之後點去保養。

首頁
12345...8

尾頁

跳至