美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 karenlai 於 09-5-19 10:40 發表
已經試2了個星期, 0.25mm開始,早上一次和晚上一次。

上星期六試做 0.05mm, 也忍到痛, 滾5分鐘,直到面是非常紅色。

結果 : 非常非常满意!

微針 : Dr. Roller, made in Korea but I bought from Europe., ...

點做? 無麻醉葯?  做肚得唔得?  咩價錢? 

伯爵府

我想做肚1mm 得唔得?

伯爵府

我弟婦幫我在公司買左個膠LOOK, 1mm, 請問可以點消毒? 每次用完之後點keep?

伯爵府

原帖由 karenlai 於 09-5-25 10:42 發表

1mm 痛的, 消毒 please refer to the P.1.

OK, 75% 酒精消毒15 分鐘, 對嗎?

我都預左痛的, 但個肚會厚過塊面, 應該OK 卦... 我諗住一陣去買 RETIN A, SA-SA 應該會有卦:loveliness:

伯爵府

原帖由 karenlai 於 09-5-25 11:04 發表
After 消毒, I will use hot running water to clean the roller before using.

Let me know if 1mm is not that pain, I want to try on my eyes.

Have you used Retin A before? otherwise, start from the low ...

OK, will try it by this week when Retin A is ready.

never try it b4, so start from 0.025 (yellow one), rite ?

伯爵府

原帖由 emilykawaii 於 09-5-26 13:20 發表
我昨日做完,今朝都用exuviance gentle cleansing creme洗面,呢隻係適合激光或果酸療程後的敏感皮膚用,我平時出街都會塗防晒,如果有暗瘡最好清晒先做,因為有傷口都會引起發炎,同埋一定做之前同做完之後一定要消毒~
...

請問點消毒?

伯爵府

終於我決定左一陣去 ROLL 肚, 我O個支係1mm, 等我沖完涼roll 完再update.... 有d緊張添

伯爵府

碌ed。。 個肚紅晒啦, 我又唔覺得好痛, 但碌完好痕, 我估1mm 都唔夠深入, 我會買多支1.5mm

請問肚可以幾耐碌一次?

伯爵府

原帖由 你好嗎 於 09-6-4 23:21 發表
安安
cheak pm pls!

呢度答啦!! 你想買針去拍賣網站搵下, 我做肚無做麻醉葯, 都OK 唔覺太痛, 因為個肚夠肉, 唔同面呢D敏感同少肉的部份。 我下星期會買支2mm, 我又會去試下痛唔痛, 昨天我roll, 成個肚紅晒, 又覺得慶慶地, 但照roll, 之後我搽返d 自己原先要黎搽肚紋的 cream, 沒有特別買d 咩, 我無做面同眼, 因為我做緊碳粉Laser, 唔想攪塊面, 唔係我晨早郁左.......... 哈哈

伯爵府

原帖由 karenlai 於 09-6-5 16:43 發表
簡單說,rolling 的目的 roll 出數以萬計小孔在面上,因此,不管用什麼 cream 或 serum,皮膚也能深深的吸收入營養。

1. 用 roller -能吸收90%+
2. 不用 roller - 只吸收4%

Also, rolling 改善膠原增長, 皮膚更加有彈性。 ...

你講得岩, 我都無咩投資, 只係有支針 + 消毒葯水

我ROLL 完肚, 個肚有D凹凹凸凸咁,似剛剛起既紋, 我諗係ROLL 到ACTIVE 返..

伯爵府

原帖由 karenlai 於 09-6-5 16:43 發表
簡單說,rolling 的目的 roll 出數以萬計小孔在面上,因此,不管用什麼 cream 或 serum,皮膚也能深深的吸收入營養。

1. 用 roller -能吸收90%+
2. 不用 roller - 只吸收4%

Also, rolling 改善膠原增長, 皮膚更加有彈性。 ...

伯爵府

原帖由 小慧 於 09-6-5 17:46 發表

karenlai 呢個分享真係好好,我之前對微針都係一知半解更加無唸過可以DIY,concept 上一路都覺徥會好「痛」。

各位有心DIY 做微針人士不況參考karenlai 同安安意見,可以先買針+消毒葯水試做一下。有心人士不況由頭 ...

我諗我做肚唔同做面, 肚既脂肪我頂得住唔係太痛, 同我塗肚的CREAM 是去汶的, 還有昨晚我個肚都見痕, 我諗係皮膚 ROLL 完後有D 變化.....

伯爵府

原帖由 魚生 於 09-6-8 00:55 發表
今日roll左一次手背,用0.5mm,試下感覺係點先,一roll落去,無麻醉,原來都幾痛下,我諗我roll塊面時一定要麻醉喇!

我諗都會幾痛, 我上星期六見小腿都有紋, 順便ROLL 埋, 其實痛過ROLL 肚好多, 我拉恆D 肉黎ROLL 同死忍, 因為自己 ROLL 重要扭曲身體去ROLL, ROLL 完條條都痛埋。 不過我今天睇見都係紅紅地, 照搽CREAM。

伯爵府

原帖由 魚生 於 09-6-8 11:22 發表

我都諗住用個舊roll黎roll小腿,我小腿D皮膚一點點,又乾又鞋,試下roll下會唔會好D!^^唔知係咪手背少脂肪,同十指痛歸心,roll手真係好痛!尋日roll完,今日D紋仲多過平時! ...

手背???? 無肉喎......... 肯定痛啦!!!

你下次手就搽CREAM 算啦....... 哈哈

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-6-11 10:53 發表
一口氣睇左18頁~~
我會buy 一個roll ~~再用自己的cream try 下先~~
我先試body~~如果body 有改善~
我會try 面~~
多謝大家的sharing~

如我有改善會上黎同大家分享~~ ...

係唔係買2mm ?

伯爵府

原帖由 小慧 於 09-6-11 14:55 發表

Sounds good for 自己做微針,我都好有興趣響肚皮上試下。你做完body 記住分享一下!!

我昨天買左2 支 2mm做肚, 但未試, 重有1支0.5mm 做眼,但我諗住下星期先試下

伯爵府

原帖由 emilykawaii 於 09-6-12 12:14 發表
3)就敷mask,20-30min
(但係用咩mask,for降紅保濕呢?co2定咩mask?)http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b11146092?u=ivykwan927

4)就搽自己平時o既護膚品
(唔可搽美白果酸成份o既skincare)不可含有刺激 ...

我就係買左4 塊呢隻CO2 MASK......

首頁

尾頁

跳至