影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2011年10月21日(星期五)柴灣青年廣場舉行的迷你演
唱會, 有關門票現已定於下星期三 (9月21日 ) 在 (香港) 各 "通利琴行", "城市電腦售票處", 網上 及 電話購票熱線 公開發售 ( 網上購票:
http://www.urbtix.hk/ / 信用卡電話購票: 2111-5999 ). 是次演唱會我們並沒有安排內銷門票之訂購, 而且座位有限, 為免向隅, 敬請每位朋友緊記開售日期從速購票!

票價: $480(VIP) /$380/ $280 /$180

eva

男爵府

回覆 我想生三個 的帖子

今次係柴灣青年廣場迷你演唱會,紅館未有期,要出年4月先係紅館開!
eva

男爵府

佢既性格係真,唔係寸.
eva

男爵府

回覆 綺霖mami 的帖子

唔係宿左水!紅館出年4月先有期,所4月先係紅館開!
其實今年蔡楓華已開了幾次個人演唱會,包括係九龍灣Starhall.香港大埔文娛中心.溫哥華.多倫多.廣州天河體育館,場場都爆滿嫁.

pipip929  yes.. i also noticed, the ticket is not cheap ga..~ gang~  發表於 11-9-10 11:22

eva

男爵府

阿KEN年輕時已經很有口德.至少我聽唔到他說看低人的話
eva

男爵府

KEN年輕時已經很有口德.至少我聽唔到他說看低人的話
eva

男爵府

佢講野無技巧,直,唔識表達啫!
eva

男爵府

係 YouTube 睇money 同孫先生個interview. 孫生話亞Ken報恩就應該吾收錢!
你無工做,我比份工你。不過你要報恩。所以你要吾收錢!
有冇攪錯呀!要人地報恩吾收錢!上勞工署la.?
重話人忘恩負義?要人一世做奴隸,吾哂比人工呀?
比d 錢傳媒,同佢飲下茶米幫你寫la. 信d 傳媒都死!娛樂圈太黑暗!

eva

男爵府

你講既我全部係報紙到睇過晒...
但實情係點呢...你唔知...我唔知...
你唔認同唔緊要...
我只是支持我自己認為值得支持既人啫...
eva

男爵府

KEN唔係屈譚校長,只是搞下氣氛啫.
eva

男爵府

回覆 牛精仔 的帖子

唔係唔去紅館,只是紅館今年無晒期,所以要出年四月先有期係紅館開啫....

呢個柴灣青年廣場迷你演唱會其實係ken既歌迷要求ken搞嫁,因為ken既歌迷好想多d見ken同埋聽ken唱歌,
所以提出要求,ken考慮了一段時間才答應.
eva

男爵府

其實,好多藝術家都有這樣執著的性格,只是香港娛樂圈比較特別哇眾取寵,空間太小。

假若要批評別人的時候,看看是否自己本身已經做得很足夠呢!

人云亦云,就會產生很多誤會; 誤聽途説,會傷害很多無辜嘅人!邊個真心對Ken好的,他心中自有數,一些攻擊他的報道,我不看不理,我只愛看到他幾時有演出,就是這么簡單!^^
eva

男爵府

回覆 MuimuiKan 的帖子

多謝你在加拿大咁遠都飛返黎支持10月21日在柴灣青年廣場舉行既蔡楓華演唱會,

其實ken既演唱會真係好值得睇,環顧當今香港樂壇,有實力又有唱功既還有幾人呢!

eva

男爵府

嘩.......原來你上次係芝加哥飛溫哥華睇ken演唱會,今次又係芝加哥飛回香港睇ken演唱會?勁呀!!
eva

男爵府

轉自:SOUNDKING

首先聲明本人不是蔡楓華的歌迷,不過早幾天路過此地,熱鬧非常,促使本人抱著好奇之心前去看個究竟。用了兩天的時間搜羅主角的新/舊聞﹗給我發現到一則資料﹗如下:

「2010年11月28日,蔡楓華生日當天,香港電臺第一台《舊日的足跡》播出蔡楓華專訪,港臺DJ車淑梅主持,並祝蔡楓華生日快樂。訪問中蔡楓華講述以往演藝歷程及近況,並提議大家若想購買生日禮物為他慶祝,他認為更有意義的方法是,把慶祝他生日的費用,以捐款形式送贈康青會(香港青光眼患者自助組織),可更實際地支持到他們的工作。

2011年1月8日,“蔡楓華與您十年之約”歌迷見面會在香港成功舉辦。期間,有幾十名來自香港、廣東、新加坡等地的歌迷到場,亦有加拿大、美國、北京的歌迷與蔡楓華即時電話連線交流。聚會場面溫馨感人,蔡楓華演唱《十年》等歌曲回饋歌迷對他的愛。香港康青會亦派工作人員到場為蔡楓華及他的歌迷頒發“熱心公益”錦旗。」

從以上的一份資料分析,蔡Sir未必是外界所說的無情無義,「無情無義」之稱,反為有機會是娛樂圈的炒作,不過主角的歌迷力竭聲嘶誓保偶像,偶像被誣蔑成份機會又不可說不高﹗現今做藝人,星途像是操控由人。要有一定的堅忍,「堅」者是給窮追私隱,要堅強面對,不可有輕生念頭﹗「忍」者,則是強顏面對,忍受恥辱﹗要有「善忘」裝備﹗身為歌迷者,以偶像不會跟風駛里,堅毅不屈精神,作為馬首是瞻﹗面對自己心愛偶像給愚弄﹗怎無心生還擊之義﹗

除了閱覽蔡Sir的經典旅程之外,也看過其往日的金曲,特別是最近的幾個演唱會,水準無減當年﹗不錯﹗祝蔡Sir星途順遂﹗
eva

男爵府

蔡楓華演唱會9月21日開始售票喇

2011年10月21日(星期五)柴灣青年廣場舉行的迷你演
唱會, 有關門票現已定於下星期三 (9月21日 ) 在 (香港) 各 "通利琴行", "城市電腦售票處", 網上 及 電話購票熱線 公開發售 ( 網上購票:
http://www.urbtix.hk/ / 信用卡電話購票: 2111-5999 ). 是次演唱會我們並沒有安排內銷門票之訂購, 而且座位有限, 為免向隅, 敬請每位朋友緊記開售日期從速購票!

票價: $480(VIP) /$380/ $280 /$180

eva

男爵府

(9月21日 )星期三先開始賣飛,得一場,好驚買唔到....
eva

男爵府

eva

男爵府

真係好消息噃...
希望以後d傳媒唔好再玩挑撥兼無理打壓,:;pppp:正面咁報導阿Ken既消息就好喇.

eva

男爵府

今天第一日賣飛,唔夠一個鍾已賣出大部份飛,依家只剩下少量飛咋,有興趣要快喇.
eva

首頁

尾頁

跳至