自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

SabrinaR 發表於 19-1-3 22:17
我親戚在大陸種番薯賣,佢話比自己小朋友食同拎出去賣係用唔同料. 佢唔會比小朋友食拎出去賣的東西。
...

我都有親人在大陸,我地返去佢都會拎自家制/種既野俾我地食,除非自己做唔到,出街買既自己都唔食,咁你明點解。

子爵府

好唔明呢度好多人你有你仰慕大陸,我有我懷疑,點解唔同意你那套就係井底蛙?

子爵府

BBgaga 發表於 19-1-4 12:08
當然係抽查 唔會續條菜查啦
其實冇話擔唔擔心,始終有監管有制度才比較放心,天下美食之多 有信心 ...

其實真係唔使同佢地解釋咁多, 食用好個人, 你有喜歡你既大陸你咪去囉, 我唔喜歡食咁多大陸野又如何 ?
講幾講又個人攻擊, 真係詞窮理屈到要玩呢啲先有野講 ?

講食用大陸野, 暫時我都仲相信香港既制度, 正如咁多大陸人落黎香港去屈記, 萬記買野, 大陸無呢咩 ? 點解要山長水遠黎香港掃貨 ? 身體最誠實. 你懂的

子爵府

wantaima 發表於 19-1-4 10:39
S姐外號shark 魚大媽

除咗玩改人花名, 你仲有咩板斧 ? 真係無野可以攻擊我啦 ?

真小三都不如. 再解釋吓係小學三年級, 唔好誤會又話我叫你做小三呀

子爵府

小小馬奇朵 發表於 19-1-4 02:47
咁香港就慘啦
一般街市買到嘅瓜瓜菜菜都係大陸嚟
出街食嘢我相信貨源都係來自國內...

你係新黎定扮唔知, 大陸出口同內銷既質量係有分別. 再者香港有食安中心監管, 暫時我都仲相信香港既制度, 如果連呢樣都失守, 香港真正玩完.

子爵府

wantaima 發表於 19-1-4 12:34
回應下又怕大陸又返大陸係垟玩法?
花名呢家野請勿對號入座哦

回應啲咩 ? 個人自由, 我喜歡去邊又關你事 ? 我唔喜歡大陸係一件事, 唔代表我唔可以去.
不如你又回應吓你咁仇美, 你有冇坐飛機, 唔好話我知你坐大陸航空, 到現在為上, 波音都仲係美國牌子.

花名呢樣野, 我都明只有小學雞先會暗自偷笑. 上網討論, 玩到要改人花名, cap 人圖先攞到彩, 真係無話可說..

子爵府

wantaima 發表於 19-1-4 13:39
首先唔鐘意/憎恨大陸然後又返大陸當然無問題啦,我覺得好笑之麻。純粹個人自由。
另外,我從來無仇視過任 ...

我從來無仇視過任何一個國家 - 係咩 ?! 真係要再拜讀吓你啲言論先得...

原來我唔喜歡大陸 = 仇恨大陸 ? 怪之得我有親人在大陸, 你就理解到我同親人都係新香港人.
咁你快啲去再學多啲中文. 唔好停留在小三, 我而家真係相信香港教育制度好有問題.

子爵府

wantaima 發表於 19-1-4 14:34
你揾下我發表仇美言論來look 下吖(我所有留言無delet)
同埋話人咪直接D囉鯊魚姐,小三咩呀,直接D啦!
...

你有冇 delet 我就唔知, 有冇 deleted 就更加唔知. 我唔會為咗一句戲言去花我時間, 我唔會失驚無神放你啲圖, 留過咩言, 第幾個 post 第幾個節黎攻擊你. 你大可放心, 我唔會做紀錄.

你想我點直接法 ? 我己經講到咁白, 你仲唔明我都唔識再點解釋你知

首頁

尾頁

跳至