夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:每日媽媽 發表於 14-9-15 01:56 同我

原帖由 soso1227 於 14-09-15 發表
既然你C6俾你同99話咗之後向好發展,你就唔好再追究,
改為鞏固雙方關係。
謝謝指教! 因為c6晚上總會看電視,但我不想他開,因阿囡都只會看電視,叫她去刷牙都要難呢! 而c6也曾說過早了回家也不能輕鬆下,或是在家裡不能專心工作,很矛盾

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 每日媽媽 於 14-09-15 發表同

原帖由 biloveu 於 14-09-15 發表
咁佢都有心做返D野!係好的開始,要佢keep住,等佢變成習,其實佢有責任咁做!

另外,唔好因為怕影響囡囡 ...
我期望他可以多些陪伴孩子,和他們看書,教他們功課,但他卻認為這不是他的責任,就算不用工作也不願意陪孩子。

經過這件事之後,雖然有改變,但亦令我更覺當晚的可疑是存在。往時很少和我去超市買嘢,就算一起去,他都只會買他認為有需要的; 而湊阿囡去課外活動也不會幫手,這次卻自動說幫手湊阿囡,是否心有愧? 就連囡囡也覺很古怪,跟著還對我說daddy想在搵第二個女人前對我們好d

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 每日媽媽 於 14-09-16 發表我

原帖由 biloveu 於 14-09-16 發表
你囡囡幾大?連佢都認為爸爸有女人!

你有機會就同你c6講感受,唔係話佢有女人,而係見到佢嘅改變,希望佢 ...
囡囡而家小四,而家d小朋友係好早熟,身邊同學也是如此。當晚的事,我沒有和囡囡主動傾過,但囡囡當時看到爸爸的舉動,已和我說\"我唔想daddy mummy離婚\",我問佢點解,佢話\"我而家已經可以自己選擇,唔知跟邊個好\"。

到我睇囡囡功課時,囡囡又重提當晚daddy很奇怪,仲話撞到嗰個唔係自己daddy,係有人扮佢,因為同平時嘅daddy唔同(帶咗手錬),我講笑咁同囡囡講,咁你跟住daddy出街,睇佢去邊,囡囡會話\"我响度時佢點會帶我去嗰d地方\"。

我向來都有儲蓄嘅習慣,不過如果大吉利是有咩事時,要獨力湊兩個小朋友就當然吃力。

男爵府

BK Milk勳章

引用:我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私

原帖由 lazywife 於 14-09-16 發表
我忍唔到咁耐,即時解決佢,我會使d錢揾私家偵探KO 佢,男人,正係曖昧階段,吸毒最上癮階段,真係蛇咬都唔 ...
我起初都好嬲,當晚已質問佢。但現在已冷靜下來,我有兩個孩子盡量不想他們在破碎家庭長大,而c6方面,我如果發現他真有問題的話,我怕我不能冷靜處理,到時他可能連照顧仔女的費用都唔出,雖然錢唔多,但這是他的責任,同佢攤牌,怕他會壁虎跳牆,可能係我諗多,但為咗仔女,要想清楚點安排d嘢先得,如真有小三,冇理d錢去益小三,而唔照顧小朋友。

以上是我冷靜下來的諗法,可能係諗得多咗,但萬一發生怎辦?

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:每日媽媽 發表於 14-9-16 11:31 我起

原帖由 BIGPAT 於 14-09-16 發表
睇黎你兩個一齊只為小朋友, 從未聽你說過你愛你老公...
既然你係咁諗我相信你老公都一樣.
你地同一屋簷下得 ...
剛才是我極端嘅想法,不知是否正確。我是愛我老公,當然也希望白頭到老,但聽到這麽多jm分享,也有道理的,人如果要變心都留不住,有這個心理準備時,萬一發生了事也不至於這麽傷心吧!

男爵府

BK Milk勳章

引用:好怪渦,個囡叫佢都甘樣,一定係心虛姐

原帖由 香港阿珠媽 於 14-09-16 發表
好怪渦,個囡叫佢都甘樣,一定係心虛姐
佢都話佢係心虛。

首頁

尾頁

跳至