跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係上年七月入, 剛收到NOA2, 而家等緊NVC #就可以上網填表~~
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

ivyscyip 發表於 18-2-24 12:34
Good!

但NVC好慢,我1/31已received, 仲未收到case number.

我份係2/13寄去NVC,如果下星期都冇就打電話去問下收到未。
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

ivyscyip 發表於 18-2-24 12:59
我的1/24已寄,1/31收到,但仲未有case number.

請問大家收到未,剛好兩個月都未收到

大宅

ivyscyip 發表於 18-4-15 22:12
係,但我同仔女7月底會搬返去

我老公六月底同兩個仔先返去,如果十星期,即係我今個月底會收到

大宅

ivyscyip 發表於 18-4-16 18:18
咁你有機會可以一齊走,scan 好supporting未?

打左電話上NVC,佢話之前睇唔到,而家即俾上司睇,要up to 六星期,佢話下星期麵冇,就個個星期打去問。你都打去問下啦。

大宅

ivyscyip 發表於 18-4-19 10:48
我已經收到case number,亦都upload 了所有documents. 昨日2/2号receipt day收到case number, 好似10星期 ...

我仲未有呀,你收到信定電郵呀?我老公同仔六月尾先返去,好想追到佢地,唔係我兩個仔就慘了

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-10 21:52
我剛收到interview date 了,case complete 4月20日,interview letter 5月10日,interview 日期 6月21日 ...

我想問攞咩申報civil document ,我搵唔到

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 12:52
are you asking about police certificate?
Use the welcome letter from NVC

Ok, I though there is an check list

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 12:52
are you asking about police certificate?
Use the welcome letter from NVC

Is it this one to apply?

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 13:02
yes

唔該晒,我仲以為好多野要交,而家咁睇都唔使再交兩個仔既資料

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-10 21:52
我剛收到interview date 了,case complete 4月20日,interview letter 5月10日,interview 日期 6月21日 ...

想問下係咪interview前一星期做body check? 我估我呢幾日可以upload晒上去,同你日子相差一個月,我想趕開學前過去,因為我老公同仔下月尾走人。

另外知唔知係咪interview 完一兩日出到visa?

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-19 08:05
你點解唔一早scan好,我一開CEAC portal,全部即日upload...最緊要AOS documents搞好,civil documents 相 ...

唉,叫屋企人做份i864,叫左n咁多次都未攪,唔緊要我陪多我爸媽多一點。不過我兩個仔就慘d,對住佢老豆實發癲!

大宅

回覆 ivyscyip 的帖子

congatssss, 趕到7月底, 我又剛剛補左文件, 而家又等等等~~

大宅

Honey媽媽 發表於 18-6-22 14:37
你要補咩文件呀?等我遲啲留意吓唔好漏先

I864a

大宅

ivyscyip 發表於 18-6-22 17:14
我之前提過你要交㗎⋯⋯記住要帶original 去interview

佢要我交埋W2,你有冇交呢個?

屋企人唔做我都冇辦法,所以只好慢慢做,我老公帶兩個仔走先,我就可以開始放大假,呢份工返左十二年,係時候放下有薪假期!

大宅

回覆樓主

我今日終於收到話nvc will work with hk office, 但冇字眼話case complete 呀⋯⋯咁即係點?

大宅

tasselwai 發表於 18-7-10 14:21
恭喜ivyscyip(emoji)(emoji)(emoji)
我17/5 case complete 到依家仲係等等等!
下517仲等緊, 請問你是否i130 sponsor? 咁我咪有排等, 我預8月尾9月頭走得, 而家就幣喇~~

我C6冇左我個腦幫佢分工作行程, 已經頻頻出錯, 係咁俾我產, 講少一句都C得, 佢地先剛剛返去兩星期, 樣樣都話等我, 床玉都未買~~

大宅

tasselwai 發表於 18-7-13 16:16
我們係F3,條隊會唔會唔同?

我都唔知呀,你幾時開始nvc

大宅

回覆樓主

我今日收到電郵8/21號interview

首頁

尾頁

跳至