跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽媽專鍾意食D唔食得既野﹖

有D老人家話羊肉唔好食﹐ 點知我有左之後﹐ 竟然成日想食﹐ 又唔覺佢騷。 果日去小肥羊﹐ 仲自己食晒一碟。

我去個醫生度﹐ 有個好有經驗既婆婆﹐ (如果有NY既媽媽﹐ 可能都知)﹐ 佢話西醫角度﹐ 其實係食咩都得。 淨係魚生唔好食囉。

有左BB﹐ 口味多少都會唔同。 唔知大家會唔會又係好想食D人地話唔好食既野呢﹖

複式洋房

Re: 有冇媽媽專鍾意食D唔食得既野﹖

我個醫生都係話唔食得魚生。 不過今晚出去食飯﹐ 我求我老公俾我食左半舊海膽。

醫生話﹐ 如果想食羊肉﹐ 都可以食﹐ 因為營養都好高。

反而D零食﹐ 薯片果D﹐ 有左之後﹐ 我一D都唔想食呢。

複式洋房

Re: 有冇媽媽專鍾意食D唔食得既野﹖

BB-C 寫道:
我第一胎有左之後就鍾意食雪糕, 平時完全唔鍾意食. 這次第二胎就鍾意食辣, 好想飲冬陰公湯, 同埋好想飲咖啡, 真係要忍得好辛苦先唔去飲. 奶茶間中都會飲, 氣水都係一啖半啖, 我覺得無所謂. 有次去食大閘蟹, 比我老公罵, 我就覺得蟹無乜所謂, 大家話得唔得呢?

個人比較擔心膽固醇問題。 始終依家個身體狀況同以前唔同。

前兩日有個auntie同我講﹐ 陀個女果陣日日食海鮮﹐ 搞到個女依家D皮膚好差﹐ 又容易敏感﹐ 佢叫我海鮮一定唔好食。

尋日同老公阿麻去飲下午茶﹐ 我叫左杯紅豆冰。 當時佢冇講咩﹐ 結果頭先食晚飯“訓話”左成餐飯。

紅豆唔係好架咩﹖

首頁

尾頁

跳至