跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Cash 媽,

你架車個車尾箱好似叮噹個百寶袋, 真係咩都有.
仲隨時有玩具俾Cash 玩.
原文章由 chickenwing2006 於 08-6-1 01:34 發表
美人 ma,

唔水擔心買左啦 .... 而家係我車尾 , 你
想幾時攞 / 下次見比你都 ok 架 !!

大宅

Natalie, Cash 媽,

唔該晒你哋呀.
原文章由 hallonatalie 於 08-6-2 16:14 發表
Cash ma,

妳 courier 已經收走份件啦 !
麻煩妳幫我發 d VCD 畀 nic ma, louis ma, 鬼仔媽 & 美人媽, 其中一隻係妳嘅 !

大宅

Cash 媽,

Check PM.
原文章由 chickenwing2006 於 08-6-2 17:13 發表
NATALIE,

唔該哂你呀 !! 我再分比佢地啦 ....

仲有呀 ... 有無 mami 知 bk 係未有 mami 賣 barney
dvd 架 ?? 好似係 $ 140 有 8 隻 , 我又想買呀 ....

有 contact 唔該你地比我啦 , 唔該哂 !!

...

大宅

我都想知唔同價錢有咩唔同. 我喺bk買$140/7隻(包掛號郵資), 中英文字幕, 英粵語配音.
又買貴咗
原文章由 ahmaymay 於 08-6-3 08:34 發表
cash ma
我上幾個月都買左一盒7隻的barney dvd,$70.係bk mami到買的,另我又見到有其他bk mami買$140 7dvd,果price差好遠,2款盒面唔同款的,淘寶網就$32有一盒幾隻,我都唔知有咩唔同,大家都係中英文字幕,配音,所以你買 ...

[ 本文章最後由 lgf 於 08-6-4 10:05 編輯 ]

大宅

Natalie,

我嗰7隻個名係一樣架.
嘻嘻, 買啦買啦. 平咁多. 我都想買第8隻.
支付寶.....唔使怕喎. 我去買吖. 你哋要幾多.
原文章由 hallonatalie 於 08-6-3 22:53 發表
Cash ma,

妳係咪想訂 1 set 呀 ???
我 try 下同 seller 傾好先, 計埋運費之後, 1 set 7 隻 DVDs 到時要幾多錢 ???

1.TRIANGLES SQUARES 形象多面看2.READY SET PLAY!宝宝做运动3.THE LAND OF MAKE BELIEVE 梦幻王 ...

大宅

Cash 媽,

我嗰set dvd 係同bk mama買架. $140 淘寶平好多.
不過我咁買就可以肯定係英, 粵語配音嘅香港版.

淘寶呢排想買幼兒書, 不過要搵d繁體字港版有d困難. 仲有見到set Thomas dvd, 不過未得閒睇details.
我之前喺淘寶買玩具多.
你可以考慮吓, for 小朋友手眼協調.

釣魚玩具:
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db1-5f5a3d325c3f35842d004af8a55fcc60.jhtml

動物拼貼玩具:
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db1-9e61f11ad9dacddee423355c45562031.jhtml

平平哋, 不過木做玩具要考慮埋運費.
原文章由 chickenwing2006 於 08-6-4 10:45 發表
louis ma,

原來你先係淘寶發燒友 , 近日有咩買呀 ?

介紹下比我地啦 .... 唔該你 !!

nic ma,

買唔買 barney 呀 ? 有興趣一齊 lor !!

...

大宅

大陸買到就多數係普通話同英文, 如果唔係當進口書, 分分鐘貴過喺香港買.
我都近排去過書城, 不過真係買唔到. 因為佢哋d英文教材唔單止係普通話+英文, 仲要時不時有個哥哥/姐姐出嚟解釋一次(普通話), 即係你揀咗英文都要聽普通話.
hehe.....不過大家可以考慮買隻粵語童謠, 2x蚊人仔, 好過自己唱 . 我覺得最失敗係簡體字幕, 不過咁平都冇咩要求.

原文章由 wawa 於 08-6-4 10:21 發表
o的dvd 好似係普通話咁既.

我上個月係china 買了盒hello kitty 又係普通話同英文, 我仔仔選英文都唔聽普通話.

大宅

Natalie,

right, 係又買.......貴......咗.
我個人覺得套barney會啱你個女多d, 佢有d似以前嘅跳飛機(如果你太young唔知就幻想吓依家下晝d兒童節目 ), 即係會唱吓歌, 跟住又講吓嘢咁. 一集一個主題.
我依家想搵d淨唱歌同做動作. 簡單d. 如果你見到話我知吖. 麻煩晒.

原文章由 hallonatalie 於 08-6-4 11:40 發表
Louis ma,
唏 ... 妳又買咗喇 !

大宅

Cash 媽,
我個set係有1個case裝住7隻碟. 類似noddy d play along咁.
個case嘅封面係Natalie俾嗰條link幅圖咁樣.

原文章由 chickenwing2006 於 08-6-4 14:51 發表
natalie,

又係兒戲左 d d 既 !!

連 case 都無, only 燒錄既 dvd ?? 一係要唔要訂住
1 - 2 套番黎 , 睇下 sample 先 ??

甘起碼唔水一 c 我地 c 哂 11 套麻 ?? 不過我又想問下
louis ma , 佢個 set $ 140 係點既 ...

大宅

元元媽,

我都睇中THOMAS & FRIEND的DVD呀. 不過等聽日番公司再search 吓先.
$140 一set, 我買咗呀.
原文章由 ahmaymay 於 08-6-4 17:46 發表
連盒都無好似兒戲D喎.咁不如叫一個MAMI買一SET $140的,再燒俾大家,錢就灘分,風險無咁高.反正係淘寶網買的可能係老反的話.
我睇中左THOMAS & FRIEND的DVD呀..不過佢係普通話+英國式英語.不過真係好平,$20有6隻DVD.HEH ...

大宅

恭喜, 恭喜 Cater 媽 & Carter 爸

Cater 媽, 要小心身體呀.

原文章由 SSAAMM 於 08-6-4 13:21 發表
唔上黎都唔知個c6.....多謝大家關心!
其實今次自己一早都feel到, 因為今次仲辛苦過上次. 而之前入院,因為感冒, e生唔比食消炎藥/抗生素,燒o左3日之後,仲o侯龍發炎,飲唔到水. 所以要留院吊鹽水. 去5日完泰國,返o左1日 ...

大宅

Elmo Ma,

淘寶買嘢運費真係一個問題. 我上次買晒3組 (c9心態, 想慳d運費), 但係咁細盒仔都要1盒加成20蚊
不過計番香港買都係平d嘅. (自我安慰 )
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-6-4 12:20 發表
果然cash ma係度,人氣都多好多!!
尋日bk又死死下,我login左,去完toilet返來都未入得!!

lgf,
我之前都係淘寶買左d木玩具,運費真係好貴,我只係送去國內d親戚度,都唔平,買RM$2XX,要加多RM$30運費,都算貴,不 ...

大宅

Rain,

謝謝你呀. 不過唔知點攞, 我諗要安排下先得.
原文章由 Rain~* 於 08-6-4 20:06 發表
louis媽,ahmaymay
我99上次o係大陸"屈蛇"帶左套thomas返黎,
係國語+英文ga~
我睇過d質素都ok ga~
不過就講國語lor...
如果你地有興趣..
我同99講借比你地燒la...
...

大宅

喂文媽,
呢款類似嘅我office附近有喎, 我去8下幾$. 印象中都好似係幾十.
原文章由 winwin815 於 08-6-7 23:44 發表
臨訓都要搭咀

我都有呢個苦惱, 你知啦, 我每朝無論咩野環境都要同佢地返學, 鞋濕好辛苦, 係淘寶睇到呢款, 你有冇興趣

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db2-d689e8eb323acd9cdb641797713f9d7f.jhtm ...

大宅

要睇睇先. 因為係早一輪賣架. 個老闆'lau'我話'興'. 佢成日鐘意入一批新貨賣, 不過唔補貨. 經常好似生意唔憂做.
原文章由 winwin815 於 08-6-8 10:15 發表
好呀...仲有咩色揀呀

大宅

落雨天, 大家冇得出戶外, 等我報吓料先ops:" />

千x店做緊txxnsland特價. clothes 有60% off. 不過男仔係大碼數同芝麻街公仔多. ( :-( 我買唔到) 女仔就多d揀.
仲有襪仔$30/3對, 我噚日買咗9對.

[ 本文章最後由 lgf 於 08-6-8 11:16 編輯 ]

大宅

嘻嘻, 仲有.....
粉嶺火車站百x有$1pampers尿片換. 亞囝著學習褲, 所以我冇'摷'係咩size. 不過見第一包係'L'.

大宅

準備出街, 番嚟再傾.

首頁

尾頁

跳至