自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jolly_bear 發表於 18-3-31 10:10
回覆 jadechant 的帖子

一定要打LASER 先治本架...

想問下你做激光有效,你塊面本身係乾性還是油性? 因我發現玫友有兩種,有些是塊面又乾又紅,但我係又油又紅個種,有時諗即使我做咗激光,將血管收窄,但塊面咁油,長遠都係油膩同毛孔粗大,面紅好快番返黎...膚質改善唔到....同醫生提過,駛唔駛食D藥減面油,好似撞聾...

我而家其實都睇緊Dr Chan, 佢想我試咗藥先,唔得就激光(不過真係巧貴~),原來有
兩隻激光,一款係v beam,另一款聲稱功效包埋v beam+改善膚質/毛孔,貴一千蚊到(以每次計)。我想問,個陣時你有冇試第二隻?同埋,你做係第幾次開始見功效(即知v beam對你自己,真係有效)?如果等做齊六次一個package,先知冇效咪好傷荷包... 同埋你打完紅腫一星期,係咪紅到返唔到工個隻?係頭一兩次係咁,還是每次都係咁?

又,有時發覺Dr Chan幾難溝通,問少少嘢都好似好趕、想敷衍人咁、答非所問,他每句都以"你明唔明呀?"作結尾 ,就算知佢係性格巨星,名氣'好似'好大,睇咗幾次,都有貼錢買難受的感覺...

男爵府

jolly_bear 發表於 18-4-5 00:24
回覆 blue02 的帖子

>>想問下你做激光有效,你塊面本身係乾性還是油性?

Many thanks for your reply... 原來你是乾紅,唔知我呢類油紅, laser 有冇功效 ...
你而家有冇定期翻打做maintenance?
同埋你覺得係室內場跑步( 即係避開陽光) 、會係改善啦定係 令玫瑰痤瘡 更差 、運動可以改善血氣(因為我聽人講濕疹 要根治,中醫建議係要做運動,但我唔肯定玫瑰座瘡係咪都係咁 ) 、還是運動令面紅加 劇(乜情形運動都要避免) 、我覺得兩種theory都好似有機會

首頁

尾頁

跳至