跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇中耳焱的資料?

不知是否嚴重 , 耳仔發焱, 喉嚨又發焱

醫生重話唔知係咪吽玫瑰疹

吽玫瑰疹我就唔驚, 我係驚中耳焱。。。。。。

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-6-30 12:09 編輯 ]

大宅

去元朗SEE某醫生真係比佢嚇死, 今日突登走去大圍SEE, 另一個醫生先話根本就冇耳仔發焱, 只係O的耳屎LEI GE, 差O的入私院最少冇左几千銀.....

攪到我超級WORRY! NOW 安心啦, THANKS!!!

原文章由 Cammy3007 於 08-6-24 10:12 發表

晴晴姐姐有 :-( :-( :-(
唔使咁驚住, 喉嚨發炎, 好容易令其他地方發炎的,
比晴晴姐姐飲多d暖水
晴晴姐姐要叻叻, 打敗d細菌

[ 本文章最後由 junejune123 於 08-6-24 11:48 編輯 ]

大宅

冇啊, 醫生冇比, 其實我都想問o的耳屎點攪好, 又驚愈luk愈入wor....

原文章由 babushka 於 08-6-24 11:53 發表
噤大意的醫生, 真係要black list佢, 以後唔好去.

醫生有無比d滴耳仔, 清耳屎的油呢? 好有用架, 我個仔都係好多耳屎, 用左之後好好多.

大宅

thanks!!

原文章由 Cammy3007 於 08-6-24 11:56 發表
好彩咋, 現在放心了

晴晴昨日見醫生都話她耳朵有d紅, 但什麼都冇做

大宅

妳點知佢係玫瑰疹ar? 好似要第3日先知ga wor.

take care 啦

原文章由 silengigi 於 08-6-25 00:50 發表
june,

我亞仔lee幾日都係fever又黎玫瑰疹,唉!!

大宅

小朋友一病, 大人就好worry la!

我個囡喉嚨痛引致的高燒, 有成103度, 最高去到39.8度, 重要係咁燒, 真係好驚ga

原文章由 chunyatmama 於 08-6-24 14:20 發表

Thank God. CY also had got the sore throat and fever for a few days

大宅

巳經SEE第3個醫生啦, 醫生話係過濾性病毒, 會自己好的, 但係由星期一燒到今日都重有燒..........., 好擔心!!!!!!!!!!

大宅

YI.............同我個囡好似ar!! 希望無事啦!!!!!!!!

我個囡都係最高去到39.8度, 我唔覺佢個身有疹, 但臉就好似有o的o的, 我唔知係咪濕疹...

醫生都話係過慮性病毒, 但我唔知夠竟重要燒几多日? 不過, 好彩今朝巳經回落到37.5度, 我都放心o的, 但驚佢晚o的又高過o乍...

shanyeungbb, 咁妳阿b住左几多日院ar, total 使左几多錢ar?

如果真係再持續咁, 我都會考慮去法國揾葉醫生......., thank you 妳地 不過我以前去開仁安, 少去法國ar....

原文章由 shanyeungbb 於 08-6-26 23:26 發表
我阿仔上次又係咁, 一連5日都係燒最高上到39.8度, 未退燒個身已經出紅疹。醫生話唔係玫瑰疹, 因為玫瑰疹係燒完先出疹, 然後疹退就冇事。醫生話阿仔係一d過慮性病毒而出疹, 之後醫生開抗生素, 阿仔一食, 疹就退同冇再 ...

大宅

冇ar, 醫生話唔駛食抗生素, 我見好似係發炎先要食

頭先又話有o的感冒起咁, now又帶左佢去see醫生

快o的好番啦, 快o的好番啦, 最緊要冇發燒就好好多ga la.....!!!

原文章由 shanyeungbb 於 08-6-27 15:25 發表
junejune123,
我阿仔係去左法國搵葉醫生睇門診, 本來葉醫生都建議阿仔入院, 不過我地最後決定冇入院。之後我係搵屋企附近一向睇開個醫生(因為阿仔病緊時, 一向睇開個醫生開假, 冇得睇, 所以開始一病就去了法國醫院門 ...

大宅

星期六朝早同阿囡入左去威爾斯, 梗住o個晚開始退燒啦, o的疹就出哂lei啦, 樣樣check過,發現有副流感同出疹, 今次燒左咁多日都係因為出疹......., 知道左真係放心哂lu ~~~~~

o的過濾性病毒真係好得人驚wor

燒壞腦的情況係o係腦膜炎, 腦炎先會發生ga! 唔駛咁驚! 一般唔超過40度都沒有影響的!

原文章由 shanyeungbb 於 08-6-27 20:15 發表

發燒真係令人擔心, 最驚佢燒壞腦。但係發燒只係病的signal, 真係要搵原因點解阿囡會發燒。我上次就係差不多每日都去睇醫生, 我就係想搵原因點解阿仔會燒, 冇理由只係食panadol 同佢退燒就算, panadol藥力一過, 阿 ...

首頁

尾頁

跳至