時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

登!登!登! 發表於 19-6-14 08:46
一國發言人推俾ceo亞媽, ceo亞媽推俾張建X, 張建X又推俾亞聰聰, 見到佢地真係好好睇.....

你漏左. 呀爺同BBC講野, 都推比CEO 呀媽

wcpcelia    發表於 19-6-14 10:06

伯爵府

vivibabyvivi 發表於 19-6-14 09:35
阿媽被阿爺出賣

的確....呢D 係中共STYLE~

其實... 我睇到BBC 呢條片果, 有D 鄧 呀媽慘

伯爵府

brother4 發表於 19-6-14 09:33
幾點做?昨天?那台?

【星島日報報道】反《逃犯條例》示威演變成激烈衝突,政務司司長張建宗接受Now新聞台訪問時表示,定性為暴動及開槍發射橡膠子彈,是警方按守則及現場情況決定,是當時情況下的最低武力,又指不擔心西方國家對香港經濟採取報復措施。

張建宗多次呼籲年青人表達意見要守法及非暴力,強調政府不會撤回條例。他相信,暴動對香港國際形象只會有片面影響,強調修例已作多重保障亦不擔心外國有報復措施。

至於應否推遲表決或延長審議,張建宗指審議時間這些事情由立法會主席決定,政府會尊重。

伯爵府

Supertalkative 發表於 19-6-14 09:40
聰聰受曬把!下屬既事佢道歉、上頭A膊佢仲緊守崗位。
一哥拜關帝, 講義氣!
雖然我唔係完全認同佢, 但我覺得, 我聽完佢講, 我FEEL BETTER

伯爵府

cattz288 發表於 19-6-14 09:44
好清晰喎!邊個有推?

我覺得, 件事攪得禁大, 政府, 警察, 應該一同承擔 (唔一定係錯/對) ------ (當然, 政黨不論左定右, 都有責任)

但我地既司長, 咁樣講, 比人覺得, 政府同警察分清楚A, B, 警察做完野, 政府唔SUPPORT佢, 仲要話無參與, 咁樣... 點對得住D 警察.

每個人解讀都不一樣, 立場都不一樣, 你認為無推就無推,
大家只係分享同傾計, 不同立場, 都可以一同發表.

伯爵府

vivibabyvivi 發表於 19-6-14 09:44
講明係BBC, 點會係搞笑節目?

搵唔返BBC單野 TIM...
我睇完真係覺得....一個字

"慘"

明明中聯辦CALL 晒D 左派去開會, 跟住全部人歸隊支持政府, 而家話無中央指示...
我地突手真係好無奈~ 硬食~

伯爵府

厚多士 發表於 19-6-14 09:47
唔怪得佢喊啦!原來兩面不是人
我信佢唔會賣港,

對佢處理手法失望, 但明白佢都係身不由己.

都慘架~

伯爵府

brother4 發表於 19-6-14 09:39
不好意思,自己冇看報紙好耐,什麼節目?

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-48626284

中國駐英大使劉曉明:中央從未指示香港修例

2019年6月12日,中國駐英國大使劉曉明接受英國廣播公司(BBC)《新聞之夜》欄目主持人馬克·厄本直播專訪。

他說,中央從未指示香港就逃犯條例做出修例。

伯爵府

mln 發表於 19-6-14 10:08
我昨晚聽電台係咁講的,(其實我自己由第一日要遊行時, 我都話中央根本無諗過理這小事, 中央現時的目標是美 ...

中央有無都好啦, 今次佢太有自信...

自信令佢輸得好慘.

伯爵府

natnat_tsang 發表於 19-6-14 10:08
真係好睇過世界杯... 傳波速度之快...真係勁過頂級球星...... 今朝張宗宗又話, 警察決定做嘢, 正苦無參與. ...
你形容得好好笑

伯爵府

artroboy 發表於 19-6-14 10:08
連回題表達都口窒窒,應該係個腦諗唔切揾邊位好。
I can’t find a right person ..

我覺得D 記者好有意思, 戰地MODE 去聽一哥開PRESS CONFERENCE, 最好既無聲抗議

伯爵府

mln 發表於 19-6-14 10:20
係,昨晚電台主持都有話佢給中央添加麻煩, 因為台灣主席位又比蔡英文得到, 原本有望周得到的,(因為話中央 ...
我覺得比位蔡英文入到位, 先係呀爺既痛處.

明明推緊韓國魚上去, 再收返台灣.
蔡英文本來有D 危危地...
而家咁樣入一樣..... 民進黨又冷手執個熱煎堆~

伯爵府

978212 發表於 19-6-14 10:33
唔怪得以前就傳阿媽早就想踢佢落嚟喇
咁...想問....點解佢又做左呀2?

伯爵府

978212 發表於 19-6-14 11:00
唔知點解,反正前一排新聞有講傳聞,佢出嚟澄清。
ic...

伯爵府

oh 終於都移左post

咁我大膽d 問, 請問星期日 16/june 係咪有遊行? 申請成功未?
邊個攪手?

伯爵府

goat 發表於 19-6-14 11:18
好似03年前後,警方發言人有講過,申報遊行如果警方唔發出不反對通知書,參與者都可視之為合法。而家唔知
...

如果星期日有, 睇埋攪手係 咩單位, 我可能都會去. (我沒動機要 "煽動" 其實人去)
但今日上IG, 都睇唔到有人講... 所以問下.

伯爵府

siamsiam 發表於 19-6-14 11:38
AGREE, 塊肉明明係咀邊.....亞爺而家真係多謝林鄭
韓國魚 表示 好無奈 (設計對白)

伯爵府

ANNAFRIEND 發表於 19-6-14 11:54
最緊要和平理性,向暴力說不,香港人係好支持的

其實, 我今既聽商台... (當佢右派啦...都唔想爭議呢D... )

有一位爸爸既PHONE IN, 令我好感動...

個女已經中6 (好似), 禁大個女....如果佢堅持要去, 唔通你鎖住佢? 想鎖都鎖唔住.
做父母...即使認同唔認同政府都好, 個女要去, 做爸爸只能跟埋去保護佢.

我又覺得... 係WO.... 起碼, 有咩事, 捉住佢走, 而唔係比佢衝上去...

聽埋教會高層人士公開講返當日, 從一開始, 班細路係一直都和平...
攪事既根本唔係班細路....

我今日一路揸車一路諗... , 只要和平理性, 行完咪走囉.... 唔好停留唔好靜坐... 咁我都想去做下和平既傻事.

ANNAFRIEND    發表於 19-6-14 12:24

伯爵府

ckfamily 發表於 19-6-14 12:22
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1462808-20190614.htm

連佢都改口風

噢....林太真係應該好受傷鳥.................

ANNAFRIEND    發表於 19-6-14 12:36

伯爵府

maggie196 發表於 19-6-14 12:57
呢個po簡直係BK清泉,仲可以生存係時政咁耐無鬼入嚟搗亂,可能班鬼都已經搵唔到理由幫林太解釋
...
你咁樣一講...............................................................
一陣有人入黎鬧人, 我會瀨你架

首頁

尾頁

跳至