自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wtfa 發表於 23-9-11 13:07
請教下如果放係畀大地產(中原....) 定係區small AA, 同時要放多幾間對嗎? Thank u

當然同時放多幾間啦、我見成交好似好疏下, 賣既話我唸d 買家壓價都壓得幾多下。

Ps 我想買多間2 房,準備去睇下樓,其實上年已經開始睇,但又舊又細真係買唔落手

男爵府

pauline_c 發表於 23-9-11 13:43
請問你睇邊區?我初步想睇元朗,無咩買賣物業經驗,可以分享吓嘛?

我不是自住所以咩區都睇。睇過九龍灣、元朗、屯門。so far 覺得屯門ok, 起碼叫個價正常、新淨、不用大裝、大維修。我都冇咩話特別經驗。

男爵府

wtfa 發表於 23-9-11 13:34
請問 睇樓係咪要簽紙呀? 或者賣樓AA係咪要簽什麼?
Help 冇乜經驗

賣樓其實都係放盤紙、買樓通常睇完樓簽睇樓紙不過有時d AA冇叫我簽。記得千其不要簽獨家(賣樓)、買樓不要找不同AA睇同一屋否則買左要比2 邊佣。

男爵府

wtfa 發表於 23-9-11 15:48
明白, 有冇指定話 放盤上限幾多間🙏

冇、其實來來去去都係個幾間agent
另外要小心、有時有d 打電話比你話有客睇啱但個價低幾多十萬、可能係想試你低價、未必有真客。你自己賣要知低價係乜但唔好比agent 知

男爵府

lovelybaby2015 發表於 23-9-12 08:08
btw有d A A好賤,家人之前賣樓,A A帶人上來睇完,壓價,家人話暫時不考慮,佢猛咁chur,家人無理。之後又 ...

咁佢都好鍾意你家人層樓下 哈哈 最後冇買?

男爵府

pauline_c 發表於 23-9-12 09:27
唔係一夠60年就收樓,唔知等到幾時先比人睇中重建

仲要冇其他人獅子開大口先得、睇下美景樓一期…

二二年5月份提出每呎高達1.6萬元的收購價、不過收購最終宣告失敗。負責為發展商進行收購的代理公司近日於大廈張貼公告,指參與業權份數僅達78.09%、即未符合強拍門檻,發展商決定放棄收購。公告又指,部分業主要求每呎收購價達1.8萬元,較發展商出價再高12.5%

男爵府

Kittymummy 發表於 23-9-12 09:58
呢單野好似土瓜灣定紅磡,簡直笑料。萬8呎食檬左佢,你睇兼善里果班,萬6蚊呎拍晒手掌咁收錢中。
...

係啦、咁舊既樓有萬6蚊呎仲唔知足…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊