跳至

首頁

尾頁

大宅

肥淇呢排成日要睇Barney,都係上次小方媽啦上兒童心理學講開話小方好鐘意睇,o甘我就走去買返嚟俾肥淇睇啦,依o家一日要睇好幾次至得,仲跟住一齊跳舞同唱歌,(當然係唱到某D音啦再加太空話)仲好叻叫“barney”o添,又幫Barney改名做Barney 仔。

我就俾肥淇睇英文版,你o地呢?

大宅

我買o個兩套都好有教育意義,一套係ABC for animal,一套係講colour。所以肥淇都識唱ABC同講某D動物名如elephant、monkey、frog同bunny。

我一向食飯唔開電視,只係平時一早俾肥淇睇囉。

大宅

Isaac媽,

我o係香港唱片買過,後來發現原來Page One平D。

小方媽,

Dora係馬拉同星加坡都好鬼hit,不過HK就好少聽日講。

大宅

原帖由 yuenru 於 09-2-11 09:58 發表
siu fong has barney ABC, christmas stars and night before christmas. we have been watching english version and she loves it so much. she pretty much all the songs and the objects in the movie. we only ...

小方媽,

o甘你覺得Dora好唔好呢,聽你o甘講係咪應該大個D至睇呀,因為o甘細個未必明白。

大宅

原帖由 monkichi 於 09-2-16 13:29 發表
宜家 ATV World 逢星期一、三、五 4:15pm 都播 Barney
另外, 逢星期二、四 4:15pm 播的 caillou 同 4:40pm 播的 Poko 都幾好睇 我大囝好鍾意, 細囡雖然未能完全明白, 不過都好鍾意睇.

其實 ATV World 播的卡通片幾 ...

你講有某幾套Now TV都有做,如Clifford Puppy Day,仲有我個肥淇都有睇Mickey Mouse Clubhouse,My Friend Tigger and Pooh,不過就成日重覆做,肥淇都睇到悶啦。

多謝你o既分亨。

大宅

嘩,D飛好貴呀,仲要係電腦自動簡位,都係等亞女大D先喇。

首頁

尾頁

跳至