自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hi~~

我已好耐冇去過深圳,因怕治安唔好,對上一次係去做衫,俾果度d人恐嚇。e+見咁多人去,所以想請教大家:

其實我想去買布、烘焙用品、同一些平的食品 & 用品

1) 我打算早上由樟木頭乘火車去,應在哪個站下車?

2) 哪間超市較便宜及怎樣去?

3) 請推荐點度d 野好食?'大飽口福自助餐'好吃及乾淨嗎? (因我腸胃較差)

謝謝!
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

男爵府

請問南山怎樣去?

原文章由 多利是 於 08-7-21 11:51 發表
CC

落馬州去南山打的都好貴架..要成$60架..

if 要去南山, 一係就搭地鐵去到世界之窗站打的, 或轉bus~ 一係就從深圳灣口岸去, 可以搭245或打的$20-

其實我幾like行南山, 感覺無咁多人, & 規劃好d, 單南山書城, 海 ...

男爵府

請問泊車係果度安全嗎?

原文章由 bobo 於 08-7-21 11:55 發表

我地泊車係舊黃崗對面個停車場, 再搭綠 VAN 去落馬洲口岸, SO 唔用搭黃巴

男爵府

請問日泊同夜泊幾錢?因我會先去樟木頭住3晚

原文章由 bobo 於 08-7-21 12:23 發表

安全呀, 我地成日都咁泊架啦, 過夜泊都無問題喎

你另外問果 D 問題, 我唔係太熟, SO 答你唔到, 至於大飽口福, 我個人就食左幾次啦, SO FAR 未出過事, 口啤唔錯, 腸胃有問題咪唔好食咁多生冷野囉, 果度衛生情況我 ...

男爵府

thank you

原文章由 bobo 於 08-7-21 12:31 發表

我要問下我老公先知喎, 問到再 POST 出來啦, 無記錯好似日泊 $40定 $60 咁上下

男爵府

aves_y,

可以俾電話資料我嗎?因我係樟木頭有樓,乘車可多一選擇,thx

原文章由 aves_y 於 08-7-29 13:14 發表
經朋友介紹,包咗車回皇崗,如果人多就好抵,大大小 小可座 8一9人 $200 車好新,要我要佢電話

男爵府

唔該請問有冇人知深圳邊度有烘焙用具及壓麵機賣?thx~~

男爵府

謝謝!不過暫時去唔到,因老公突然很忙,要取消/延期

原文章由 yuenfong 於 08-7-31 23:56 發表
pinkypiggy

你可以去東門的廚安居睇睇
那處有好多烘焙用具架
而於壓麵機就唔記得有無lu

http://www.caq.cc/

首頁

尾頁

跳至