跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

仔仔返左幾堂...每次上堂都玩得幾開心...最大收穫係我作為媽媽都學左好多同仔仔相處既學問...

大宅

好媽媽勳章

星期日

大宅

好媽媽勳章

ewkcheung :

未收到資料會有第2班喎...坦白講...HK$2000/8堂...其實學費都真係唔平嫁...如果舊生有優惠...我都會考慮再上...

亨仔媽咪 :

尖沙咀

大宅

好媽媽勳章

ewkcheung :

哎呀...我無check email添...謝謝你既提醒...

嘩...10:30am...

呢個時間唔係咁啱我地...等我同老公商量下先...

大宅

好媽媽勳章

Hello...Alistair mama, 迪迪mama,

開估喇...我係wilbur媽媽...其實我仲要考慮既原因係...因為星期日返10:30am對我地嚟講時間太早...加上仔仔已經返緊另外2個pg...又想仔仔學游泳...總之唔同形式既pg我都想比仔仔試下(我好多心 )...所以仲考慮緊...

大宅

好媽媽勳章

Hello...Alistair mama, 迪迪mama,

我尋晚PM左資料比你地...希望幫到你地...有問題可以再PM我...

我仔仔都未必會再返...因為時間唔啱...10:30am太早喇...我住大埔呀...學費方面...如果可以平D或者HK$2000/12堂...我會優先考慮...

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽,

唔駛客氣...

Music pg我都好想幫仔仔報名...不過適合我既地區同日期就撞期...因為無平日上堂...星期六下晝仔仔要返"幼潛"...另外游泳課程...學費唔平...如果我地大家可以就到時間同地點一齊學會平D...我暫時搵到呢一個...我會再搵多D資料...到時再同大家分享...

原帖由 ewkcheung 於 09-2-26 12:05 發表
Hi Wilbur Mami,

唔該晒你d資料喎!music playgroup好似幾吸引,價錢又ok,我或者都會試吓報,至於游泳班價錢都幾貴,是否私人教練,你有無幫wilbur報過這兩個課程呀? ...

大宅

好媽媽勳章

姵言媽媽,

你好嗎?? 姵言好嗎?? 好耐無見你地喇...天氣轉...大人同小朋友都要保重身體啊...

醫生有無解釋點解姵言咁容易會病呢??

游泳課程...我正在搵資料...打算5月開始比仔仔學(其實只係帶佢去玩水...) 如果我地大家可以約到時間同地點一齊去學...學費會平D...我再搵多D資料...到時報料比大家知道...

原帖由 linglingng 於 09-2-26 12:15 發表
hi ~ 我係姵言媽咪, 姵言病咗冇返2堂啦.marina 都有打比我.我都同佢講時間唔岩同小朋友經常病.佢都話問吓Dr. Poon 會唔會有得補堂比我地.

Wilbur mami
我都想問吓你去邊處學游水,我都想帶呀囡去學,因佢經常病,差唔 ...

大宅

好媽媽勳章

姵言媽媽,

我PM左資料比你啊...希望幫到你...

原帖由 linglingng 於 09-2-26 12:17 發表
Wilbur Mami,

music playgroup好似幾吸引,價錢又ok,

我都想要d 資料,可唔可以send 比我,
email: [email protected]

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽,

"幼潛"=幼兒潛能訓練課程

不過佢地呢個課程要抽籤...我上一期試下幫仔仔報名...諗住抽到就讀...抽唔到就算...結果抽到...上個星期六開始返第1堂...你可以去以下連結睇睇有關資料...今期3月9日截止報名...

http://www.hkcs.org/cdcb/pec/course.html

另外, 有關游泳課程...我尋日再問多左資料...詳情PM比大家...

我都想繼續同大家一齊再上堂...因為大家既小朋友同年紀會好玩D...如果九龍地區我無問題...

原帖由 ewkcheung 於 09-2-27 11:34 發表
wilbur mami

我啱啱同迪迪報咗個playgroup喇!响泓景臺上,下個星期六第一堂.因為我住大角咀,這裏最近.暫時報住一個月先(3堂),遲d再同你哋分享吓!
另我想問幼潛同游水教嘅嘢有咩分別呀?好唔好玩㗎!wilbur幾大開始俾佢 ...

大宅

好媽媽勳章

姵言媽媽,

姵言好番好多就好喇...佢唔肯飲水+飲奶...可能因為病左+食藥真係會無咩胃口...又口淡...可唔可以比少少果汁佢飲...或試下煲湯比佢飲少少...就算姵言唔肯食飯/粥仔...起碼都有少少水份落肚...果汁+湯水都會有D味道...可能無咁抗拒...原來謙謙都有D唔舒服啊...希望快快康復

Music pg好多地區都有班...其實如果唔係香港區...將軍澳我都可以...不過而家仔仔星期六下晝2-3pm返緊另一個pg...所以多數會撞時間...我仔仔未試過返Music pg...不過好想帶佢返...另外...將軍澳中心果間kids gym...我都想帶仔仔去玩...不過學費都唔平...

大宅

好媽媽勳章

題外話:

大家既小朋友都係0708出生...各位媽媽有無興趣搞一個小型2歲生日會(小型>>最多10個家庭...因為我無能力搞個大型生日會)??

大家有無提議呢??

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽,

唔好客氣...其實好多資料我都係BK度搵到...都要多謝其他媽媽提供...所以我又可以搵多少少資料比大家參考...

今次游泳班既資料都係上一次比大家參考果個...我仲搵緊其他游泳班既資料...搵到再通知大家...

2歲生日會...其實想大家既小朋友同家長可以一齊去玩下...人多D開心D嘛...我原本想帶仔仔去廸士妮...但8月天氣應該會好熱...如果大家唔怕既話...我可以搵有關資料...其實戶外既地方有好多...反而室內既話...選擇唔多...我又唔想係麥記搞...我住果度又無會所...如果唔係可以book場地...order到會都可以...大家可以比多D意見...趁仲有時間...可以搵多D資料...

原帖由 ewkcheung 於 09-2-27 14:57 發表
wilbur mami,

哎吔!原來我咁 一路都搞錯咗,我仲以為同潛水有關添!講出嚟真係笑c人喇!好采你話我聽啫!另今次的游泳資料是否就是你上次介紹的那個呀?我問過我個會所,但佢哋話不可以訂作私人教授,如果响九龍灣 ...

大宅

好媽媽勳章

JWT...我正在考慮中...我會盡快去睇睇...

原帖由 linglingng 於 09-3-3 17:16 發表
Alistair mami,

我同呀嫂一齊 join Dr. Poon. 其他呀嫂好忙跟本冇時間上網搵資料,係我睇倒岩再搵叫佢一齊join.
我住將軍澳. 所以 join 咗 JWT 因我住樓上的很方便呢! 一班2-15人上未計父母呢!地方夠大同乾淨. 姵姵 ...

大宅

好媽媽勳章

Alistair mama,

Chung Sir既pg都在考慮之列...不過呢2日無乜心機搵資料...因為Wilbur都有D肚瀉...剛剛睇左醫生...呢幾日都要戒口...要食清淡既食物...我要貼身照顧佢...都少左上網呢...希望Alistair & Wilbur都可以快快康復啊...

原帖由 bear2 於 09-3-4 21:58 發表
I see.

Hi Wilbur & 廸廸 mamis,
I have just enrolled this class for Alistair, starting from this Sunday - http://www.chungsir.hk/

Alistair started to 肚柯 from Monday morning till now. I brought him ...

大宅

好媽媽勳章

OMG!! Alistari "肚瀉 8 times on Mon, 6 times on Tue & Wed, and luckily today (Thu) drops to 3 times. "...Wilbur只係輕微肚瀉...無嘔吐+發燒...星期二晚開始有少少肚瀉...星期三就有3次...星期四無肚瀉...因為仔仔無飲過奶...點知我見佢好似好番D(我呢個媽媽真抵鬧 )...尋日比左少少奶佢飲...今日又肚瀉2次... 醫生有無建議你暫時唔好比奶佢飲...Wilbur個家庭醫生有叫我暫時唔好比仔仔飲奶...因為飲奶後會仍然肚瀉...呢幾日只可食清淡...例如:白粥...當然仔仔唔係好肯食...但醫生話可以比少少cereal佢食(唔加奶)...起碼有食物落肚...我仲要迫仔仔飲葡萄糖水...因為只係水佢又係唔多願飲...怕佢會缺水...

Chung Sir & JWT呢2個pg...我都有興趣...JWT果個可以一齊去試堂...不過要遲D至得啊...等Alistari & Wilbur好番...我地再約時間...

原帖由 bear2 於 09-3-6 00:41 發表

Oh no! Wilbur is suffering from diarrhea too? How is he now? Alistair has diarrhea since Monday... he 肚瀉 8 times on Mon, 6 times on Tue & Wed, and luckily today (Thu) drops to 3 times. His tem ...

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽, Alistair媽媽 :

Alistair要乖乖...要多飲水...快怏康復!

Wilbur又唔似腸胃炎...因為佢隔日至有肚瀉...上個星期六無瀉...點知星期日一早又瀉...我媽媽話佢可能出大牙...?? 我個家庭醫生都無開藥比仔仔...佢都主張等仔仔自行排毒...但我都主動攞定止瀉藥看門口...我呢幾日每日都要強迫+利誘仔仔飲3-4支8安水...

仔仔本要在星期三&星期六返pg...但上個星期我都無帶佢返...

廸廸媽媽: 你返邊個區既music pg...?? 我仲對呢個pg好有期望添...而家要考慮下先...我仔仔星期三返果個pg...就係因為有太多規則...而且佢地個編排好差...將14個月大-30個月大既小朋友...放係同一組...變成要細個既小朋友遷就大個既小朋友...有咩可能要細個既小朋友學生字(ABC都未識晒啦??又要畫圖畫...對手仔都未識用力...)根本就唔係pg...應該係學前班至啱...可能我誤會左...以為返pg係返去"play"...所以仔仔唔太鍾意返...反而返Dr.Poon個pg好開心...因為真係返去玩...我都頭痛緊跟住幫仔仔報邊個pg...因為我個人覺得小朋友將來要讀書既路真係好長...而家趁仔仔仲係細個...我最想佢3歲前可以盡情"吃喝玩樂...無憂無慮"

JWT係將軍澳...不過我又搵到另一間體能pg係紅磡...我今個星期六會親身去8下...到時同大家分享下...

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽, Alistair媽媽:

你地好嗎?? 仔仔病好又到我病...可能太擔心...又唔夠瞓啦...

我已經聯絡另外4個游泳會...而家等緊回覆...收到資料再PM你地...

大宅

好媽媽勳章

Alistair媽媽:

Alistair好嗎?? 身體好番未呀??

Chung Sir個pg好唔好呢?? 有時間同我地分享下...

大宅

好媽媽勳章

廸廸媽媽:

體能班係紅磡-幼聯...不過星期三下午班暫時無位...而家等緊回覆...星期六上午班就有位...不過返9:30am...對我嚟講時間太早喇...

佢地無同我講可以試堂...等我再問問先...

首頁

尾頁

跳至