時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

投訴香港報章/雜誌將菲國遇害團友死亡照片放上網或成為封面

請大家幫忙推這個文章, 打電話到影視處投訴, 等電視新聞跟進及作出報導, 這是我們最後可以為遇害者作出的一點幫忙, 保衛他們死後尊嚴!! 謝謝!

[視影及娛樂事務管理處]

查詢或投訴

查詢《淫褻及不雅物品管制條例》宣傳及教育活動電話:2594 5859

市民可循以下途徑,就淫褻及不雅物品作出投訴:

電話: 2676 7676

傳真: 2827 2893

網址 : www.tela.gov.hk

電郵 : [email protected]

大宅

好媽媽勳章

香港人對這件悲劇上已經感到十分悲痛...我們當然想知道事件真相...但我們並不需要傳媒將有關遇難者死後照片放到網上/放在雜誌封面...希望香港傳媒自律...不要再在死者親友及香港人的傷口上灑盬...拜託

大宅

好媽媽勳章

真係好氣憤...香港人都唔幫香港人...我覺得部份香港傳媒好唔尊重死者及其家人

大宅

好媽媽勳章

我剛剛致電"視影及娛樂事務管理處"...可惜佢地可以做嘅事有限...因為佢地無權力唔比報章/雜誌刊登任何相片...佢亦預計呢幾日...報章雜誌一定會出一D我地唔想睇到嘅相片...我地可以點做...

大宅

好媽媽勳章

我地唯一可以做...真係只有唔買...

大宅

好媽媽勳章

請大家幫忙推這個文章, 打電話到影視處投訴, 等電視新聞跟進及作出報導, 這是我們最後可以為遇害者作出的一點幫忙, 保衛他們死後尊嚴!! 謝謝!

大宅

好媽媽勳章

push

大宅

好媽媽勳章

請大家幫個小忙...謝謝!

大宅

好媽媽勳章

我也send左個email給TVB-東將西望...希望佢地報導事件嘅同時...可以幫忙連帶報導有好多香港人都唔希望傳媒繼續將遇害者死後嘅相片/片段再作特寫...作為我地對死者最後嘅尊重...

大宅

好媽媽勳章

請大家繼續幫忙

大宅

好媽媽勳章

某報章已經將受害者係棺木入面嘅片段放上網...雖然唔係大特寫...但估計報章/雜誌為左銷量...嚟緊呢幾日一定會有更多大家唔想睇到嘅相片刊登...

我地可以點做????

大宅

好媽媽勳章

請問今日報章/雜誌有無收歛圖片...如沒有的話...麻煩請將有關報章/雜誌名稱給我...我會打電話往影視處投訴...謝謝

大宅

好媽媽勳章

我曾經打電話去東週編輯部...雖然週刊已經出版...但希望佢地可以將東週網上封面轉為其他相片...佢地當然唔會理我...所以大家可以嘅話...打電話/電郵去影視處點名投訴...更加唔好買有關雜誌...作為對遇難者及其家人的尊重...:(

大宅

好媽媽勳章

請支持罷買...尊重受害者及其家人...

首頁

尾頁

跳至