自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 SandyKL 於 10-6-3 01:03 發表
對已死之人不能有所改變,佢地會因為中共道歉而翻生嗎? 中國因中共一句對不起而能令人民生活在清廉自由環境下嗎?

如果呢一句對不起可以令以上答案全為是的話,我,就算係需要一場革命都會參加。

...
d

照你咁講,南京大屠殺,日本軍殺左咁多中國人.日本而家話改歷史教科書,話當時只係"進入"中國...因為日本軍都死左好多人.你都同意????... 照你既羅輯,就算日本道歉,或把史實繼續記載,死左嘅人都唔會番生...不如忘記佢,係歷史書上當冇發生過e件事啦.咁樣死者家人,咪唔洗記得d親人死得咁慘, d日本人又唔洗記得自己做過d衰野囉!!! 照你咁講,咁咪皆大歡喜囉!!??@@???

別墅

原帖由 SandyKL 於 10-6-2 21:52 發表
我係電視見到條片,國際人道救援船已扯白旗,但成班以色列海軍係船上照開槍,仲打船上既人,好慘呀!班船員,我見到不禁嗌左出黎: 唔係人!

唔止美國唔出聲,仲有佢班兄弟歐洲國家,無一國好似當年聲討中共六四咁群情洶湧。 ...

冇人耍刻意說服你,我諗你唔會係"北大人"掛?!?.
說服左你,就可平反六四咩??
唔好自我彭脹啦...
e度係自由廣場,大家講出自己意見姐.

你話你會"Let Go"六四.
如果 六四 死者係你既至親,我睇你仲會唔會講 Let Go 講得咁爽, 講埋d風凉話....!!@@$#@$#

別墅

原帖由 SandyKL 於 10-6-3 00:32 發表
「懷恨」意指對造成六四慘劇既人仍有憤怒情緒,如果「懷恨」你認為用辭不當,咁我改為「介懷」。激與溫和之用辭隨人解讀。

即係話,如果有人殺左你既至親,殺人犯話冇咁既事,亦冇受罰.
時間耐左.大家話殺人犯e排都冇殺人啦. 你都唔好再"介懷"啦. 你都覺得ok??????@@##$$%

別墅

原帖由 SandyKL 於 10-6-4 00:45 發表
我睇唔到,如今搵到既只有廣場上一個個帳篷,沒有了反領導人標語,只有民運人士的訪問,包括柴玲。另外有六四當晚在天安門拍到既情況,呢D當年係電視上我都有睇到。

...

"""我睇唔到"""---- > 你睇唔倒????
但好多人都睇倒喎??唔通你有眼疾? 定係你選擇性睇野呀?
"掩耳盜鈴"不會令事实改变.

首頁

尾頁

跳至