夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

同奶奶住ka感受及心情就係-----好似業主同租客關係咁la...我係租客(租房)..間屋唔係我ka..好多野都唔可以攪,唔可以整亂,唔可以叫朋友/家人返屋企坐/玩...要跟佢地ka生活習慣去做/去遵守...
:-( :-( 沒有家的感覺:-( :-(

男爵府

小小小朋友 你講得好o岩呀...我同老公講..佢都係咁講呀
""老公就話唔中意咪掉囉...我就應佢一句
"d野唔係我既..我點掉呀"...之後仲要比老公話我成日唔當99係一家人...成日分你你我我咁""

唉~~話晒都唔係好熟
客氣d分清楚d好
我都唔想同佢地有咩瓜葛

以上講法我絕對同意呀

我大緊肚唔搬得走呀....:-( :-(

男爵府

我同奶奶住都住咗成年la...其實我奶奶係個唔係咁易相處ka.人來...我奶奶有3個仔,3個女...全部已結婚及有小朋友..但係我奶奶係唔多like我大嫂及細嫂(2個都係大陸人/3個月繼証)..耐唔耐都會聽到佢講大嫂及細嫂D野(是非)..有時連3個女婿都會講...我心諗個個都有份講..我都無例外..都會比佢講...
我要返工..早出晚歸..係食飯及放假時先見到面..大家都客客氣氣..
有時老公唔係屋企..得番我同99..62..我老公會問我有"無同99講野/傾計".."我話無."..唔想講咁多野..平時我都好少講野..(我心諗講多錯多..唔講就錯少D....)

renren
你講得好o岩呀..食飯真係好似搭枱咁ka...就算係有好多屋企人一齊食飯我都唔講野..淨係食..有人問我野..先出聲答佢地..

其實我唔多同老公講..佢屋企D野(唔like..ka野)...佢會罵我對佢屋企人有偏見...(我心諗係有少少偏見)..

男爵府

係呀..係呀...
遲D搬開住會開心D...la..少見面..就少野講la(是非)..唔見面就無野(是非)講la...

首頁

尾頁

跳至